Haber
2009-03-28 06:18:59
Toplu Sözlesme ve Grev Hakki Olmazsa Olmazimizdir

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Izmir’de yogun bir programin ardindan Subemiz binasinda bir basin toplantisi yapti.

 

Enerji-Bir-Sen Genel Baskani Haci Bayram Tonbul, Sube Baskanimiz Abdurrahim Senocak ve konfederasyona bagli sendikalarin sube baskanlarinin katildigi toplantida konusan Gündogdu, kamu görevlileri sendikalarina toplu sözlesme ve grev hakki verilmesi konusunu konusmayi düsündügünü ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) demokrasi ve seçim literatürümüze kazandirdigi garabet kararlar nedeniyle toplantinin asil amacina ayrilan süreyi kisa tutmak zorunda kaldigini ifade ederek, “Kamu görevlileri sendikalarini toplu sözlesme ve grev hakkiyla donatmak ve memurlara yönelik siyaset yasaginin kaldirilmasi için ugras verirken, demokrasinin ve Cumhuriyet rejiminin vazgeçilmez unsuru, enstrümani olan seçme hakkinin elimizden alinmasi riskini içeren YSK kararlarini görmezden gelmememizin makul karsilanacagini umuyorum” dedi.

 

Seçimlerin saglikli ve Anayasa’da belirtilen ilke ve esaslar dogrultusunda saglama görevini yerine getirmesi gereken YSK’nin, ‘T.C. Kimlik Numarasi’ karariyla görevinin gereklerinden uzaklasarak, siyasi partiler adina görev yapacak sandik müsahitlerinin kilik kiyafetiyle ilgili kararlariyla da seçim literatürüne ‘üniformali sandik müsahidi’ kavramini kazandirdigini kaydeden Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“YSK’nin, müsahitlerin kilik-kiyafetleriyle ilgili genelgesinde yer verdigi ‘siyasi partiler tarafindan sandik kurullarina üye ismi bildirilirken yasal ölçülere uygun nitelikteki isimleri bildirilmelidir. Sandik alaninin kamusal alan olmasi ve sandik kurullarinda görev alanlarin da hizmet veren konumunda bulunmalari nedeniyle, sinirlari yasalarla ve yargi kararlariyla çizilmis bulunan kilik-kiyafet ölçülerine hizmet verme sürecince uymalari gerekir’ ifadeleri bir yüksek yargi organi tarafindan kullanilmaktadir ve halen Hukuk Fakültesi’nde okuyan gençlerimize bunu anlatmak dahi zor bir durum.”

 

Anayasa degisikligine de deginen Gündogdu, söyle konustu: “Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen olarak Anayasa konusundaki temel yaklasimimiz, mini paketlerle zamana yayilan degisiklikler yerine 1982 Anayasasi’ni bütünüyle mülga eden yeni bir Anayasa’nin yürürlüge konulmasidir. Mevcut Anayasa’nin içerigindeki temizlenmesi güç darbeci ruh dikkate alindiginda, bu Anayasa’nin yama kabul etmeyecegi yönündeki konfederasyonumuzun görüsü, tahmin ediyorum ki, herkes tarafindan kabul edilecektir.”

 

“Yeni Anayasa’da olmazsa olmazimiz, kamu görevlileri sendikalarina toplu sözlesme ve grev hakkinin taninmasidir” diyen Gündogdu, “Özgürlüklere iliskin her türlü yasagin ve sinirlamalarin demokrasiyle bagdasmayacagi gerçegi karsisinda kamu görevlilerine yönelik siyaset yasaginin ve seçilme hakkina iliskin sinirlamalarin da sona erdirilmesi gerekmektedir. Kamu görevlisi sifatiyla ülkenin ve insanlarimizin sorunlarina çözüm üretenlerin siyaset alanindan uzak tutulmasi, bu ülkenin gelecegine ve insanlarimizin siyaset odakli hizmet beklentilerine ket vurmaktan baska bir anlam ifade etmiyor. Biz inaniyoruz ki, kamu görevlilerinin bu sifatlariyla siyaset alani içinde bulunmalari siyasetin sorunlara çözüm üretme merkezi olarak algilanmasina katki saglayacaktir” seklinde konustu.

 

Daha sonra Konak Ilçe Milli Egitim Müdürü Abdülkadir Yildiz ile Karabaglar Ilçe Milli Egitim Müdürü Latif Susuz’u ziyaret eden Gündogdu, ögleden sonra ise Il Milli Egitim Müdürlügü görevine yeni atanan Mehmet Ragip Üye’ye ‘hayirli olsun’ ziyaretinde bulundu. Izmir Valisi Cahit Kiraç ile de görüsen Gündogdu ve beraberindeki heyet, Yesilyurt Devlet Hastanesi Bas Hekimi Prof. Dr. Galip Akan ve Bayrakli Milli Egitim Müdürü Sahan Çoker’le makamlarinda birer görüsme yapti.

 

Bem-Bir-Sen Il Temsilciliginin açilisini da gerçeklestiren Gündogdu, Hasan Saglam Ögretmenevi’nde düzenlenen bölge toplantisina istirak etti. Toplantiya Mugla, Aydin, Usak ve Manisa Memur-Sen Il Temsilcileri ve Yönetim Kurulu üyeleri de katildi. 300 kisilik Teskilat Bölge Toplantisi aksam yemegi ile basladi. Toplantinin açilisinda bir konusma yapan Izmir Sube Baskanimiz Abdurrahim Senocak, SBN Sigorta ile yapilan Ferdi Kaza Sigortasi Sözlesmesi’nin önemine dikkat çekerek, üyelerimiz adina Genel Merkez yöneticilerine tesekkür etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen