Haber
2009-03-26 06:18:58
Teskilatlarimizda Heyecan Dorukta

Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, egitim-ögretimin yilinin ikinci yarisinin baslamasiyla yogun bir çalisma programi içerisine girdiler.

 

‘Yetkili’ olmanin esigine gelen sendikamizin yeni dönemde egitim çalisanlarinin beklentilerinin karsilanmasina yönelik yapacagi çalismalarin istisaresini, Subelerimizin gerçeklestirdikleri Il Divan toplantilarina katilarak sürdüren Genel Merkez Yönetim Kurul üyelerimiz, ayni zamanda Genel Merkezin tasidigi heyecanin Türkiye’nin en ücra köselerindeki teskilatlarimizda da yasandigina sahit oluyorlar.

 

Toplumsal Sorunlarin Çözümü, Egitim Sorunlarinin Çözümünden Geçmektedir

Artvin, Kars, Ardahan, Igdir ve Agri subelerimiz, Il Divan toplantilarini Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ve Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal’in katilimiyla yaptilar. Toplantilarda konusan Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, sendika olarak insanligin sorunlarini dert edindiklerini, bu çerçevede evrensel düzeyde faaliyetler yaptiklarini söyledi. Toplumun tüm kesimlerinin sorunlariyla ilgilendiklerini ifade eden Etyemez, toplumsal sorunlarin çözümünün egitim sorunlarinin çözümünden geçtigini kaydetti.

 

Etyemez, etkili bir sendikacilik yapmalarinin, egitim çalisanlarinin Egitim-Bir-Sen’e yönelik beklentilerini arttirdigini ifade ederek, “Egitim çalisanlari, yetkili sendika bizmisiz gibi sorunlarinin çözümünü istiyorlar bizden. Egitim-Bir-Sen’in, egitimin ve egitim çalisanlarinin sorunlarini çözecegine dair bir kanaat olusmus durumdadir. Biz de, egitim çalisanlarinin sorunlarinin çözülmesi için yetki istiyoruz” dedi.

 

Etyemez, bugüne kadar Kurum Idari Kurullari’na katilan yetkili sendikalarin sorunlara bir çözüm üretemediklerini sözlerine ekledi.

 

Egitim Camiasinin, Egitim-Bir-Sen’in En Büyük Sendika Olmasina Ihtiyaci Vardir

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal ise, Nisan ayinin teskilatlanmamiz açisindan çok önemli olduguna isaret ederek, “Ancak bu senenin önemini hepimiz biliyoruz. Küçücük bir farkla kaybedecegimiz yetkinin hesabini kimse veremez. Eger Egitim-Bir-Sen adina bir sorumluluk üstlenmissek, bu sorumlulugun geregini yerine getirmek hepimizin borcudur. Bu borcun yerine getirilmesinde gösterilecek küçücük bir ihmalin vebali büyük olacaktir. Bizler, Egitim-Bir-Sen’i bulundugumuz yerde yetkili yapmak zorundayiz” seklinde konustu.

 

“Bu ülkenin egitim camiasinin Egitim-Bir-Sen’in en büyük sendika olmasina ihtiyaci vardir” diyen Battal, su degerlendirmeyi yapti:

“Yarinin isiginin sürekliligi için bu olmazsa olmazdir. Egitim camiasini hepimiz biliyoruz. Egitim-Bir-Sen’in potansiyeli bu camia içerisinde mevcut üyemizin iki katindan fazladir. Bu potansiyele ulasmak, hepimizin gayretiyle mümkün olacaktir. Bizim ilkelerimiz, çalismalarimiz bütün egitim çalisanlarinin saygi duyacagi niteliktedir. Bu sayginligi bütün egitim kurumlarina tasimak da bizlerin görevidir.”

 

Etkinligimizi Yetkiye Tasimak Istiyoruz

Kayseri Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni Kadir Has Kongre ve Sergi Salonu’nda yapti. Ilçe temsilcilerimiz ve Yönetim Kurulu üyeleri, Yurt-Kur Temsilcimiz, Kadinlar Komisyonu ve Sube Disiplin Kurulu üyelerimizin biraraya geldigi toplantiya Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer de katildi. Toplantinin açilisinda bir konusma yapan Ahmet Özer, Türkiye’nin acil olarak yeni bir anayasaya ihtiyaç duydugunu söyledi. Simdiye kadar degisik eksikliklerin tamamlanmasi için sürekli anayasaya yamalar yapilmak zorunda kalindigini vurgulayan Özer, artik anayasanin yama yapacak bir tarafinin kalmadigini, acil ve yeni bir anayasanin milletin hizmetine sunulmasi gerektiginin altini çizdi.

 

Yetkili olmadiklari halde etkili bir sendika olduklarinin altini çizen Özer, bu etkiyi de yetkiye tasiyarak, egitim hizmet kolunda çalisanlarin sorunlarina daha hizli çözüm üretmek istediklerini belirtti. Bugüne kadar egitim hizmet kolundaki pek çok sorunu, Bakanlikla görüserek çözdüklerini anlatan Özer, bu etkiyi yetkiyle taçlandirmak istediklerini ifade etti.

 

Konusmadan sonra gündeme geçildi. Toplantida gündemle ilgili konusmalar yaparak, çalismalari ve yapacaklari projeler hakkinda bilgi veren Ilçe temsilcilerimiz, 15 Mayis’a kadar Egitim-Bir-Sen’i yetkili sendika yapmak için yogun bir ugras vereceklerini vurguladilar.

 

Toplu Sözlesme Hakki Olmazsa Olmazimizdir

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Kütahya Subemizin Ögretmenevi Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen Il Divan Toplantisi’na katildi.

 

Yildirim, Ilçe temsilcilerimizin katilimiyla yapilan toplantinin basina açik bölümünde gündemdeki konulara iliskin açiklamalarda bulundu.

 

Türkiye’de bazi sorunlarin çözülemeyisinin temel nedeninin antidemokratik sürecin ürünü olan bugünkü Anayasa oldugunu ifade eden Yildirim, demokratik, özgürlükçü ve sivil bir Anayasa’nin mutlaka çikarilmasi gerektigini kaydederek, “Sivil Anayasa’ya paralel olarak Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu da, örgütlenmeyi kolaylastiracak, toplu sözlesmeli ve grevli demokratik bir yasa haline getirilmelidir. Toplu sözlesme hakki, yokluguna tahammülde zorlandigimiz ve saglanmasi konusunda israrci olacagimiz olmazsa olmazimizdir” diye konustu.

 

Egitim sorunlarinin öncelikle ele alinarak çözülmesi gerektiginin altini çizen Yildirim, “Egitim sisteminin ve dolayisiyla ögretmenlik mesleginin sorunlarinin çözümü için, ögretmenlerin istihdamlari konusunda saglikli bir insan gücü planlamasi yapilmali, gelecekte hangi niteliklerde ve sayida ögretmene ihtiyaç duyulacagi ve bunlarin nasil karsilanacagi önceden belirlenmelidir. Egitim; hizmetlisi, memuru, soförü, ögretmeni ve idarecisiyle bir bütündür. Sorunlarin çözümüne yönelik atilacak adimlarda bu bütünlük gözardi edilmemelidir” seklinde konustu.

 

Yildirim, vekil ve ücretli ögretmenlik uygulamasina son verilmesini, mevcut sözlesmelilerin de derhal kadroya geçirilmesini istedi.

 

Yildirim, Bilecik Subemizin Ögretmenevi’nde yaptigi Il Divan Toplantisi’na da istirak etti.

 

Yönetici Atamadaki Kaos, Okullarin yönetilmesinde Sikintiya Sebebiyet Vermektedir

Malatya Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni Ögretmenevi’nde yapti. Toplantidan önce Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, bir basin açiklamasi yaparak, egitim çalisanlarinin sorunlarina dikkat çekti.

 

Ögretmen açiginin ‘sözlesmeli’ alimiyla kapatilmaya çalisilmasinin yanlis oldugunu belirten Çakirci, sunlari söyledi:

“Basögretmenlik ve uzman ögretmenlik sinavlari, Anayasa Mahkemesi’nin karari dogrultusunda kanun ve yönetmelik hazirlanarak, magduriyetler giderilecek sekilde yapilmalidir. Ögretmen camiasi bu sinavlarin acilen yapilmasini beklemektedir. Yönetici Atama Yönetmeligi’nin sürekli yargidan dönmesi, okullarimizin yönetilmesinde ciddi sikintilara sebebiyet vermektedir. Bu sikintilardan dolayi okullarimiz yönetilemez duruma gelmekte, bu durum ögretmenlerimizin motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple biran önce kariyer, liyakat ve sinav esasli bir yönetmelik hazirlanarak, derhal uygulamaya konulmalidir. Hizmetli ve memurlarin görev tanimlari yapilarak, illerarasi yer degistirmelerde uygulanacak usul ve esaslarin belirlendigi bir yönetmeligin hazirlanmasini istiyoruz.”

 

Çakirci, beceriksizlikleri sonucu ILKSAN’in 10 milyonlarca lirasini çarçur edenlerin, bu beceriksizliklerinin faturasini ILKSAN üyelerine çikardiklarini dile getirerek, brans degistiren ve kurum degisikligi ile ILKSAN’a üyelikleri sona eren egitim çalisanlarinin, 36 aydan daha az aidat ödedikleri gerekçesiyle haklarinin gasp edildigini sözlerine ekledi.

 

Basin açiklamasindan sonra toplantiya geçildi. Toplantinin açis konusmasini yapan Sube Baskanimiz Sahin Kayaduman, çalismalari ve hedefleri hakkinda bilgi verdi.

 

Toplantida Sube Yönetim Kurulu üyelerimiz, Kadinlar Komisyonu Baskanimiz, Disiplin Kurulu Baskanimiz, Üniversite Temsilcimiz ile Ilçe temsilcilerimiz de birer konusma yaptilar.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen