Haber
2011-09-21 07:28:11
Toplu Sözlesme Yasa Tasarisi Hakkindaki Degisiklik Çalismasi Sürüyor

Memurlarin toplu sözlesme hakkini kullanabilmeleri için yapilacak yasal düzenlemelerin ele alindigi toplantilara Cuma günü devam edilecek. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’nda yapilan toplantida, daha önce üzerinde mutabakata varilan konular ele alindi.

 

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik baskanliginda gerçeklesen toplantiya, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri Haci Bayram Tonbul ile Memur-Sen Genel Merkez Hukuk Müsavirleri ve danismanlarinin yani sira, diger memur sendikalari konfederasyonlarinin baskanlari katildi.

 

Toplantidan sonra bir açiklama yapan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Gündogdu, diger toplantilara göre bu toplantida biraz daha mesafe kat ettiklerini söyledi. Örgütlülügün önündeki engellerin kaldirilmasi konusunda çalismalar yaptiklarini anlatan Gündogdu, Genelkurmay Baskanligi ve emniyetteki sivil memurlarin sendikali olmasina Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik’in sicak baktigini, “konuyu ilgili bakanlarla görüsecegini” söyledigini bildirdi.

 

Avrupa ülkelerinin neredeyse tamaminda sivil memurlarin örgütlenmesinin önünde bir yasak olmadigini belirten Gündogdu, bu konuyu önemsediklerini ifade etti.

 

Toplantida, “yetki” konusunun da gündeme geldigini dile getiren Gündogdu, “Bütçeyi Meclis yapar. Orada iktidar partisi de vardir, ana muhalefet de vardir, yavru muhalefet de vardir. Ama toplu sözlesme hükümetlerle imzalanir. Hükümet, toplu sözlesmede yetkisini muhalefetle paylasmiyorsa, yetkili konfederasyonun da paylasmasi ILO’nun taraf sendika ilkesine aykiridir” dedi.

 

Hizmet kolu toplu sözlesmesi konusunda Bakan Çelik ile uzlastiklarini kaydeden Gündogdu, toplu sözlesmede hizmet kolunun da olacagini söyledi. Gündogdu, 10 hizmet kolunda yetkili sendikanin, belediye ve il özel idare çalisanlarinda ise yetkili sendikanin toplu sözlesme imzalayacagini ifade etti.

 

Güvenlik görevlilerinin sendikali olmasinin yolunun açildigini bildiren Gündogdu, sendikalarin kendi genel kurullarini yapmasi konusunda, isçi sendikalari ile memur sendikalari arasinda bir esitleme geldigini belirtti. Gündogdu, sendikalarin tüzügünde belirtmek üzere maksimum 4 yila kadar kendi genel kurullarini yapabileceklerini anlatti.

 

Ahmet Gündogdu, geriye kalan 7-8 maddenin görüsülmesi için Cuma günü tekrar bir araya geleceklerini dile getirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen