Haber
2012-01-09 06:29:10
Toplu Sözlesme Yasasi Biran Önce Çikarilmalidir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 12 Eylül referandumunda kabul edilen memurlara toplu sözlesme hakkini düzenleyen yasanin biran önce çikarilmasini istedi.

Gaziantep, Adana ve Mersin subelerimizin düzenledikleri toplantilara katilan Gündogdu, üyelerimizle biraraya gelerek, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Gaziantep Subemizin isyeri temsilcilerine yönelik düzenledigi kahvaltili toplanti, Sube yöneticileri, ilçe temsilcilik yönetimleri ve 300’e yakin isyeri temsilcisinin katilimiyla gerçeklesti.

Toplantida katilimcilara hitap eden Ahmet Gündogdu, memurlarin toplu sözlesme hakkinin referandum ile geldigini hatirlatarak, “2,5 milyon memurun, milyonlarca emeklinin beklentisi, su anda Meclis’e sevk edilmis olan toplu sözlesme yasamizin bir an önce çikarilmasidir. 12 Eylül referandumunun üzerinden 15 ay geçmesine ragmen geciktirilen yasamiz çiksin ki, memuru ve emeklileri memnun edecek bir toplu sözlesme imzalayalim” dedi.

Mevcut anayasayi elestiren ve yeni anayasa istegini dile getiren Gündogdu, “Birçok maddesinde ‘Devletin milleti’ diye baslayan ifadeler var. Devletin milleti degil, milletin devleti olsun ve 74 milyon kardesligini esas alan, ortak akli ortaya çikaran, öteki olusturmayan yeni bir anayasaya kavusalim” seklinde konustu.

Gündogdu, terörün ve issizligin sona ermesini, 4/C’li çalisanlarin, asgari ücretlilerin insan onuruna yarasir bir ücrete kavusmasini, memurlar arasinda kanun hükmünde kararname ile olusturulan ek ödeme tahribatinin giderilmesini beklediklerinin altini çizdi.

Sevin: Haksizliga Ugrayani Savunmak Siarimiz Olmalidir

Gaziantep Sube Baskanimiz Mithat Sevin, her seye ragmen her zaman iri ve diri olmalari gerektigini belirterek, “Haksizliga ugrayani savunmayi, hak alma mücadelesinde kimseye haksizlik etmemeyi hayatimizin en degerli siarlari arasina yerlestirmeliyiz. Adaleti tutkumuz, hakikati taassubumuz, zalimi ise hasmimiz olarak görmeliyiz. Birlik ve beraberligimizi hazmedemeyenlere inat hakli mücadelemizde, haklarimizi alma konusunda toplarin sarsamadigi, toplu vuran yürekler olmali, her zaman iri ve diri olmaliyiz” ifadelerini kullandi.  

Ahmet Gündogdu, toplantinin sonunda, müdürlük ve müdür yardimciligi sinavlarinda, her iki alanda da il birincisi olan Islahiye Fevzipasa IMKB Yatili Ilkögretim Bölge Okulu Ögretmeni ve Müdür Yardimcisi Salim Bayram’a bir plaket takdim ederek, basarisindan dolayi kendisini tebrik etti.



Anayasanin Sorun Üreten Yapisindan Kurtulmaliyiz

Genel Baskan Ahmet Gündogdu, daha sonra Adana’ya geçerek, Subemizin Seyhan Kültür Merkezi’nde düzenledigi “Toplu Sözlesme ve Yeni Anayasa” konulu konferans verdi. 

Vali Yardimcisi Halil Arslan, Seyhan Belediye Baskani Azim Öztürk, Memur-Sen Il Temsilcisi Muhammet Erdogan ve Memur-Sen’e bagli sendikalarin yöneticileri, il milli egitim müdür yardimcilari, ilçe milli egitim müdürleri, çok sayida okul yöneticisi ve üyemizin katildigi konferansta konusan Gündogdu, referandum sonunda memurlarin toplu sözlesme hakkini kazandiklarini kaydederek, sunlari söyledi: “Hem is güvencemize dokundurtmadik hem de toplu sözlesme hakkimiza kavustuk. Elde ettigimiz zafer, sadece toplu sözlesme ile kalmadi. 70 bini Milli Egitim’de olmak üzere 208 bin sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesi de bizim açimizdan bir baska zaferdir. 12 Eylül referandumunda kabul edilen memurlara toplu sözlesme hakkini düzenleyen yasa biran önce çikarilmalidir.” 

Türkiye’nin giderek normallestigini belirten Gündogdu, “1960 ve 12 Eylül darbeleriyle, 28 Subatiyla, balyoz planiyla, islak imzasiyla bu milletin gelecegini karartanlar, Mehmetçigi istismar ederek büyük yanlislik yapiyorlardi. Simdi herkes hukuk önünde esittir. Kimsenin rütbesine, apoletine bakilmaz. Bu da demokrasiyi genisletmede önemli bir miladi olusturuyor. Referandumda kabul edilen olumlu yeniliklerin yeni bir anayasa ile taçlandirilmasi gerekiyor. Aksi halde geriye dönüs tehlikesiyle bas basa kalinir. Memur-Sen olarak bir anayasa raporu hazirlayip Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskanligina sunduk. Anayasa çalistaylarina katilip, katkimizi sunacagiz. Istiyoruz ki, Türkiye geri gitmesin. Anayasanin vatandaslik tanimi 74 milyonu kucaklasin. Egitim dili Türkçe olsun ama baska diller de ihtiyaca göre seçmeli olabilsin. Yeni anayasanin bütün dertleri çözecegini söylemiyoruz. Istegimiz, mevcut anayasanin sorun üreten yapisindan kurtulalim, gerisi kolay” seklinde konustu.

Sezer: Amacimiz Yetkili Olmak

Adana Sube Baskanimiz Mehmet Sezer ise, 5 bin 689 üye sayisina ulastiklarini ifade ederek, “Rotamiz, tam yol ileri. Çabamiz Adana’da yetkili ve etkili olmak” dedi. 

Konusmalarin ardindan, Ahmet Gündogdu, Mehmet Akif Inan Hatira Yarismasi’nda dereceye girenlere ve Egitim-Bir-Sen’i Adana genelinde basariyla temsil eden ilçe temsilcilerine plaket sundu.



Bakanlar Kurulu’nun Memur Maaslarini Belirleme Yetkisi Yoktur

Genel Baskan Ahmet Gündogdu, Mersin Subemizin genisletilmis il divan toplantisina ve Memur-Sen Il Temsilciligi tarafindan düzenlenen aksam yemegine katildi. Ahmet Gündogdu, daha önce ek ödemelerden faydalandirilan ögretmenlerin ve ögretim elemanlarinin, ‘esit ise esit ücret’ düzenlemesinde, muadili olmadigi iddiasiyla kapsam disi birakilmasinin kabul edilemez oldugunu söyledi. Ek ödeme konusunun toplu sözlesme masasinin birinci gündemini olusturacagini ve olmazsa olmazlari oldugunu kaydeden Gündogdu, toplu sözlesme ile ilgili yasanin, 12 Eylül’de yapilan referandumun üzerinden 15 ay geçmesine ragmen hala çikarilmadigini, ‘sike yasasi’nin bir ayda iki defa Meclis’ten geçtigini, milletvekillerinin emekli maaslariyla ilgili yasanin da kisa bir sürede Meclis’ten geçtigini anlatti.

Memurlarin maas artislarinin toplu sözlesme masasinda belirlenecegini ve uzlasi olmazsa Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafindan belirlenecek oranin kabul edilecegini belirten Gündogdu “Bakanlar Kurulu’nun yeni anayasaya göre memur maaslarini belirleme yetkisi yoktur” ifadesini kullandi.

Yeni anayasa çalismalarini da degerlendiren Ahmet Gündogdu, Türkiye’nin, artik miadini doldurmus ve toplumun ihtiyaçlarini karsilamaktan uzak bir anayasa ile yönetilemeyecegine ve yeni bir anayasanin derhal hazirlanmasi gerektigine dikkat çekerek, “Bu sürece sivil toplum örgütü olarak bizler de elimizden gelen her türlü destegi sunacagiz” diye konustu.

Olçum: Ek Ödeme Magduriyetinin Giderilecegine Inaniyoruz

Mersin Sube Baskanimiz Atilla Olçum, egitim çalisanlarinin sikintilarina deginerek, “Ek ödeme magduriyetinin Genel Baskanimiz ve sendikamizin ugraslari ile giderilecegine inaniyorum” dedi.

Gündogdu, programda, Memur-Sen Mersin eski Il Temsilcisi ve Sanliurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Ertugrul Yildiz ile Kahramanmaras Memur-Sen eski Il Temsilcisi ve Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer’e birer tesekkür plaketi takdim etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen