Haber
2015-11-24 06:59:10
Toplumun dünüyle geleceği arasındaki köprüyüz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, eğitimcilerin, toplumun dünüyle geleceği arasında köprü görevini yerine getirdiğini söyledi.

Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum ile birlikte, Amasya Şubesi tarafından düzenlenen programa katıldı. Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feda Öner, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ve üyelerin katılımıyla yapılan programda konuşan Latif Selvi, kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışmaya açılması konusuna değinerek, “İş güvencemize dokundurtmayız. Kaosa kapı aralayacak, kamu görevlilerinin motivasyonunu bozacak bir değişikliğe bütün gücümüzle karşı çıkarız” dedi.
 


400 bin üye hedefini yakalamak için çalışacağız

Öğretmenlerin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini dile getiren Selvi, eğitimciler olarak, toplumun dünüyle geleceği arasında köprü görevini yerine getirdiklerini kaydetti. Aydınlık ufuklara doğru daha güçlü, kararlı yürümek için yeni bir sıçrama, yeni bir hamle yapmaya karar verdiklerini dile getiren Selvi, “Türkiye’nin en büyük sendikası Eğitim-Bir Sen ve 850 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen olarak, 1 milyon üye hedefine ulaşmak için başlattığımız çalışma tüm hızıyla devam ediyor. Teşkilatımız, bu hedefe ulaşmak için gece gündüz demeden canla başla çalışıyor. Bizim medeniyet yolculuğumuz, bir derlenme, toparlanma süreci; umudu, inancı ve hayatı canlı kılma mücadelesidir. Birlikte sesimiz daha gür çıkacak; birlikteliğimiz, tüm mazlum coğrafyalara müjde, umut, cesaret olacaktır” şeklinde konuştu.

Üyelerin sendikal faaliyetlere katılmalarına büyük önem verdiklerini belirten Selvi, “İnşallah 15 Mayıs’a kadar 400 bin üye hedefini yakalayacağız. Eğitim camiasının ümidi olmaya, bizimle eğitim camiasının kazanmasına öncülük etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 


 

Olçum: Eğitimcilerin maddi manevi sorunları çözüme kavuşturulmalı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, eğitim çalışanlarının birçok sorunu bulunduğunu ifade ederek, “Öğretmenlerin maddi manevi sorunları çözüme kavuşturulmalı ve öğretmenlik yeniden cazip, öncelikle tercih edilen bir meslek haline getirilmelidir” diye konuştu.

Verdikleri özlük ve özgürlük mücadelesinde önemli işlere imza attıklarını vurgulayan Olçum, gerek Kurum İdari Kurulu toplantılarında gerekse toplu sözleşme görüşmelerinde önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı ise, öğretmenin emeğinin yüceldiği, hak ettiği saygının kendisine verildiği günlerin gelmesi temennisinde bulundu.  



MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen