Haber
2011-09-15 07:24:19
Teskilat Yasasina Iliskin KHK, Özür Grubuna Taninan Hakki Almamalidir

Mevcut yönetmelikte 1 Eylül 2011 tarihinden sonra göreve baslayan ögretmenlerin özür durumuna bagli yer degistirmeleri bir yillik adaylik egitim sürecinden sonra yapildigi için 2013 yilinin Subat ayinda yer degistirme isteginde bulunabilmekte iken, yürürlüge yeni giren KHK ile en erken 2013 yili Agustos ayinda yer degistirme yapabilecektir. Bu durum, yasalarla güvence altina alinan aile bütünlügü ve birlikteligini yok saymakta ve ögretmenler ile birlikte ailelerinin de magduriyetine neden olmaktadir.

14 Eylül’de Resmî Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren Millî Egitim Bakanligi’nin Teskilat ve Görevleri Hakkinda Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 37. maddesinin 3. fikrasinda; Bakanlikça belirlenen özür gruplarina bagli yer degistirmeler yaz tatillerinde yapilir.” hükmüne yer verilmistir. Söz konusu hükümden de anlasilacagi üzere ögretmenlerin özür durumuna bagli yer degistirme islemlerinin yaz tatili ile sinirlanmak suretiyle yilda bir kez yapilacagi hüküm altina alinmistir.

Mevcut yönetmelikte 1 Eylül 2011 tarihinden sonra göreve baslayan ögretmenler, özür durumuna bagli yer degistirmeleri için, ön görülen bir yillik adaylik egitim sürecini tamamlamadiklari için daha önce 2012 yili Agustos ayinda degil, 2013 yilinin Subat ayinda yer degistirme isteginde bulunabilmekteydi. Fakat yürürlüge yeni giren KHK ile yeni atanan ögretmenlerin en erken 2013 yilinin Agustos ayinda yer degistirme isteginde bulunabilecekleri görülmektedir.

Bu durumun, Anayasa ve yasalarla güvence altina alinan aile bütünlügü ve birlikteliginin korunmasina yönelik düzenlemelerin yok sayilmasi anlamina geldigi ve ögretmenler ile birlikte ailelerinin de magduriyetine neden oldugu ortadadir.

Anilan nedenlere bagli olarak yeni bir düzenleme yapilmak suretiyle bu olumsuz durumun ortadan kaldirilmasi için MEB’e bir yazi gönderdik.

 Ilgili talep yazimiz için tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen