Haber
2008-08-15 06:49:02
Toplu Görüsmeler Basladi

Hükümetle memur sendikalari arasinda yürütülecek toplu görüsmelerin ilk turu basladi.

 

Devlet Bakani Murat Basesgioglu baskanliginda Basbakanlik Merkez Bina’da gerçeklestirilen görüsmelere, Kamu Isveren Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Genel Baskani Bircan Akyildiz, Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, yetkili sendikalarin genel baskanlari, sendika uzmanlari ve bürokratlar katiliyor.

 

Görüsmelerden önce Memur-Sen Genel Merkezi önünde toplanan konfederasyona bagli sendikalarin üyelerinden olusan bir grup, Basbakanliga kadar yürüdü.

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, yetkili sendikalarin genel baskanlari ile Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Egitim ve Sosyal Isleri Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin da aralarinda bulundugu üyeler, yol boyunca “Toplu Sözlesme Anayasal Hakkimiz”, “Ek Ödemede Adalet”, “Grevli Toplu Sözlesmeli Sendika Yasasi”, “Sadaka Degil Hakkimizi Istiyoruz”, “Memura Siyaset Hakki Istiyoruz” yazili dövizleri tasidilar.   

 

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, yürüyüs sonunda yaptigi açiklamada, Avrupa Birligi normlari çerçevesinde kamu çalisanlarina grevli, toplu sözlesmeli sendika hakki taninmasini talep ettiklerini söyledi.

 

Kamu çalisanlarinin enflasyona ezdirilmedigi yaklasimina katilmadiklarini dile getiren Gündogdu, maas artisinda enflasyon oraninin yaninda büyümeden pay istediklerini kaydetti.

 

Bakanlar Kurulu’na verilen ‘esit ise esit ücret’ yetkisini önemsediklerini anlatan Gündogdu, bu kapsamda kamu çalisanlarina 15 Agustos’tan itibaren 100 YTL, 1 Ocak 2009’dan itibaren 150 YTL ödenmesini talep ettiklerini ifade etti.

 

Sözlesmeli personelin kadroya alinmasini, bu saglanana kadar es tayini, askerlik dönüsü ise baslama gibi sorunlarinin çözülmesini isteyen Gündogdu, “Bekar bir memurun maasinin ek ödemelerle birlikte 1301 YTL’ye yükseltilmesini talep ediyoruz. Bu açlik sinirinin üzerinde yoksulluk sinirinin bir hayli altinda ama Türkiye’nin pastasi içerisinde makul bir talep” diye konustu.

 

Toplu görüsmelerde; belediye ve özel idare, diyanet ve vakif ile tarim ve orman hizmet kollarindaki çalisanlari Konfederasyonumuz Memur-Sen temsil ediyor.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen