Haber
2012-04-09 07:30:14
Toplu Sözlesme Masasina Haziriz

Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, toplu sözlesme masasi için hazirliklarini tamamladiklarini ifade ederek, “Biz haziriz. Kamu Isveren Kurulu da hazirliklarini tamamlayarak, egitim çalisanlarinin, ek ödeme basta olmak üzere, sorunlarini giderecek sekilde masaya gelmelidir” dedi.

Sirnak Subemizin Silopi’de yapilan il divan toplantisina katilan Çakirci, 666 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile farkli kurumlarda ayni unvanla çalisanlar için ‘esit ise esit ücret’ dengelemesi yapildigini ve Milli Egitim Bakanligi kadrolarindaki Genel Idare Hizmetleri Sinifi çalisanlarinin emsallerine göre magduriyetlerinin kismen giderildigini, baska kurumlarda muadili olmadigi gerekçesiyle ögretmen ve ögretim elemanlari ise düzenlemenin kapsami disinda tutuldugunu hatirlatarak, söyle konustu: “Esit ise esit ücret düzenlemesi, egitimcilerin emeginin karsiligini alamadigini apaçik ortaya çikarmistir. Ortaya çikan tablo, ayni zamanda kurum içi ücret dengesinin bozuldugunun da göstergesidir.”


Toplu sözlesme görüsmelerinde ilk görüsecekleri maddenin ögretmenlerin ve ögretim elemanlarinin ek ödemeleri olacagini kaydeden Çakirci, “Hükümet yetkilileri toplu sözlesme masasina hazirligini iyi yapmali, ögretmen ve ögretim elemanlarinin magduriyetini çözecek sekilde gelmelidir. Masada haklarimizi alamazsak, Türkiye geneli eylemde olacagiz. Bunu herkes böyle bilsin” seklinde konustu.


Ögretmenlerin özür durumuna bagli yer degistirmede il emri uygulamasinin kaldirilmasina karsi olduklarini belirten Ramazan Çakirci, Agustos ayinda yapilacak özür durumuna bagli yer degistirmede 30 Eylül’ün esas alinmasini isteyerek, sorunun çözülmesi için, sonuç alincaya kadar mücadelelerinin devam edecegini vurguladi.


Çakirci, 4/C’li personelin sorunlarina da deginerek, çözümün adresinin Egitim-Bir-Sen oldugunu dile getirdi. Çakirci, “4/C’li çalisanlarin ek ödemeden yararlanmalari mutlaka saglanmali ve çalisma süreleri 12 aya çikarilmalidir. Biz bu sorunlara toplu sözlesme masasinda nester vuracagiz” diye konustu.

Ramazan Çakirci, Mardin’de okul ziyaretlerinde de bulundu. Sube Baskanimiz Mehmet Emin Esen ile birlikte Mardin Imam Hatip Lisesi ve Dara Köyü Ilkögretim Okulu ögretmenleriyle bir araya gelen Çakirci, sendikal çalismalar hakkinda bilgi verdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen