Haber
2011-12-26 06:28:59
Toplu Sözlesme Yoksa Meydan Var

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, sike yasasina, milletvekillerinin emekli maaslarina ve Meclis’te görev yapan milletvekili danismani ile sekreterin maaslarina gösterilen hassasiyetin ögretmen ve ögretim elemanlarindan esirgenmesini elestirerek, “Egitim çalisanlarina, hak ettikleri degerin, yaptiklari isin karsiliginin verilmesini istiyoruz. Sike yasasini bir ayda iki defa çikaranlar, emekli maaslarini bir gecede 7 bin 750 TL’ye yükseltenler, neden Toplu Sözlesme Yasasi’na benzer hassasiyeti göstermiyorlar? Artik sabrimiz kalmamistir” dedi.

Özer, memurlara toplu sözlesme hakki getiren sürecin biran önce baslamamasi ve verilen sözlerin tutulmamasi durumunda meydanlara inmekten baska çarelerinin kalmayacagini söyledi.

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Aydin ve Izmir subelerimizin il divan toplantilarina katildi. Aydin Subemizin Kusadasi Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Kongre Salonu’nda gerçeklestirdigi toplantidan önce bir basin açiklamasi yapan Ahmet Özer, vefat eden Aydin Menderes’e Allah’tan rahmet dileyerek, “Yakin siyasi tarihin acilarla dolu hatiralarini derinden yasayan Menderes ailesinin son ferdi olan merhum Aydin Menderes, müdahalelere ragmen milletin belleginden silinmeyen ve her zaman milletin gönlünde ‘demokrasi kahramani’ olarak yasayan muhterem babasi merhum Adnan Menderes gibi, aldigi siyasi mirasi onurla tasiyarak siyasi hayatimiza kazandirdiklari ile saygin ve akil insanlarindan biri olarak daima hayirla anilacaktir” seklinde konustu.

Toplu sözlesme hakkinin 12 Eylül referandumu ile verildigi halde, yasasinin 15 aydir çikarilmadigini hatirlatan Özer, sike yasasinin bir ayda iki kez çikarildigini kaydederek, “Sikeye gösterilen hassasiyet toplu sözlesmeye neden gösterilmiyor. Sike yasasi Kösk’ten döndügünde, ‘imzamizin arkasindayiz’ diyen siyasileri, Anayasa degisikligiyle elde ettigimiz toplu sözlesme hakkimizi daha fazla geciktirmemeye çagiriyoruz” diye konustu.

Üst düzey yöneticinin ek ödemesinin bile bin 132 TL, 9/1’indeki ögretmenin toplam maasinin ise bin 577 olduguna dikkat çeken Ahmet Özer, söyle devam etti: “Milletvekili danismaninin maasini 2000 TL’den 5 bin 400 TL’ye, sekreterlerin maasini 4 bin 705 TL’ye, emekli olduklarinda kendi maaslarini 7 bin 750 TL’ye çikaranlar, egitim çalisanlari söz konusu olunca ‘kamu maliyesi dengesini’ edebiyati yapiyorlar. Bu çifte standarttir. Kimse bizden sessiz kalmamizi beklemesin.”

Kamuda çalisanlara uygulanan basörtüsü yasaginin acilen sona erdirilmesini isteyen Ahmet Özer, “Inanç özgürlügü önceligimizdir. Kesintisiz egitim bir an önce son bulmali ve bazi meslek liselerinin orta kisimlari tekrar açilmalidir. Bir gecede sike yasasini çikaranlar, kendilerinin, soför ve sekreterlerinin maaslarini gece yarisina kadar çalisip ikiye katlayanlar biraz da bu konular ile ilgili çalismalar yapmalidir” degerlendirmesinde bulundu.

Neredeyse tüm kamu personelinin ek ödeme oranlarinin 666 sayili KHK ile artirildigini kaydeden Özer, egitim ve ögretim hizmetini ifa eden ögretmenlerin ve ögretim elemanlarinin söz konusu artislardan istisna tutulmasinin izahinin mümkün olmadigini vurgulayarak, “Bu konuyu ilgili bakanlarla görüstük, sorunun israrli takipçisiyiz” ifadesini kullandi.



Ara Dönemde Es Durumu Tayin Hakki Magduriyeti Giderilmemistir

Ögretmenlerin Özür Durumuna Bagli Yer Degisikligi Kilavuzu adi altinda yayimlanan tüm kilavuzlar, hem es hem saglik hem de ögrenim özrünü, bu özürlerde de hem il içi hem de iller arasi yer degisikligini kapsarken; yeni yayimlanan kilavuzda ne saglik ne de ögrenim özrüne bagli yer degistirmelere yer verildigini belirten Özer, sadece es durumu özründen iller arasinda yer degisikligine iliskin hususlarin düzenleme altina alindigini, il içi özür durumu yer degisikliginin kapsam disi birakildigini dile getirerek, bu olumsuzlugun giderilmesi için çesitli girisimlerde bulunduklarini ama bakanligin mevcut tavrinda israr ettigini ifade etti.

Basin açiklamasinin ardindan il divan toplantisina geçildi. Sube Baskanimiz Süleyman Alkoç, açilis konusmasiyla baslayan toplantida, yapilan ve yapilmasi planlanan faaliyetler konusunda degerlendirmelerde bulunuldu.



Siyasileri Sözlerinde Durmaya Çagiriyoruz

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Izmir Subemizin, Konak Hasan Saglam Ögretmenevi’nde yaptigi il divan toplantisina da katildi.

Burada katilimcilara hitap eden Özer, konusmasina, “Üç günde yasa çikaran TBMM, memurlara toplu sözlesme hakkiyla ilgili süreci ne yazik ki aylardir uzatiyor. Bakanlari ve milletvekillerini, sözlerinde durmaya çagiriyoruz. Geri adim beklemiyoruz. Olumsuz sonuç alirsak, artik meydanlar mesru hale gelecektir” sözleriyle basladi.

Milli Egitim Bakanligi’nin son alti aylik açiklama ve uygulamalarini elestiren Özer, önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelmesi beklenen memurlara toplu sözlesme hakkiyla ilgili sürecin daha fazla uzamamasi gerektigi uyarisinda bulundu.

Ahmet Özer, tepkisini ve uyarisin su sözlerle dile getirdi:  “Biz hazirliklarimizi 15 Agustos’ta yaptik. Simdiye kadar mesru yolda mücadelemizi verdik. Biz ille de meydanlara çikalim demiyoruz. Ancak, olumsuz sonuç alirsak, iyi niyetimiz karsiliksiz kalirsa, alanlara çikmaktan imtina etmeyecegiz.”

Sagimizdakiler Ergenekon’a, Solumuzdakiler KCK’ya Selam Çakiyor

Kendilerini ‘yandas sendika’ olarak suçlayanlara sert tepki gösteren Özer, “Sagimizda ve solumuzdaki sendikalar adimizi ‘yandas sendika’ diye çikardi. Ne ilçelerde ne illerde hiçbir siyasi partinin baskisiyla hareket edilmemistir. Bize yandas diyen sagimizdakiler Ergenekon’a ve Silivri’ye selam çakiyor. Solumuzdakiler ise, sendika midir, örgüt müdür belli degil! Bir bakiyoruz KCK’dan, bir bakiyoruz PKK’dan tutuklaniyorlar. Bir de bakiyorsunuz canli kalkan olma karari aliyorlar. Sizi kimler seçiyor, kimler yönetiyor? Kalkip da bize yandas diyorsunuz. Taban örtüsmemizin olmasi bagimsiz olmadigimiz anlamina gelmiyor. Biz siyasi noktada bagimsiziz. Mevcut siyasilerle ortak düsünce noktalarimizin olmasi yandas oldugumuz anlamina gelmez” seklinde konustu.


Kalkinmada Öncelikle Yörelerde Görev Yapan Ögretmene 500-1000 TL Fazla Verin

Milli Egitim Bakanligi’nin Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerindeki ögretmen açigini kapatmak için iller arasi rotasyona gitmek istemesine de deginen Ahmet Özer, konunun bir daha gündeme gelmesi durumunda yine karsi çikacaklarini kaydederek, bölgeye gönderilecek ögretmenlerin maaslarinda 500-1000 TL’lik iyilestirme yapilmasi önerisinde bulundu. Özer, “Rotasyona göndereceginiz 80-100 bin kisi için vereceginiz harcirah yerine, o bölgede çalisacaklara 500-1000 TL fazla verin, Dogu’da bir tane bos okul kalmaz. Iller arasi rotasyon konusu bir daha gündeme gelirse, yine karsi dururuz” dedi.

Sube Baskanimiz Abdurrahim Senocak ise, “Toplu sözlesme konusundaki yasal süreç islemek zorunda. Toplu sözlesme sürecinin baslamasiyla birlikte sendikaciligi daha canli ve heyecanli sürdürecegiz” diye konustu.  



MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen