Haber
2010-04-07 07:20:49
Toplu Görüsme Primi Yeniden Ödenecek

Devlet Bakani Hayati Yazici ile görüsen Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, CHP’nin basvurusu sonucu Anayasa Mahkemesi tarafindan iptal edilen Toplu Görüsme Primi’nin yeniden ödenmesi için hükümet tarafindan yapilan çalismalarin son asamaya geldigini, tasarinin önümüzdeki günlerde TBMM’ye sevk edilecegini söyledi.

 

Gündogdu, Devlet Bakani Hayati Yazici’yi ziyaret ederek bir süre görüstü. Görüsmeden sonra bir açiklama yapan Ahmet Gündogdu, sendika üyesi kamu çalisanlarina Toplu Görüsme Primi’nin yeniden verilmesi için yapilan çalismalarin son asamaya geldigini ve TBMM’ye sevk edilecegi günü bekledigini kaydetti.

 

Gündogdu, israrli takipleri sonucu Toplu Görüsme Primi’nin yeniden verilecek olmasinin mutlulugunu yasadiklarini ifade ederek, Memur-Sen’in söz üretmeyip, icraat yaptigini dile getirdi.

 

Daha önceki ziyaret ve görüsmelerinde 3 ayda bir 30 TL seklinde ve 1 Ocak 2010’dan itibaren geçerli olmak üzere Toplu Görüsme Primi ödenmesine yönelik yaptiklari önerilerinin kabul edilmesi ve çalismanin tamamlanma asamasinda olmasinin kamu çalisanlari açisindan da sevindirici bir gelisme oldugunu vurgulayan Gündogdu, “Simdiye kadar her yerde, Toplu Görüsme Primi’nin ödenmesi gerektigini ve sendikali çalisanin sendikasiz çalisandan sembolik bile olsa farkli ücret almasi gerektigini söyledik. Bunun için basta Basbakanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, ilgili bakanlarimiz nezdinde girisimlerde bulunduk. Israrli çalisma ve takiplerimiz sonucu bu noktaya geldik. Sayin Bakan’dan ögrendigimize göre, tasari önümüzdeki günlerde TBMM’ye sevk edilecek” seklinde konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen