Haber
2011-03-15 06:22:49
Teskilat Bulusmalarimiz Devam Ediyor

Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, subelerimizin gerçeklestirdikleri Il Divan toplantilarina istirak ederek, üyelerimizle bir araya geldi. Toplantilarda, önümüzdeki dönemde yapilacak çalismalara iliskin istisarelerde bulunuldu.

 

Bu kapsamda, Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas Bursa’da, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Ahmet Özer Mardin’de, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin Istanbul’da, Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci Ankara’da üyelerimizle bulustu.

 

Sendikaciligin Hak Alabilme Kurumu Oldugunu Ispat Ettik

Bursa Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni Yesil Konak’ta yapti. Genel ve yerel çalismalarin masaya yatirildigi toplantida, üyelerimizin meseleleri ve hedefler hakkinda da fikir alisverisinde bulunuldu.

 

Burada konusan Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, egitim camiasinin çözüm bekleyen birçok meselesi bulunduguna isaret ederek, “Mücadelemiz sayesinde bu meselelerin çözümünde önemli mesafeler katedildi. Son toplu görüsmede, 9 yilin en kazançli ve en kapsamli mutabakat metnini imzaladik. Bu imza ile 2011 yilinda kamu görevlilerinin enflasyonu ezecek maas bordrolarina sahip olmasini sagladik” diye konustu.

 

Sözlesmeli ögretmenler dahil olmak üzere, sözlesmeli personelden damga vergisi alinmasi uygulamasina son verdiklerinin altini çizen Tektas, ayrica sendikalara üye olan kamu görevlilerine üç ayda bir 45 lira toplu sözlesme primi ödenmesini sagladiklarini anlatti.

 

Kariyer basamaklariyla ilgili sorunlarin çözülmesinin sart oldugunu söyleyen Tektas, uzman ögretmenlik sinavini kazanmalarina ragmen kontenjan disi kalan 18 bin ögretmene uzmanlik unvanin verilmesi gerektigine isaret etti.

 

 

Sube Baskanimiz Numan Seker ise, sendikal süreçte hizmet anlayislarinin gereklerini yerine getirdiklerini dile getirerek, sunlari söyledi: “Bu hizmet anlayisina karsilik olusan güven ile üye sayimiz her geçen gün artmakta ve MEB’de yetkili sendika olarak katildigimiz toplantilar sonucu alinan kararlarin birçogunun uygulamaya geçmesiyle sendikaciligin hak aramanin yaninda aranan haklarin alabilme kurumu oldugunu ispat ettik.”

 

Her Alanda Kaliteyi Yükseltmek Için Çalisiyoruz

Mardin Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni Midyat’ta yapti. Toplantida bir konusma yapan Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Ahmet Özer, Egitim-Bir-Sen üyelerinin her alanda kaliteyi yükseltmek için çalistiklarini ifade ederek, “Üyeler isinde, ahlakinda, davranisinda örnek kisiler ve bu sorumlulugu bilerek hareket ediyor. Egitim çalisanlarinin haklarinin daha iyi savulmasi için hem Mardin’de hem de Türkiye’de yetkili sendika olmaliyiz. Bunun için de çok çalismamiz gerekiyor” dedi.

 

Ögretmen atamalarina ve egitim çalisanlarinin sorunlarina da deginen Özer, Bakanligin, 30 bini Haziran 2011’de olmak üzere en az 100 bin ögretmen atamasi yapmasini istedi.

 

90. yili kutlanan Istiklal Marsi’nin, milli mücadeleyi anlatan bir destan oldugunu anlatan Özer, “Bu destan, yazildigi dönemi asan, milletimizi olusturan her bireyin varolus amacini belirleyen degerlerin manzum manifestosudur” seklinde konustu.

 

Sube Baskanimiz Mehmet Emin Esen ise, bu yola çikarken, “Bu milletin bir gün ayaga kalkacagi ve herkesin kendi inancina göre özgürce yasayacagi, kimsenin dil, din, irk ve sinif ayirimina tabi tutulmadan esit sayilacagi; kimsenin kilik kiyafetiyle ugrasilmadigi, kisilerin temel haklardan mahrum birakilmadigi bir gelecek; kendilerini bu ülkenin gerçek sahipleriymis gibi gören ve gösterenin olmadigi, gerçek adalet ve özgürlügün nefes almak gibi dogal yasandigi bir ülke hayal ettiklerini” söyledi.

 

Daha sonra, yeni binasina tasinan Midyat Ilçe Temsilciligimizin açilisi yapildi. Belediye Baskan Yardimcisi Tevfik Baysal’in da katildigi açilisin ardindan, Sube Baskanimiz Mehmet Emin Esen, Ahmet Özer’e plaket verdi.

 

Ali Yalçin Için ‘Veda Yemegi ve Vefa Programi’ Düzenlendi

Istanbul 4 No’lu Subemiz, eski baskanlari Ali Yalçin için “Veda Yemegi ve Vefa Programi” düzenledi. Pendik Gülistan Sofrasi’ndaki programa Pendik Kaymakami Cafer Odabas basta olmak üzere çok sayida bürokrat ve egitim yöneticisi katildi.

 

Programin açilisinda kisa bir konusma yapan Sube Baskanimiz Talat Yavuz, Ali Yalçin’in, Sube baskanligi yaptigi 6 yil içerisinde önemli çalismalara imza attigini dile getirerek, “Simdi bu arkadasimizi, hak ettigi yeni görevine hep beraber ugurluyoruz. Artik sadece Subemize degil, bütün ülkemize hizmet edecek” ifadelerini kullandi.

 

Konusmasini yapmak üzere kürsüye gelen Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, bir filmi basarili kilanin basroldeki degil, yardimcilari oldugunu belirterek, Egitim-Bir-Senli olmaktan gurur duydugunu söyledi. “Bu sendika, ne devleti kutsal sayan ne de düsman gören bir sendikadir. Insani önceliyor” diyen Yalçin, “Bu sendika çok sey degistirdi. Baslangiçta ögretmen odalarina girdigimizde dislandik, asagilandik fakat yilmadik. 15 Mayis’ta 200 bin üyeli bir sivil toplum kurulusu ortaya koyacagiz. Bunu sizler yapabilecek iradedesiniz” seklinde konustu.

 

Yalçin, sendikaciligi, iyilikleri artirmanin, kötülükleri önlemenin izdüsümü olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

 

Programin sonunda Ali Yalçin’a Istanbul 4 No’lu Sube Baskanimiz Talat Yavuz tarafindan bir sükran plaketi takdim edildi.

 

 

Tüm Toplu Görüsmelerin En Iyi Sonucunu Aldik

Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Ankara 4 No’lu Subemizin Divan Toplantisi’na istirak etti.

 

Tüm toplu görüsmelerin en iyi sonucunu aldiklarini belirten Çakirci, sunlari kaydetti: “2010 yili toplu görüsmelerinde yüzde 4+4 zam, 80 TL ek ödeme, 20+20 TL aile yardimi, sendikali kamu çalisanlarina üç ayda bir 45 TL Toplu Sözlesme Primi, sözlesmelilere ilk defa aile yardimi, hizmet sözlesmelerinden damga vergisi alinmamasi gibi birçok kazanim elde ettik.”

 

18. Milli Egitim Surasi’nda egitim çalisanlarinin aleyhine olabilecek maddelerin çikmasini engelledikleri gibi önemli kararlarin alinmasini da sagladiklarini vurgulayan Çakirci, söyle konustu:

“Bir sendika, Milli Egitim Surasi’nda, ‘Istiklal Marsi’ni törenlerde okutmama karari alacaklardi, biz engelledik’ diyor. Bu kocaman bir yalandir. Milli Egitim Surasi’nda Istiklal Marsi tartisilmamistir. ‘Ögretmenleri sözlesmeliye geçireceklerdi, biz engelledik’ diyorlar. Buna kendileri de inaniyor mu acaba? Sura tutanaklarina bakilsa, bütün bunlar görülecektir. Sendikamizin verdigi önergeyle, egitim çalisanlarinin sözlesmeliye geçis kararinin alinmasinin önüne geçilmis, sözlesmeli personelin kadroya geçisi yönünde karar alinmasi saglanmistir. Suraya katilanlar buna sahittir; konusulanlar, verilen önergeler tutanaklarda mevcuttur. Birileri sapla samani karistirmayi, kamu çalisanlarini yanlis bilgilendirmeyi gelenek haline getirdiler. Yalan söylerken, yüzlerinin kizarmamasi artik beni sasirtmiyor.”

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen