Haber
2013-09-14 07:43:01
TTK 80 No’lu Karar Çalıştayına Katıldık

Milli Eğitim Bakanlığı’nın İstanbul Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlediği “Öğretmenlik Alanlarına Atamada Esas Alınacak Yükseköğretim Programlarının Belirlenmesine İlişkin Mevcut Yapının Gözden Geçirilmesi” çalıştayına sendikamızı temsilen Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Çakırcı katıldı.

6 komisyonun yaptığı çalışmalar sonucunda hazırlanan raporlar çalıştay genel kurulu tarafından değerlendirilerek bir taslak oluşturuldu.

Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarına atanacak öğretmenlerin atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yükseköğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin esasların sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı çalıştayda, atanmaya esas alanlar, yükseköğretim programları ve aylık karşılığı okutulacak derslerle ilgili sendikamızın görüş ve önerilerini sundu.

Çakırcı, çalıştayda, alan değişikliği ile zihinsel engelliler sınıf öğretmenliğine ve teknoloji tasarım derslerine ataması yapılmış, daha sonra Danıştay kararı ile ataması iptal edilen öğretmenlerin mağduriyetin giderilmesini için söz konusu öğretmenlere eğitim verilerek mağduriyetlerin giderilmesi yönündeki talebimizi de dile getirdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen