Haber
2012-07-23 07:31:29
Tüm Iller Bos Ögretmen Normlarini Duyuruya Çikarmalidir

Milli Egitim Bakanligi 18 Temmuz 2012 tarihinde ögretmenlerin il içi yer degistirmelerine iliskin kilavuzu yayimladi. Kilavuz birkaç hususta yeni degisiklik içermektedir. Ögretmenlerin itirazlarinin yogunlastigi konulardan birisinin egitim kurumu tercih sayisi oldugu herkesin malumudur.

Yürürlükte olan Milli Egitim Bakanligi Ögretmenlerinin Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi’nin 25’nci maddesinin besinci fikrasinda Istege ve zorunlu çalisma yükümlülügüne bagli yer degistirme isteginde bulunacak ögretmenler, atanmak istedikleri yerlerden en fazla 25 egitim kurumunu tercih edebilirler. Ögretmenler basvurularinda tercihleri disina atanmayi kabul edip etmediklerini de belirtirler.” denilmektedir. 2011 Ögretmenlerin Il Içi Istege Bagli Yer Degistirme Kilavuzunda ise söz konusu yönetmeligin bu hükmü Ihlal edilmeye baslanmistir. Bu kilavuzda  “Il içinde istege bagli yer degistirmek isteyen ögretmenler, basvuru süresi içinde atanmak istedigi egitim kurumunda norm kadro açigi bulunup bulunmadigina bakilmaksizin en fazla 10 (on) egitim kurumu tercihinde bulunabileceklerdir.” denilerek on egitim kurumunu tercih etme sinirlamasi getirilmisti.

Ancak Milli Egitim Bakanligi 18 Temmuz 2012 tarihinde yayimladigi Kilavuzda ise “Il içi yer degisikligi talebinde bulunan ögretmenler, basvurularinda alanlarinda ögretmen ihtiyaci bulunup bulunmadigina bakilmaksizin en fazla 5 (bes) egitim kurumunu tercih edebileceklerdir.” Seklinde ifade edilmistir. Bu durum ögretmen atama ve yer degistirme yönetmeliginde verilen hakkin alinmasi anlamina gelmektedir. Diger yandan il içi yer degistirme kilavuzu yayimlandiktan sonra bazi il milli egitim müdürlüklerince bos normlar duyuruya çikarilmisken, illerin önemli bir kismi bos normlari duyuruya çikarmamistir. Bos normlar açiklanmadigi için ögretmenler ölü tercih yapma tehlikesi ile karsi karsiya kalmaktadirlar. Bu durum ise ögretmneleri magdur edecektir. Milli Egitim Bakanligi illere talimat vererek en kisa sürede tüm bos normlarin ilan edilmesini saglamali, tercihlerini yapanlarin olabilecegi göz önünde bulundurularak; il içi yer degisikligine basvuruda bulunmus ancak tercihlerini degistirmek isteyen ögretmenlere de gerekli kolayligi saglamalidir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen