Haber
2012-07-10 07:31:25
Toplu Sözlesmede Satasmalar ve Bürokrasinin Memura Karsi Tutumuna Karsilik 63 Maddelik Kazanim Elde Ettik

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas’in kardesinin vefati nedeniyle bulundugu Izmir’de Egitim-Bir-Sen Izmir Subemizin öncülügünde Izmir ve çevresinden gelen yönetici ve üyelerimizle Ayrancilar bölgesinde bulunan Suyunbasi piknik alaninda bir araya geldi. Burada yaptigi konusmada toplu sözlesme sürecine deginen Gündogdu, “Istedigimiz talepler, hakli ve yerinde taleplerdi. Bu toplu sözlesmede mutabakat çikmadi çünkü biz sendika olarak egitim çalisanlarinin magduriyeti giderilmedigi için riza göstermedik, bu nedenle toplu sözlesme sürecinden alnimizin akiyla çiktik, buna inaniyorum” diye konustu.


Gündeme dair birçok konuda açiklamalarda bulunan Ahmet Gündogdu, yasanilan toplu sözlesme sürecinin ileride bizim için hayirlara vesile olacagini belirtti. Gündogdu, “Büyük bir sorumluluk aldik, bunun farkindayiz ve Allah’in izniyle beklentileri karsilayacagiz. Istedigimiz talepler, hakli ve yerinde taleplerdi. Biz bu toplu sözlesmeden alnimizin akiyla çiktik, buna inaniyorum. Diger konfederasyonlarin satasmalari, bürokrasinin memuru görmezden gelen tutumuna karsilik 63 maddelik kazanim elde ettik. Elde ettigimiz kazanimlara baktigimiz zaman; 4-C’lilerin çalisma sürelerinin 11 ay 28 güne çikarilmasi, fazla mesai ücreti alabilecek olmalari. Ayni sekilde emeklilikte ödenen emeklilik tazminatinin 101 TL artirilmasi. Ögretmenlerin yilda 1 kere aldiklari 600 TL’lik ögretim yilina hazirlik ödeneginin 700 TL’ye çikarilmasi. Egitim ögretime kar tatili ve benzeri sebeplerle ara verilmesi halinde görevini yerine getiremeyen ögretmenlere de ek ders ücreti verilecek olmasi. Meslege yeni baslayan ögretmenlere ILKSAN'a üyeligin gönüllü hale getirilmesi gibi çok önemli kazanimlar toplu sözlesmeden alnimizin akiyla çiktigimizin en büyük göstergeleridir” diye konustu.

Izmir Sube Baskani Senocak ise, “Sendikacilik mücadele etmeyi, asla pes etmemeyi gerektirir. Biz Egitim-Bir-Sen olarak mücadelemizi hep sürdürdük, her zaman taleplerimizin arkasinda durduk. Meydanlarda binlerce çalisanimiz ile hep birlikte yürüdük, sorunlarinin çözümü için çabaladik.” dedi.


Toplantiya, Izmir’e günübirlik ziyaret için gelen Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreteri Teyfik Yagci, Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri Ramazan Çakirci, Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Izmir Baskani Abdurrahim Senocak, Manisa, Usak, Aydin ve Denizli Sube Baskanlari ile bagli sendikalarimizin baskanlari katildi.

Misafirperverligi için Sube Baskanimiz Abdurrahim Senocak’a tesekkür eden Genel Baskan Ahmet Gündogdu ve yanindaki heyet, aksam saatlerinde Izmir'den ayrildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen