Haber
2011-02-17 06:22:37
Toplu Sözlesme Yasasi Için Bakan Hayati Yazici’yi Ziyaret Ettik

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakki veren Anayasa degisikligi sonrasi, toplu sözlesme yasasinin bir an önce çikarilmasi için girisimlerini sürdürüyor. Devlet Bakani Hayati Yazici’yi ziyaret eden Gündogdu, söz konusu yasanin seçimden önce çikmasi gerektigini söyledi.

 

Haziran ayinda genel seçimlerin yapilmasinin planlandigini belirten Gündogdu, “Önümüzde fazla bir zamanimiz kalmadi. Torba yasayi ve yüksek yargiya yeni daireler öngören yasal degisikligi gerçeklestiren TBMM’nin bundan sonraki önceligi kamu çalisanlari olmalidir. Yillardir toplu sözlesme hakki istedik. Anayasa degisikligi ile bu hakkimizi aldik. Ikincil mevzuat sebebiyle bir kaza yasamak istemiyoruz. Kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakki veren Anayasa degisikliginin uygulanabilmesi için ikincil mevzuatin çikmasi gerekmektedir” dedi.

 

Devlet Bakani Hayati Yazici’ya, söz konusu yasal degisiklik için ‘seçimden önce çikacak’ sözünü hatirlatan Gündogdu, hazirlanacak yasa taslaginda görüslerinin alinmasi gerektigini kaydetti. Tek tarafli olarak hazirlanan yasa taslaginda bazi hususlarin gözden kaçabilecegini ifade eden Gündogdu, sorunsuz bir yasayla toplu sözlesme yapmak istediklerini söyledi.

 

Devlet Bakani Hayati Yazici ise, söz konusu yasa taslagi için çalismalarin sürdügünü bildirdi. Devlet Personel Baskanligi’nin bir çalisma yürüttügünü dile getiren Bakan Yazici, memur konfederasyonlarinin görüslerini de önemsediklerini, kendilerine iletilen görüsleri görmezden gelmeyeceklerini belirterek, kamu çalisanlarini üzmeyecek bir yasa çikarmak istediklerini vurguladi. Söz konusu yasanin seçimlerden önce çikmasi için konuyu tekrar Bakanlar Kurulu’na tasiyacagini söyleyen Yazici, kendilerinin de Anayasa degisikligi ile verilen bir hakkin, yasa degisikliginin yapilamamasi yüzünden kullanilmayacak olmasini arzulamadiklarini sözlerine ekledi.

 

Ziyarete, Ahmet Gündogdu’nun yani sira, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Baskani Haci Bayram Tonbul ve Genel Sekreterimiz Halil Etyemez de katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen