Haber
2023-08-10 09:50:26
Toplu sözleşme tekliflerimizin Kamu İşveren Heyeti ile müzakeresi devam ediyor

Eğitim-Bir-Sen’in hizmet kolları komisyon toplantılarında sunduğu tekliflerin Kamu İşveren Heyeti ile müzakeresi devam ediyor.

7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, hizmet kolları komisyon toplantıları sonucunda oluşturulan raporlarda yer alan maddelerin müzakere edilmesiyle devam etti. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın, Kamu İşveren Heyeti adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da katıldığı toplantıda, Eğitim-Bir-Sen adına Genel Sekreter Talat Yavuz, eğitim, öğretim ve bilim hizmet koluna ilişkin tekliflerin sunumunu yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan toplantının açılışında konuşan Bakan Vedat Işıkhan, başarılı bir toplantı olması temennisinde bulunurken, Genel Başkan Ali Yalçın, toplantının sosyal diyalog zeminini güçlendirecek bir anlayış içerisinde sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Kamu görevlilerinin ve kamuoyunun verimli ve sonuç alıcı bir toplu sözleşme beklentisi içerisinde olduğunu belirten Yalçın, Kamu İşveren Heyeti’nin/hükûmetin, kamu görevlilerinin taleplerine duyarsız kalmaması çağrısında bulundu.

Karar alıcıların, alınan kararların sonucunun ülkenin tamamına etki edeceğini bilerek hareket etmesi, empati kurarak çözüm üretmeye gayret göstermesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Kamu İşveren Heyeti’nden beklentimiz, olmazlara gerekçe üretmek yerine adaletin temin edilmesine vesile olmasıdır. Emekçinin alın terinden artırdıklarımızla bütçe büyümez” dedi.

Eğitim çalışanlarının mali ve sosyal haklarının geliştirilmesinin ve mevcut sorunlarının çözülmesinin, ülkemizin kalkınmasında anahtar faktör olan eğitimin kalitesini daha da artıracağının altını çizen Yalçın, “Eğitimin verimliliği ve niteliği, eğitim çalışanlarının hak ettiği değeri görmesi, özlük hakları boyutuyla da emeklerinin karşılığının verilmesiyle mümkündür. Toplu sözleşme sürecinde Kamu İşveren Heyeti bu eksende adım atmalıdır. Eğitim çalışanları yük değil, güç olarak görülmeli; ‘sayısal çoğunluk’ veya ‘tekliflerin mali büyüklüğü’ mazeretinin arkasına sığınılarak taleplere duyarsız kalınmasının, üstesinden gelinemeyecek toplumsal maliyetlere neden olunacağı bilinmelidir” şeklinde konuştu.

12 Ağustos’a kadar sürecek olan hizmet kolları tekliflerinin müzakeresinin ardından, 14 Ağustos’ta Kamu İşveren Heyeti ilk teklifini sunacak. 15 Ağustos’ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilecek olan toplu sözleşmede Kamu İşveren Heyeti’nin ikinci teklifi 17 Ağustos tarihinde sunması bekleniyor.

18-21 Ağustos 2023 tarihleri arasında ise hizmet kolları tekliflerinin nihai müzakere süreci gerçekleştirilecek.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen