Haber
2011-03-22 06:22:53
Teskilatlarimizin Heyecani Imrendiriyor

Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, teskilatimizin heyecanina ortak olmak ve önümüzdeki döneme iliskin planlamalar konusunda istisarelerde bulunmak amaciyla illerde düzenlenen Memur-Sen Bulusmalari ve Il Divan toplantilarina katilmaya devam ediyor.

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Aydin, Mugla ve Antalya Memur-Sen Il temsilcilikleri ve subelerimiz tarafindan düzenlenen toplantilarda yaptigi konusmada, Memur-Sen’in her alanda yetkili sendika olmasi için çalistiklarini ifade ederek, “Sendikalarimizin yetkili oldugu alan sayisini bu sene daha da artirarak önümüzdeki en kisa vadede yediye çikarmak. Ardindan da tüm Türkiye’de Memur-Sen’e bagli sendikalari yetkin kilma mücadelemiz devam edecektir. Bu yetki mücadelesinde bize büyük görevler, sorumluluklar düsüyor” dedi.

 

Biz Bu Memleketin Özüyüz

Memur-Sen’in tarafsiz bir örgüt oldugunun ve siyasi partilerden yana taraf olmadiginin altini çizen Özer, söyle devam etti: “Memur-Sen’in hiçbir sendikasinda, siyasi partilerin etkileriyle yönetim kurullari degismez. Memur-Sen’in genelden yerel unsurlarina kadar demokrasi hâkimdir. Ancak Memur-Sen özgürlükten, insan haklarindan, evrensel hukuktan, emekten, mazlumdan ve demokrasiden yana taraftir. Toplu görüsmede kazandigimiz haklarla çalisanlarin karsisina çikabilirsiniz. Elimizde o kadar güçlü doneler var ki, karsi tarafin nelerle gidecegini merak ediyorum? Yillardir ‘toplu sözlesmeden yanayiz’ deyip de toplu sözlesmeler geldigi zaman ‘hayir biz toplu sözlesme istemiyoruz’ diyenler ne diye çalisanlarin huzuruna gidecekler merak ediyorum.”

 

Sendika olarak demokrasiden yana taraf olduklarini kaydeden Özer, “Biz demokrasi mitingleri yaparken, birileri darbecilere ve darbecilerden yana olanlara çanak tutuyordu. Darbecilere çanak tutanlar, onlara ev sahipligi yapanlar, sendikalarini onlara açarken, biz de meydanlarda darbesavarlik yapiyorduk. Bununla gidebilirsiniz kamu çalisanlarinin önüne. Biz bu memleketin özüyüz ve gerçegiyiz. Kamu çalisanlarinin önüne koyabilecegimiz kuvvetli delillerimiz vardir” seklinde konustu.

 

Sendikal Örgütlenmeden Gelen Gücü Kazanima Dönüstürdük

Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, Manisa Subemizin Il Divan Toplantisi’na katildi. Sendikacilik, çalisma hayati, Türkiye’nin demokratiklesmesi, insanimizin özgürlesmesi adina tarihe geçen önemli basarilara imza attiklarini belirten Esat Tektas, özellikle son üç yilda mali, özlük ve sosyal haklarina iliskin olarak kamu çalisanlarinin dahi beklemedigi kazanimlar elde ettiklerini, “Toplu sözlesme masasi kurulmazsa, toplu görüsmeye katilmayacagiz” karariyla baslattiklari süreçle, Anayasa’nin 51 ve 128. maddelerinde degisiklik yapilmasini sagladiklarini, böylece, bu dönemde elde edilen kazanimlarin en önemlisini, yani toplu sözlesme hakkini aldiklarini vurguladi.

 

Tektas, 2010 yili toplu görüsmeleri sonunda imzalanmasini sagladiklari mutabakat metninin, Memur-Sen’in sendikal örgütlenmeden gelen gücü kazanima dönüstürme basarinin en somut örnegi oldugunu dile getirerek, “9 yillik toplu görüsmelerin finalini olusturan bu süreçte toplu görüsme masasindan toplu sözlesme metni çikardik. Bu yönüyle, toplu görüsme finalinde kamu çalisanlarimiza önemli kazanimlar sagladik” diye konustu.

 

 

Sendikal örgütlenme, kamu çalisanlarinin mali ve özlük haklarinin artirilmasi, toplu sözlesme düzenlemelerinin hayata geçirilmesiyle sinirli bir sendikal mücadelenin, Memur-Sen camiasinin misyonu ve vizyonu açisindan yetersiz kalacaginin altini çizen Tektas, sunlari söyledi: “Biz, demokratiklesme süreciyle starti verilen, 12 Eylül referandumuyla gerçeklestirilen Anayasa degisikligiyle ivme kazandirilan ‘demokratik, özgür ve sivil Türkiye’ hedefine olabilecek en kisa sürede ulasmak öncelikli hedeflerimizden biridir. Bu açidan, 12 Haziran seçimleriyle yenilenecek olan TBMM’nin en önemli görevi, yeni Anayasa yapmaktir. Bu Anayasa’da kamu çalisanlariyla ilgili olmazsa olmazlarimiz; kamu çalisanlarina yönelik siyaset ve grev yasaklarinin sona erdirilmesidir.”

 

Özgürlükleri Genisleten Sivil Bir Anayasa Istiyoruz

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, Usak, Denizli ve Burdur subelerimizin gerçeklestirdikleri Il Divan toplantilarinda üyelerimizle bulustu.

 

Darbe döneminin kalintilarini ortadan kaldiran, bireyi merkeze alan, devletin milletinden milletin devletine geçisi saglayacak sivil bir Anayasa’nin hazirlanmasinin olmazsa olmazlarindan biri oldugunu ifade eden Bilgin, sözlerini söyle sürdürdü: “12 Eylül referandumunda milletimizin egilimi de bu yönde tezahür etmistir. Milletimizin talebi dogrultusunda temel hak ve özgürlükleri, egitimde firsat esitligini, inanç ve düsünceyi ifade hürriyetinin önündeki bütün engelleri ortadan kaldiracak sivil bir Anayasa mutlaka hazirlanmalidir. Özgürlük alanlarini genisleten yeni Anayasa ile inanci geregi basini örten kizlarimizin, hiçbir hukuki dayanagi olmayan yasaklarla egitim hakkindan yoksun birakilmasi ayibindan da kurtulmaliyiz. Keyfi olarak uygulanan basörtüsü yasagina son verilerek, basörtüsü üniversitelerde serbest olmalidir. Basörtüsüyle üniversiteyi bitiren kizlarimiz kamuda da çalisabilmeli, milletin vekili olarak Meclis’te yer alabilmelidir.”

 

Egitimin en önemli sorunlarindan biri olan ögretmen açiginin kapatilmasi konusunda tatmin edici adimlarin atilmasini isteyen Bilgin, 30 bini Haziran 2011’de olmak üzere en az 100 bin ögretmenin daha atanmasi gerektigini vurguladi.

 

Beklentilerin Karsilanmasi Için Daha Güçlü Olmaliyiz

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, Istanbul (Anadolu Yakasi), Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da Sube ve Ilçe yönetimlerimizle biraraya geldi.

 

Toplu görüsme masasi gibi sadece talep merciinde olduklari bir süreçte elde ettikleri kazanimlari, dogrudan taraf olduklari toplu sözlesme döneminde daha da artirmaya çalisacaklarini kaydeden Ali Yalçin, “Bu amaçla, Anayasa’da yer almasini sagladigimiz toplu sözlesme hakkini fiilen kullanmamizi saglayacak ikincil mevzuatin seçimden önce yürürlüge konulmasi yönündeki baskilarimizi sürdürüyoruz” dedi.

 

Kamu çalisanlarinin beklentilerini karsilamak, ülkemizi yeni Anayasa ile tanistirmak ve dünyanin mazlumlarina bekledikleri destekleri saglamak için Memur-Sen’in daha güçlü olmasini saglamak zorunda olduklarina dikkat çeken Yalçin, “Bu nedenle, ‘simdi soylu mücadeleye davet vakti’ diyoruz. Bütün hizmet kollarinda açik ara yetkiyi alarak, ilk toplu sözlesme masasina en az 500 bin üyeyle oturmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

 

 

Ögretmen istihdaminda Farkli Uygulamalara Son Verilmelidir

Samsun, Giresun ve Ordu subelerimizin Il Divan toplantilarina katilan Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, var olan sorunlarin çözümüne katki sunmayi sendikal görevleri saydiklarini belirterek, “Sorunlarin çözümünü, çerçevesini devletin çizdigi ve çerçevesi devlete karsi çizilen sendikacilik anlayisinin ötesinde hak, adalet, özgürlükler ve degerler merkezli bir anlayisla yaptigimiz organizasyonlarla, eylem ve etkinliklerle gerçeklestiriyoruz” seklinde konustu.

 

“Hizmet kolu çalisanlarinin takdirini kazanan birçok organizasyonun ev sahipligini yaptik, birçok eylem ve etkinligin öncüsü olduk” diyen Çakirci, sunlari kaydetti: “Bu hizmet anlayisina karsilik olusan güven ve sempati sonucu üye sayisi her geçen gün artan Egitim-Bir-Sen, son iki yilda MEB’de yetkili sendika olarak katildigi Kurum Idari Kurulu toplantilarinda aldigi ve birçogu uygulamaya konulan kararlarla da sendikaciligin hak arama ama ayni zamanda aranan haklari alabilme kurumu oldugunu ispat etmistir.”

 

Çakirci, ögretmenligin gelir düzeyi ve statüsünün yükseltilmesine dönük çalismalara hiz verilmesini, ögretmen istihdaminda kadrolu, sözlesmeli, ücretli, vekil ögretmenlik gibi farkli uygulamalara son verilerek tüm ögretmenlerin kadrolu olarak istihdaminin saglanmasini, okul yöneticilerinin 6 saat derse girme zorunlulugunun ‘6 saate kadar derse girer’ seklinde degistirilmesini istedi.

 

Çakirci, Giresun’un Bulancak Ilçesi’nde de Isyeri temsilcilerimizle bir toplanti yapti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen