Haber
2011-12-19 06:28:55
Teskilatimizla Biraraya Geldik

Genel Yönetim Kurulu üyelerimiz, subelerimizin toplantilarina katilarak, sendikal çalismalara iliskin istisarelerde bulundular.

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Sivas ve Kayseri subelerimizin toplantilarina istirak etti. Özer, toplu sözlesme masasinda isteklerinin karsilanmamasi durumunda alanlara çikacaklarini söyledi.

 

Kayseri Subemizin, okul yöneticilerinin katilimiyla Marina Restaurant’ta düzenledigi kahvaltili istisare toplantisinda konusan Ahmet Özer, ilk defa memurlarla toplu sözlesme masasina oturacak olan hükümetin uyum yasalarini çikarmakta geç kaldigini belirterek, “Sike yasasini 3 günde Meclis’e tasiyan hükümet, memurlari ilgilendiren uyum yasalarini 15 aydir Bakanlar Kurulu ’na tasiyamadi” seklinde tepkisini dile getirdi.

Beklentilerimiz Karsilanmazsa Alanlara Çikariz

Hükümetin çikardigi 666 sayili Kanun Hükmünde Kararname’nin, devlet kurumlarinda çalisan memurlar arasinda “esit ise esit ücret” uygulamasiyla kayba ugrayan ögretmenler ve ögretim görevlilerinin kayiplarinin telafisi için 300 liralik bir iyilestirme beklediklerini ifade eden Özer, “Yapilmasini bekledigimiz iyilestirme, yüzdelik zamlarin disinda bir maas artisi seklinde olmalidir. Eger hükümet toplu sözlesme masasinda isteklerimizi karsilamazsa meydanlar isinabilir” dedi.

Egitim Bir-Sen’in statükoya ve vesayete muhalif oldugunu vurgulayan Özer, okullardaki Milli Güvenlik derslerine giren komutanlarin asli görevlerini yerine getirmelerini isteyerek, egitimin de ögretmenlere birakilmasi çagrisinda bulundu.

Kayseri Sube Baskanimiz Aydin Kalkan, kurumlarin ve özellikle okul yöneticilerinin dürüst ve çaliskan olmasinin, ülkemizin gelecegi açisindan son derece önemli oldugunu vurguladi.



‘Esit ise esit ücret’i, ücret adaletini saglamak için desteklediklerini kaydeden Kalkan, birçok çalisanin ücretlerinde iyilesme olmustur. Okul yöneticilerimiz, ögretmen ve ögretim elemanlarimizin ücretlerinde artis olmamistir. Bu da, ögretmenlerimizi ve ögretim elemanlarimizi en az maas alan devlet memuru durumuna düsürmüstür. Hakkimizi alincaya kadar mücadelemiz devam edecektir” seklinde konustu.

Kalkan, üye çalismalarina araliksiz devam ettiklerini dile getirerek, üye sayisini 7 bin 500’e çikarmak istediklerini bildirdi.




Moral ve Motivasyonumuzu Bozmaya Kimsenin Hakki Yoktur

Ahmet Özer, Sivas Subemizin Selçuklu Sosyal Tesisleri’nde gerçeklestirdigi il divan toplantisina katildi. Sube yönetimi, sube organlari, ilçe yönetimleri ve Kadinlar Komisyonu üyelerinin katildigi toplantida bir konusma yapan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, kimsenin egitim çalisanlarinin moralini bozma hakkina sahip olmadigini söyledi. Milli Egitim Bakanligi’nin ögretmene bakisinin sorunlu oldugunu belirten Özer, ögretmenin üç ay tatil yaptiginin bakan tarafindan dile getirilmesi, okullara ödenek ayrilmadigi halde müdürlere okula bagis aliyorsunuz diye sorusturma açilmasi, ögretmen ihtiyacinda çeliskili ifadeler kullanilmasi, 60 bin ögretmene ihtiyaç oldugu, diger mezunlarin kendilerine baska is bulmasi gerektigi gibi ifadelerle ögretmenlerin moral ve motivasyonunun bozuldugunu ifade etti.

Esit ise esit ücret konusuna da deginen Özer, 666 sayili KHK ile kurumlar arasindaki adaletsizligin giderildigini ancak düzenlemenin, eksik yapilmasi nedeniyle, kurumlarin içerisinde ücret adaletsizligi olusturdugunu, ögretim elemanlari ve ögretmenlerin magdur edildigini, bunu kabul etmelerinin mümkün olmadigini vurguladi. Magduriyetlerin giderilmesi için çaba sarf ettiklerini dile getiren Özer, “Bizim niyetimiz, sorunun hükümet tarafindan görülmesi ve bir an önce çözüme kavusturulmasidir” ifadesini kullandi.




BartinSubemiz 1. Olagan Kongresini Yapti


 

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, Bartin Subemizin 1. Olagan Kongresi’ne katildi. Burada bir konusma yapan Bilgin, “Mazlumlarin yaninda aglamaktansa onlarla birlikte mücadele etmenin bir insan için en büyük erdem” oldugunu ifade etti.

Topluma karsi, bu ülkenin insanina karsi hiçbir zaman “Zarif ihanetler” içinde olmadiklarini vurgulayan Bilgin, “Bizler bu ülkenin, halkimizin ve tüm dünya mazlumlarinin vicdani olmak iddiasinda olan bir teskilatiz, Erdemliler hareketiyiz” dedi.


Alternatif Bakis Açisinin Akademisiyiz

Çalisanlarin özlük ve özgürlük mücadelesini sonuna kadar savunmak, emek ve özgürlügün bu ülke için vazgeçilmez mücadele alanlari oldugunu her daim haykirmak için birarada olduklarini dile getiren Bilgin, Egitim-Bir-Sen, Memur-Sen; dirilisin, uyanisin, birligin, alternatif bakis açisinin akademisi oldugunu söyledi. Üyesini ve ülkesini öncelleyerek, sorunlu degil, sorumlu sendikaciligin ne demek oldugunu her gün yeniden ispatlayan,Türkiye’nin en dinamik sivil toplum örgütü olduklarinin altini çizen Murat Bilgin, daha iyiye, siniri olmayan mükemmele varmak için zamanin ne getirdigine bakmaksizin mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Bartin’da bu sendikayi yetkili yapma vaktidir! Simdiden bu ugurdaki mücadelenize ve vereceginiz emege tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Bartin Sube Baskani Muhammet Akçaise, 500 üyeyle sube yeter sayisina ulastiklarini kaydederek, söyle konustu: “Sendika olarak bir yandan ücret ve özlük haklari mücadelesini verirken, diger taraftan da Türkiye ’nin geleceginin sekillenmesinde öncü olduk. Basta egitim ve demokrasi olmak üzere ülkemizin temel sorunlarina çözüm üretmede üzerimize düsen her türlü çalismayi severek yaptik. Çalismalarimizda, medeniyetimizi ve insani temel almak idealimizden asla taviz vermedik.”

Tek liste halinde gidilen ve 150 delegenin oy kullandigi kongrede yapilan seçim sonucunda sube yönetimi su sekilde olustu: Muhammet Akça (Sube Baskani), Ilyas Kara (Sube Sekreteri), Akif Akça (Mali Sekreter), Habibullah Ayer (Teskilatlanma Sekreteri), IsaKiral (Basin Yayin Sekreteri), Ekrem Akyis (Egitim ve Sosyal Isler Sekreteri), Yafes Yildiz (Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri).


Kahramanmaras’ta Yöneticiler ve Temsilciler Bulustu

Kahramanmaras 1 No’lu Subemiz, ‘Yöneticiler ve Temsilciler Bulusmasi’ düzenledi. Kahramanmaras 2 No’lu (Üniversite) Sube Baskanimiz Yrd. Doç. Dr. Hasan Furkan ve Sube Yönetim Kurulu üyeleri ile Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Alparslan Alkis, sube müdürleri ve Ilçe temsilcilerimizin katildigi toplanti, ögretmenevinde yapildi. Toplantiya, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin ve Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci da katildi.




21. Yüzyilin ‘Hilf-ul Fudul’uyuz

Katilimcilara hitap eden Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, bazi Kureys ileri gelenlerinin, Mekke’de haksizliga ugrayan insanlara sahip çikmak ve yardimlarina kosmak amaciyla olusturduklari Hz. Peygamberin de içinde bulundugu ‘fazilet sahiplerinin, erdemlilerin yemini’ olarak bilinen hak arama kurumunun 21. yüzyildaki izdüsümü olduklarini kaydederek, “Egitim-Bir-Sen olarak, 21. yüzyilin Hilf-ul Fudul’uyuz” dedi.

Yalçin, söyle devam etti: “Inancindan dolayi horlananlar, üniversitede egitim hakki ellerinden alinmak istenenler, yeryüzü tanrilarinin gazabina ugrayanlar, bürokratik oligarsinin kurban ettikleri, sistemin disladiklari, bedel ödemekten yorulanlar ve alinterinin karsiligini almakta zorlananlar Egitim-Bir-Sen’e geliyorlarsa, dogru adresiz demektir. Egitim-Bir-Sen olarak, iyilikleri artirmayi ve kötülükleri engellemeyi temel ilke edindik.”

Egitimcilerin özlük ve mali haklari ile ilgili kazanimlarin altinda Egitim-Bir-Sen imzasinin oldugunu ifade eden Yalçin, “Ek ödeme ve diger sorunlarin çözümü de sendikamizdan geçmektedir. Sendikamizi büyütmek için ellerinizi ellerimizin üstüne koymaya devam etmelisiniz” seklinde konustu.

Duracagimiz Zamani da Vuracagimiz Zamani da Iyi Biliriz




Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme magduriyeti, egitimcilerin yasadigi sikintilara yeni eklenen sorunlar ve bazi siyasilerin rahatsizlik veren söylemleri gibi konulara deginerek, söyle konustu:



“Herkes aklini basina almalidir. Yaptiklari is ile aldiklari ücret arasinda tutarsizlik bulunan, ucuz isçi muamelesi yapilan egitimcilerin sesini duymak istemeyenler olabilir. Halinden memnun olanlar baskasinin halini görmezden gelebilir. Ama unutulmasin ki, öfkemiz kabarmaktadir. Toplu Sözlesme Yasasi’na zaman bulamayanlar, iki kez sike yasasina zaman ayirdilar. Egitim çalisanlari olarak toplu sözlesme masasina hükümetin hazirlikli gelmesini bekliyoruz. Yasa çikacak diye duruyoruz. Ama bu süreç bunaltmaya baslamistir. Duracagimiz zamani da vuracagimiz zamani da biliriz. Sabrimiz zorlanmamalidir.”

Hedefimiz 15 Haziran’da 5 Bin 500 Üye Sayisina Ulasmak

Kahramanmaras 1 No’lu Sube Baskanimiz Adnan Alagöz, sendikamizin, üye olmayan bazi kimselerce ya da diger bazi sendikalarca itibarsizlastirilmaya çalisildigini vurgulayarak, “Bu tür propagandalara karsi uyanik olup sendikamiza sahip çikmamiz lazim. Sendikamiz, egitim hizmet kolunda henüz yetkiyi alali alti ay oldu, görev ve sorumluluklarimizin bilincindeyiz. Hiç kimse merak etmesin, yetkili sendika olmanin gereklerini yerine getirecegiz. Egitim çalisanlari açisindan ekonomik magduriyet varsa, bu bakiye, yetkiyi yillardir tasiyamayanlarindir. Egitim-Bir-Sen ilk defa yetki ile masaya oturacaktir. 15 Haziran’da 5 bin 500 üye sayisina ulasmak için bütün temsilci ve yöneticilerden gayret bekliyoruz” diye konustu.

Adiyaman’da Isyeri Temsilcileri Toplantisi Yapildi

Adiyaman Subemiz, isyeri temsilcileri toplantisini Belediye Toplanti Salonu’nda gerçeklestirdi. Kahramanmaras 1 No’lu Sube Baskanimiz Adnan Alagöz ve Sube Yönetim Kurulu üyelerinin de katildigi toplanti coskulu geçti.

 


Öne Çikan Sorunlar Yeni Sorunlarimizdir 


Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, egitimin yillardir çözüm bekleyen sorunlari bulundugunu dile getirerek, “Su an öne çikan sorunlar, yeni sorunlarimizdir” ifadesini kullandi.

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer ve bazi siyasilerin söylemlerinin egitimcileri incittigine dikkat çeken Yalçin, “Ne yazik ki, telafi yoluna da gidilmemistir. Bagis sorusturmasi, ek ödemede unutulmus olmak, özür grubu tayin taleplerinde sorunun devam ediyor olmasi gibi konular, devam edegelen sorunlarimizi unutturmustur. Dikkat edilirse öne çikan sorunlarimiz, yeni çikan sorunlarimizdir. Egitimcilerin itibarini zedeleyen yaklasimlardan uzak durulmalidir. Egitimin çözüm bekleyen ana sorunlari var. Yeni sorunlar üretilmeden mevcut sorunlar teker teker çözülmelidir. Eger yeni sorunlar üretilmeye devam ederse ‘ustalik dönemi’ egitimde hastalik dönemi olur. 9/1’de bir ögretmenin maasi bin 577 TL’dir. Egitimcilere 24 Kasimlarda gaz verenler, Meclis’te soförüne, sekreterine ve danismanina zam veriyorlar. Ögretmen ve ögretim elemanlari toplu sözlesme masasina kilitlendi, masayi bekliyor. Biz sendika olarak masaya hazirlikliyiz. Hükümette masaya mutlaka hazirlikli gelmelidir” dedi.

 

Gücümüze Güç Katiyoruz 



Adiyaman Sube Baskanimiz Gaffari Izci, Türkiye’nin oldugu gibi Adiyaman’in da en güçlü sivil toplum kurulusu olduklarini belirterek, “Adiyaman’da egitim çalisanlarinin sendikalilasma orani yüzde 80’lere ulasti. Sendikalilik oraninda doyumdan söz ediliyor ama biz yeni üyelerle gücümüze güç katarak yolumuza devam ediyoruz. 15 Haziran’a kadar üye sayimiza 500 yeni üye ekleyerek zirvedeki yerimizi güçlendirmeye çalisiyoruz” seklinde konustu.

Malatya Subemizi Ziyaret Ettik

Adiyaman’daki toplantidan sonra Malatya’ya geçen Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, Malatya Sube Baskanimiz Kerem Yildirim ve Sube Yönetim Kurulu üyelerimizle bir araya gelerek, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Özgürlügün Olmadigi Yerde Emege Saygi Olmaz

Manisa Subemiz, genisletilmis il divan toplantisini Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin katilimiyla ögretmenevinde gerçeklestirdi.

Toplantida konusan Ramazan Çakirci, Egitim-Bir-Sen’in bir emek ve özgürlük hareketi oldugunu belirterek, “Bir yerde özgürlük yoksa emege saygi olmaz. Geçmiste ülkemiz bir gecede fakirlestirildi, kamu çalisanlari olarak hepimiz fakirlestik. Özgürlük olursa, emegin karsiligi alinabilir” degerlendirmesinde bulundu.

Sendika olarak tarihi sekillendirdiklerini vurgulayan Çakirci, sözlerini söyle sürdürdü: “Bu çok önemli bir görevdir. Hem güncel ve özlük haklarimizin mücadelesini yapiyor hem de ülkemizin sekillenmesi için çalisiyoruz. Ögretmenlerin ek ödemeleri konusunda ilgili bakanlarla görüsmeler yaptik. Bu konunun yakin zamanda çözüme kavusturulacagini ümit ediyoruz. Ögretmenlerin Subat ayinda özür grubu tayinlerinin yapilmasi konusunda tepkilerimiz ses getirdi ve tayinler açildi ancak egitim ve saglik özrünün de tayinlere açilmasi konusunda görüsmelerimiz sürüyor.”

Çakirci, teskilat olarak diri ve uyanik olmalari gerektigini dile getirdi.


Manisa Sube Baskanimiz Mehmet Emin Sofuoglu ise, sunlari söyledi: “Göreve geldigimiz günden bu yana yönetim kurulu arkadaslarimla birlikte 24 saat sendikacilik yapiyoruz. Kadinlar Komisyonumuzu daha aktif hale getirerek, bayan üyelerimizin de sendikal faaliyetlerde çesitli etkinliklerle kendilerini ifade etmelerini ve sorunlarinin çözümlerinde daha etkin olmalarini sagladik. Bin 450 egitim çalisanini ailemize dahil edip üye sayimizi bir yilda yüzde 60 artirarak sayimizi 4 binin üzerine çikardik. Hedefimiz, ilimizdeki tüm egitim çalisanlarini Egitim-Bir-Sen’li yapmaktir.”

Sofuoglu, “Egitim-Bir-Sen, tarih yazanlarin bulustugu adrestir” diyerek sözlerini tamamladi. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen