Haber
2012-09-12 07:31:50
TTK Alan Degisikliginin Kapsamini Genisletmeli ve Olumlu Kararlara Imza Atmalidir

Milli Egitim Bakanligi alan degisikliginin 10-13 Eylül 2012 tarihinde yapilacak sekilde takvimini daha önce açiklamisti. Açiklanan takvime göre Bakanlik alan degisikligi sürecini iki gün önce baslatmasi gerekirken henüz bu süreci baslatmamistir.

Sendika olarak daha önce alan degisikligi kapsaminin genisletilmesini istemis ve bu konuda önerilerimizi kamuoyuyla paylasmistik. Söz konusu takvime göre sürecin baslatilmamasinin sebebinin Talim Terbiye Kurulunun alan degisikligi kapsaminin genisletilmesi için çalisma yapmasindan kaynaklandigi ifade edilmistir. Talim Terbiye Kurulundan beklentimiz taleplerimizi dikkate alinmasi ve alan degisikliginde mezuniyet bransinin yani sira yan alani da kapsama dâhil ederek olumlu kararlara imza atmasidir.

Genel Yetkili sendika olarak Milli Egitim Bakanligi nezdinde yaptigimiz bütün görüsmelerde alan degisikliginde taleplerimizi dikkate almalarinin özellikle sinif ögretmenligi bransinda hareket alanini genisletecegini belirttik.  

TTK’nin çalismayi ivedilikle tamamlamasini, Bakanligin ise alan degisikliginde il disi da dâhil olacak sekilde alan degistirmeyi bekleyen ögretmenlerin taleplerini dikkate almasini bekliyoruz.

Alan Degisikliginde Çerçeve Genis Tutulmalidir
Alan Degisikliginde Il Disi Seçenegi de Olmalidir

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen