Haber
2009-09-10 07:19:43
Toplu Görüsme Süreci ‘Tutanak Dayatmasi’yla Tamamlandi

Kamu Isveren Kurulu ile memur sendikalari arasinda yürütülen toplu görüsme süreci tamamlandi. Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, “Memur maaslarina yapilacak zamla ilgili ümitlerinin Kamu Isveren Kurulu ile yaptiklari toplantiyla bittigini” söyledi.

 

Basbakanlik Merkez Bina’da Uzlastirma Kurulu kararinin degerlendirildigi toplantinin ardindan bir açiklama yapan Gündogdu, toplantida “tutanak dayatmasiyla” karsilastiklarini belirtti.

 

Toplanti tutanaginin, “Önceden tek tarafli hazirlanarak” önlerine getirildigini ifade eden Gündogdu, tutanakta konfederasyonlarin taleplerine yer verilmedigini, toplantida olmayan seylerin tutanaga olmus gibi yazildigini kaydetti.

 

Devlet Bakani Hayati Yazici’nin, maas zammi konusunda ‘yeni bir teklif veremeyeceklerini’ söyledigini aktaran Gündogdu, Kamu Isveren Kurulu’nun yasanin ruhuna aykiri hareket ettigini vurgulayarak, “Masaya ‘vermeme moduyla’ gelinmesi, tutanagin tek tarafli hazirlanmasina yol açmistir” dedi.

 

Bundan sonraki süreçte, Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu ve Anayasa’nin, alinterini ve emegi koruyan bir yapiya kavusturulmasi için çalisacaklarini dile getiren Gündogdu, artik sözün bittigini, bundan sonra önlerindeki engelleri kaldirmanin mücadelesini vereceklerini bildirdi.

 

Gündogdu, bir soru üzerine, yasal sürecin bittigini, bundan sonra ‘B Plani’ni hayata geçireceklerini belirterek, “Maaslarla ilgili ümidimiz, bugünkü toplantiyla bitmistir. Yetkili kurullarimizda alacagimiz kararlar dogrultusunda, basta toplu sözlesme talebimizi hayata geçirmek olmak üzere diger konulardaki kararliligimizi kamuoyuyla paylasacagiz” seklinde konustu.

 

Hükümet toplu görüsmelerde ilk olarak yüzde 2+2 zam teklif etmis, Memur-Sen bunun üzerine 5+6 olan teklifini yüzde 4+4 olarak revize etmisti.

 

Kamu Isveren Kurulu’nun 2.5+2.5 önermesi üzerine de bu teklifi kabul etmeyen Memur-Sen, Uzlastirma Kurulu’na basvurmustu. Uzlastirma Kurulu da 2010 yili için yüzde 4+4 zam önermisti.

 

Uzlastirma Kurulu karari sonrasi yasal olarak yapilmasi gereken bugünkü son toplantida, Kamu Isveren Kurulu yeni bir teklif getirmezken, Memur-Sen 4+4 maas zammi, 30+30 ek ödeme, 10 TL toplu görüsme primi artisi ve 16 TL aile yardimi teklifini yeniden masaya tasidi.

 

Ancak Kamu Isveren Kurulu’nun, toplanti yapilmadan tutanagi hazirlayip gelmesi, memur konfederasyonlarinin tekliflerinin tutanakta yer almasini engellemesi sebebiyle Memur-Sen görüsmeleri terk etti. Anlasma saglanamamasi nedeniyle zam oranina Bakanlar Kurulu karar verecek.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen