Haber
2012-07-10 07:31:26
Toplu Sözlesmedeki Mutabakatsizlik Kazanimlarimizi Gölgelememelidir

Kocaeli Subemizin il divan toplantisina katilan Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, “Ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme magduriyeti konusunda gemileri yakacak kadar kararlilik gösterdik. Ek ödeme ve gelir adaletinin saglanmasi konusundaki mücadelemiz kesintiye ugramayacak ve ayni kararlilikla sürecektir bundan kimsenin süphesi olmasin. Geride biraktigimiz toplu sözlesme sürecinde egitimde Ilk defa 18 sorun bir anda çözülmüstür. Danisma Kuruluna sevk edilen konulari saymiyorum. Diger is kollarini dâhil ettiginizde 63 maddelik bir kazanim söz konusudur. Yillardir yapilan Toplu Görüsmelerde çözülen sorun sayisinin bir araya getirseniz bir toplu sözlesmede sadece egitimde çözülene yetisemiyor. Bazi odaklarin toplu sözlesmedeki mutabakatsizligi firsata çevirmeye yönelik kasitli atraksiyonlarina kimse itibar etmemeli. Ilk toplu sözlesmedeki mutabakatsizlik ise asla kazanimlarimizi gölgelemelidir” dedi.


Kocaeli Subemizin Kartepe’de gerçeklestirdigi il divan toplantisinda toplu sözlesme süreci, kesintili yeni egitim sisteminin yapilandirilmasi, sendikal çalismalarda geride birakilan bir yilin degerlendirilmesi gibi konular masaya yatirildi. Toplantiya katilan Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, 2012 yilindaki çalismalarindan ve genel büyümeye olan katkilarinda dolayi Kocaeli teskilatina tesekkür ederek, “Egitim-Bir-Sen olarak onurlu ve dik durmayi ilke edindik. Kirli iliskilerin, derin yapilari, fesat odaklarinin taseronluguna soyunmadik. Milletin vicdaninda yer bulmayan seyler bizim vicdanimizda da yer bulmamistir. Hep hakkimiz olani istedik. Özlük ve özgürlük mücadelemizde haklarimizi asla pazarlik konusu yaptirmadik. Ek ödemeyi de hakkimiz olarak görüyoruz. Hakkimiz olduguna inandigimiz için kararli mücadele verdik. Ayni kararlilikla mücadelemiz devam edecektir. Bundan kimsenin süphesi olmasin dedi.

Yalçin, toplu sözlesme sürecinin öncesinde, süreç içerisinde ve süreç sonrasinda üzerimize düsen sorumlulugun geregini yerine getirmek için çalistik. Eylem ve etkinliklerimizle toplu sözlesme masasinin en önemli sorununun “ek ödeme” oldugunu basta kamu isveren heyeti olmak üzere bütün muhataplarina hissettirdik. Masada en önemli teklifimiz olacak dedik. Buna masada bulunanlarda sahada bulunanlar da sahitlik etti. Ek Ödeme masadan geri çekildi. Bizde masadan çekildik. Buna masaya yapisip oturan ve orada kalanlar da sahittir. Hakem Heyetinde de ayni kararlilik sürdürülmüs ve ek ödeme olmadan mutabakat olmayacagi gösterilmistir. Süreç içerisinde uyari eylemleri yapilmis ve süreç sonuçlanana kadar çözümün tarafi olma sorumluluguyla hareket edilmistir. Sonuç itibariyle ek ödeme yok denilmesi üzerine “ek ödeme yoksa iste yok” denilerek üretimden gelen gücümüz ortaya konulmus ve egitimde kapilara kilitler vurdurulmustur. Siyasilerin egitimcileri yaralayan yaklasimlari ve itibarsizlastiran tutumlarina sessiz kalinmamis, “susarak anlattim san her seyi” denilerek sessiz yürüyüsle ses yükseltilmistir. Egitim-Bir-Sen icazetçi, bürokratik, vesayetçi sendikalardan farkini ortaya koymus ve rüstünü bir kez daha ispatlamistir. Geride kalan 10 yillik süreçte kazanim adina sayacaklari bir elin parmaklarini geçmeyecek olan sendikalarin toplu sözlesme sürecindeki mutabakatsizligi firsat olarak kullanma hevesleri, 2012 sendikali personel mutabakatlarinda geçen yila oranla 35 binden fazla büyümemizle adeta suratlarinda patlamistir” seklinde konustu.


4+4+4 yeni egitim sisteminin yapilandirma sürecinde yapilan yanlislara dikkat çektik ve çözüm yollarini sorumluluk makaminda bulunanlara ilettik. Egitim Bir Sen olarak bu ülkenin en önemli birikimiyiz. Sendikal birikimimiz, egitimdeki sorunlarin tamaminin çözümlerini ortaya koyacak boyutun üzerindedir. Sendika olarak sorumluluk duygusuyla tenkit degil teklif esasli hareket ediyoruz. Ben bilirim havasinda olanlar umarim bir seyler biliyorlardir. Aksi halede tenkit ve tepkimiz kaçinilmaz olacaktir diyen Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin,”sorun varsa çözüm için Egitim-Bir-Sen vardir. Biz sorunlardan nemalanan bir sendika degiliz. Sorunlari yelkenlerine rüzgâr olarak görenlerden degiliz. Subelerimiz ve bütün teskilatlarimiz çözüm arayisinda olanlara esin kaynagi olmaya devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladi.


Kelesoglu: Yorucu Bir Dönemi Geride Biraktik

Kocaeli Sube Baskanimiz Halil Ibrahim Kelesoglu, “il olarak sendikal çalismalarda basarili ama bir o kadar da yorucu bir dönemi geride biraktik. Üniversite teskilatimizda yetkimiz gasp edildi. Mahkeme kanaliyla hakkimizi iadesini sagladik. Hakkimizi aramamizdan rahatsiz olanlar, üyelerimizi istifa ettirme gayreti içerisine girdiler. Toplu sözlesme sürecinde il bazinda üzerimize düsen sorumluluklari yerine getirdik ve eylem, etkinlik ve basin bilgilendirmelerinde normalin üzerinde performans sergiledik. Bütün yönetici arkadaslarimiz sendikadaki yönetsel sorumluluklarinin geregini yerine getirdiler. Ilk toplu sözlesmede mutabakat çikmamasi ve ek ödeme magduriyetinin giderilmemis olmasi dolaysiyla bazi duygusal tepki verenler oldu. Sendika olarak yaptiklarimizi hatirlatinca hak vermeyen neredeyse yok. Bize düsen manipüle edilen arkadaslarimizin yanina kadar gidip gerçekleri anlatmaktir. Zorlu bir süreçten büyüyerek çiktik. Önümüzdeki egitim ögretim yilinda ayni kararlilik ve tempo ile çalismaya devam edecegiz” diyerek il divan kurulu üyelerine tesekkür etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen