Haber
2012-05-24 07:30:55
Toplu Sözlesme Masasinda Üzerinde Uzlastigimiz 13 Kazanimimizi Imza Altina Aldik

Bu yil ilk kez yapilan Toplu Sözlesme görüsmeleri masada sonuçlanmasa da, konfederasyonumuz Memur-Sen, hem genel toplu sözlesme taleplerinde hem de hizmet kollarinda birçok kazanim elde etti.  Memur-Sen, Kamu Isveren Heyeti’nce kabul edilmeyen kamu görevlilerinin geneline yönelik diger talepleri için ise Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na basvurdu.

Toplu sözlesme masasinda elde edilen ve kesinlik kazanan konularin basinda gecikme zammi geliyor.

Üzerinde uzlasmaya varilan diger bir maddeye göre ögretmenlerin yilda bir kere aldiklari 600 TL’lik ögretim yilina hazirlik ödenegi 700 TL’ye çikarildi.

Bunun yaninda egitim ögretime kar tatili ve benzeri sebeplerle ara verilmesi halinde görevini yerine getiremeyen ögretmenlere de ek ders ücreti verilecek.

Yine emekli olmalari durumunda memurlara ödenen 801 TL emeklilik ödenegi miktari 901 TL’ye yükseltildi.

4/C statüsündeki personelin çalisma süreleriyle ilgili alinan karar da kazanimlar arasinda dikkat çeken bir baska madde oldu. Buna göre, 4/C’lilerin 11 ay olan çalisma sürelerine 28 gün daha eklendi. Yeni dönemde 11 ay 28 gün çalisacak olan 4C’liler 12 ay maas alacak.

30 Nisan-21 Mayis 2012 tarihleri arasinda gerçeklestirilen toplu sözlesme görüsmeleri uzlasmazlikla sonuçlanirken, egitim-ögretim ve bilim hizmet koluna iliskin toplu sözlesme tekliflerimizden bazilari üzerinde mutabakata varildi. Imza altina alinan bazi mali ve sosyal haklar tutanak haline getirildi.

Kamu Isveren Heyeti Baskani olarak Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik ile Egitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer arasinda imza altina alinan egitim-ögretim ve bilim hizmet kolu kazanimlari 13 maddede toplanirken; üzerinde uzlasilamayan teklifler,  Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nda görüsülmek üzere 24 Mayis 2012 tarihi itibariyle Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci tarafindan Devlet Personel Baskani Mehmet Tekinarslan’a teslim edildi.

Toplu sözlesme masasinda uzlasilan maddeler kanun hükmünde oldugu için herhangi bir mercinin onayina gerek duyulmadan dogrudan yürürlüge girecek.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun 29 Mayis’ta verecegi zam karariyla birlikte anlasilan hükümler, Resmî Gazete’de yayimlandiktan sonra yürürlüge girecek.

 

Egitim-Ögretim ve Bilim Hizmet Koluna Iliskin Mali ve Sosyal Haklarla Ilgili Toplanti Tutanagi:











Tutanagi PDF olarak Görüntülemek için Tiklayiniz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen