Haber
2011-03-31 07:22:57
Teskilat Bulusmalarimiz Devam Ediyor

Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, teskilat çalismasi kapsaminda üyelerimizle bulusmaya devam ediyor. Subelerimizin Il Divan toplantilarina katilan Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, teskilatlarimizla istisarelerde bulunarak, gelecege yönelik hedefler belirledi.

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Kayseri, Nevsehir, Nigde ve Aksaray’da gerçeklestirilen toplantilara katildi. Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in; merkezine insani koyan her hizmeti insana faydali olmak için yapan bir anlayisa sahip oldugunu ifade eden Ahmet Özer, “Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, sadece üyelerinin maddi çikari için sendikacilik yapmiyor. Memur-Sen, bu memleketin tabanidir, harcidir, betonudur” dedi.

 

Her Zaman Milletin Degerlerinin Yaninda Olduk

Memur-Sen’in güçlenmesiyle ülkemizde özgürlük havasinin esmeye basladigini, insanlarin özgüveninin gelistigini kaydeden Özer, “Toplumdaki bu hava, degisimi ve gelisimi hizlandirdi. Kurucumuz Mehmet Akif Inan’in belirledigi ‘sivil toplum, sivil anayasa, sivil siyaset’ anlayisi yerlestiginde, o zaman gerçek demokrasi ve özgürlük yasanabilir” seklinde konustu.

 

“Bizim sendikamiz bagimsizdir, bütün insanlarimizin hizmetindedir” diyen Ahmet Özer, “Fakat bizim sendikamiz taraftir; haktan, özgürlükten, insan haklarindan, demokrasiden yana taraftir” ifadelerini kullandi.

 

 

Kamu çalisanlarinin özlük haklarini korumak ve daha iyi noktalara tasimak adina mücadele verdiklerinin altini çizen Özer, söyle konustu: “Memur-Sen olarak, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüyüz. Biz her zaman milletin degerlerinin yaninda olduk. Her zaman 400 bin kisilik bir sivil toplum kurulusu olmanin gücünü kullanarak sivil iradeden yana tavir aldik. Iste bundan dolayi su an sendikamiza karsi ciddi bir teveccüh var. Kamu çalisanlari üye olmak için bizi seçiyor.”

 

Sendikacilik Adina Tarihin Kaydedecegi Basarilara Imza Attik

Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, Rize, Trabzon, Bayburt ve Gümüshane’de yapilan Il Divan toplantilarina istirak etti. Son dönemde sendikacilik, çalisma hayati, ülkenin demokratiklesmesi, insanimizin özgürlesmesi adina, tarihin kaydedecegi basarilara imza attiklarini belirten Esat Tektas, “Bunu siz degerli üyelerimizle basardik. Sizin verdiginiz güçle, bu dönemde mali, özlük ve sosyal haklarina iliskin olarak kamu görevlilerinin dahi beklemedigi kazanimlar elde ettik. ‘Toplu sözlesme masasi kurulmazsa, toplu görüsmeye katilmayacagiz’ karariyla baslattigimiz süreçle, Anayasa’nin 51 ve 128. maddelerinde degisiklik yapilmasini sagladik. Böylece, bu dönemde elde edilen kazanimlarin en önemlisi olan toplu sözlesme hakkini aldik” seklinde konustu.

 

 

Son toplu görüsmede, 9 yillik toplu görüsme döneminin en kazançli ve en kapsamli mutabakat metnini imzaladiklarina dikkat çeken Tektas, sunlari söyledi: “Bu Mutabakat Metni’yle; 2011 yilinda kamu görevlilerinin maaslarina toplam yüzde 8.16 zam yapilmasini, kamu görevlilerinin enflasyonu ezecek maas bordrolarina sahip olmasini sagladik.

 

Ek ödemede 80 TL’lik; aile yardiminda toplamda 40 TL ilave artis elde ettik. Sözlesmeli personel istihdaminin kaldirilmasi mücadelemizi sürdürdük. Aile yardiminin sözlesmeli personele de ödenmesi kazanimini elde ettik. Böylece, esi çalismayan sözlesmeli ögretmenlerimizin maaslarinda 112,94 TL’lik bir artis sagladik. Sözlesmeli ögretmenlerimiz dahil olmak üzere sözlesmeli personelden, sözlesme sirasinda damga vergisi alinmasi uygulamasina son verdik. ‘Ben de olmaliyim, ben de varim’ diyerek sendikal mücadeleye, sendikalara üye olarak katilan kamu görevlilerine üç ayda bir 45 TL toplu sözlesme primi ödenmesini sagladik.”

 

Yasaklardan Medet Umanlar Büyük Bir Hüsrana Ugradi

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, Çankiri, Kirsehir ve Kirikkale subelerimizin Il Divan toplantilarina katildi. Bilgin, Türkiye’de memur sendikaciliginin geç anlasildigini, Avrupa’da ise temel hak ve özgürlüklerden sayildigini söyledi. Türkiye’de kamu çalisanlarinin örgütlülügünün önüne sürekli engeller çikarildigini ifade eden Bilgin, darbecilerin olusturdugu her iklimin özgürlüklere bir darbe vurdugunu kaydetti.

 

Sendikacilik yaparken, ücret sendikaciligini esas almak yerine ülke meselelerine duyarlilik gösterdiklerini belirten Bilgin, “Agacin gövdesi yanarken, meyve derdinde olmayiz. Bunun bedelini de gerektigi sekilde öderiz” diye konustu.

 

“Sagimizdaki ve solumuzdaki sendikalar referandumda ayni cephede birlesti” diyen Bilgin, yasakta keramet arayanlarla, yasaklardan medet umanlarin büyük bir hüsrana ugradigini vurguladi.

 

 

Memur-Sen’in, bu milletin özü oldugunu dile getiren Bilgin, Türkiye’nin sivil bir anayasaya kavusmasi için çalisacaklarini, bunun için bütün teskilatin sistemli bir sekilde çalismasini ve bu hedefi yakalamasini istediklerini kaydetti.

 

Murat Bilgin, sözlerini, “Bu sendika, Allah’in izni ve sizlerin gayreti ile bugün degil, gelecekte de en büyük sendika olacaktir. Bunun için gün birlik ve beraberlik olma günüdür” diyerek tamamladi.

 

Üyelerimiz Için Kazanim Saglamakla Yetinmedik

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, Zonguldak, Sinop, Bartin, Karabük ve Kastamonu’da üyelerimizle biraraya gelerek, istisarelerde bulundu. Ali Yalçin, bir ülkenin demokratik gelismisliginin sivil toplum örgütlerinin çokluguna ve aksiyonuna bakilarak karar verildigini söyledi.

 

Memur-Sen olarak hedeflerinin 500 bin, Egitim-Bir-Sen olarak 200 bin üye sayisina ulasmak oldugunu belirten Yalçin, “Demokrasi de nicelikte önemlidir. Gücümüz üye sayimizla dogru orantilidir. Bu zamana kadar muhataplarimiz bizi üye sayimiz kadar muhatap aliyordu. Geçen günlerde üye sayimizi en az 500 bine çikarmak üzere büyük Türkiye Bulusmasi’ni gerçeklestirdik. Simdi, ‘soylu mücadeleye davet vakti’ adi altinda tüm Türkiye’yi gezerek, teskilatlarimizla bulusuyoruz” diye konustu.

 

2010 yili toplu görüsmeleri sonunda imzalanmasini sagladiklari mutabakat metninin, Memur-Sen’in sendikal örgütlenmeden gelen gücü kazanima dönüstürme basarisinin en somut örnegi oldugunu ifade eden Yalçin, Toplu görüsme finalinde kamu çalisanlarina önemli kazanimlar sagladiklarini dile getirerek, sunlari kaydetti:

 

 

“Üyelerimiz için sadece kamu görevleriyle ilgili kazanimlar saglamakla yetinmedik. TBMM’nin seçim öncesinde hizli sekilde çalismasini saglayarak toplu sözlesmeyle ilgili yasal düzenlemelerin ivedilikle yürürlüge konulmasini bekliyoruz. Kamu görevlilerinin beklentilerini karsilamak, ülkemizi yeni anayasayla tanistirmak için Memur-Sen’in dada güçlü olmasini saglamak zorundayiz.”

 

Darbelerden Arindirilmis Bir Anayasaya Ihtiyacimiz Var  

Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Erzincan, Tunceli ve Bingöl’de teskilatlarimizla biraraya geldi.

 

Üyelerinin sosyal hayat içerisinde karsilasabilecegi birtakim riskleri minimize etmek, önlemek, mesleklerini daha iyi icra edebilecekleri sartlari hazirlamak ve aileleri ile huzurlu bir hayat geçirebilmelerini de içine alan hizmet sendikaciligi yaptiklarini belirten Ramazan Çakirci, “Memur-Sen olarak, ücret sendikaciligi ile hizmet sendikaciligini ölçülü bir sekilde götürmeye çalisiyoruz. Bununla birlikte Memur-Sen olarak sendikaciligi sadece üyelerimizin haklarinin korunmasi ve genisletilmesi üzerine insa etmiyoruz. Biz Memur-Sen olarak sahip oldugumuz güç, heyecan, birikimi kamu çalisaninin haklarini savunmanin yaninda bu ülkede herkesin, her bireyin düsüncesi, fikri, rengi, irki ne olursa olsun merhum Kurucu Genel Baskanimiz Akif Inan’in dedigi gibi, ‘isterse inancimin zitti olsun, onlarin haklarini savunmak ve ülkenin gelecegini insa etmek için’ bu gücü kullaniyoruz” degerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

Çakirci, Türkiye’nin yakin tarihinin darbelerle dolu oldugunu ve insanlarin büyük sikintilar çektiklerini anlatarak, bugün gelinen noktanin daha iyi oldugunu ifade etti.

Çakirci, Anayasa’nin yeterli olmadigini, bu konuda daha çok yol alinmasi gerektigini vurgulayarak, “Darbelerden arindirilmis bir anayasaya ihtiyacimiz var” dedi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen