Haber
2012-03-27 07:30:06
Toplu Görüsme Görünümlü Toplu Sözlesme Yasasina Asla Razi Olmayiz

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, Eylül 2010’daki referandumun üzerinden 17 ay geçmesine ragmen toplu sözlesme yasasinin hala çikarilamadigini belirterek, “Kamu çalisanlariyla 2011 yili toplu sözlesmesi yapilamamistir. Yasa tasarisi bir an önce Meclis Genel Kurulu’na gönderilerek kanunlasmalidir” dedi.

Kahramanmaras, Gaziantep ve Kilis’te teskilatlarimizla biraraya gelen Teyfik Yagci, sendikal çalismalara ve gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Hükümetten, toplu sözlesme yasasini toplu görüsme yasasina benzetme girisimlerini acilen bir kenara birakmasini ve kamu çalisaninin sesini duymasini isteyen Yagci, “Meclis’ten bir gecede ‘sike yasasini’, ‘MIT yasasini’, milletvekillerinin emekliliklerini ve Meclis çalisanlarini ilgilendiren yasayi çikaran hükümet, toplu sözlesme yasasi söz konusu oldugunda, adeta ipe un sermistir. 2,5 milyon memur, milyonlarca emekli yasayi ve masayi beklemektedir” seklinde konustu.


Kamu çalisanlarinin sabrinin tükendigini vurgulayan Yagci, “Toplu görüsme görünümlü toplu sözlesme yasasina asla razi olmayiz. Hükümet yetkililerinin, kamu çalisanlarinin direncini kirmaya yönelik yaptigi psikolojik harekâtta, tutarsizliklar da bir an önce bitmeli ve toplu sözlesme masasi hemen kurulmalidir” ifadelerini kullandi.

Devletin anayasasindan milletin anayasasina geçisin ne kadar önemli oldugunu egitim sistemiyle ilgili 4+4+4 tartismalarinda daha yakindan gördüklerini dile getiren Yagci, söyle konustu: “Silivri ve Imrali mantalitesinde sendikacilik yapanlar, farkli gerekçelerle 28 Subat postmodern darbesinin ürünü olan kesintisiz egitimin ve bu baglamda katsayi adaletsizliginin kökten çözümüne dün karsi çiktilar. Bugün de karsi çikmaya devam ediyorlar. Darbelerin biraktigi antidemokratik tortularin temizlenmesine direniyorlar. Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, inadina özgürlük, inadina demokrasi, inadina insan haklari, inadina mali ve sosyal haklar ve inadina örgütlülük diyerek cevap vermeye devam edecegiz.”


Özelde kamu çalisanlarinin genelde ise milletin sesi olduklarini ifade eden Yagci, her zaman çözüm odakli çalistiklarini kaydetti. Türkiye’nin dünyada hatiri sayilir bir yerde olmasinin temel hedefleri oldugunun altini çizen Teyfik Yagci, bu kapsamda ortak akil mitingleri ve toplu görüsme süreçlerini en güzel sekilde yürüttüklerinin, sendika olarak Türkiye’deki gelismelere duyarsiz kalamayacaklarini söyledi.


Sendikaciligin, haksizliklara ve adaletsizliklere karsi ‘hayir’ diyebilmek ve mücadele etmek oldugunu anlatan Yagci, öfke ve sloganin yerine aklin ve bilimin öne çikarilmasi gereken sendikal kulvarda, insanlarin saglikli degerlendirme yapabilmesinin, is yapan ile gürültü çikarani ayirabilmesinin ancak demokrasinin teneffüs alanlarinin genislemesiyle mümkün oldugunu vurguladi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen