Haber
2012-07-26 07:31:31
Türk Egitim Sen Sirretligi Birakmalidir

Sorunlari sermaye olarak gören ve statükodan beslenen sendikacilikla varligini yillardir sürdürenler; satasarak, çirkeflik yaparak, çarpitarak olusturmaya çalistiklari kavga alanina, sendikamizi çekmeyi basaramayacaklardir.

Bir haber sitesinde MEB’in içyapisini desifre eden yaziyi “yorumsuz” olarak sitemize almamizdan dolayi telaslanip sendikamizi hedef alan açiklama yapan Türk Egitim Sen, yazidaki mazrufa degil zarfa bakarak sinsice çarpitmayi seçmektedir.

Ajanskamu.com sitesinden kaynak göstererek yorumsuz olarak verdigimiz “MEB'in Kilavuzunu Yazan da Kizan da Ayni Sendikadan!” haberinin anlatmaya çalistigi gerçegi adi üzerinde yorumsuz olarak verdik.[http://www.ajanskamu.com/mebin-klavuzunu-yazan-da-kizan-da-ayni-sendikadan-2246.html]

Sitenin haberinde yer alan Maddeyi yazanda, maddeye kizanda ayni sendikadan, dayagi yiyen Milli Egitim Bakanligi, magdur olan ise bütün ögretmenler… Bu durum ister istemez “MEB’de Tezgâhi Kuranla Tezgâha Vuran Ayni mi” sorusunu akillara getiriyor. Ipin altinda ve üstünde kim var sorusunun cevabini ve takdiri ögretmenlere birakiyoruz” paragrafini Egitim-Bir-Sen söylüyormus gibi davranip, Egitim-Bir-Sen Milli Egitim Bakanligi’nin avukatligina soyundu gibi vermek ancak tetikçi kartel medyasi anlayisidir ki, Türk Egitim Sen’in demode olmus bu çarpik anlayisi benimsemis olmasi iyiye isarettir. Çünkü bu durum beraber yürümeye yeltendikleri ile ayni yolda olduklarini göstermektedir.

Yorumsuz olarak verdigimiz sitenin haberinde Il Içi Yer Degistirme Klavuzu’nu hazirlayanlarin kim olduguna dikkat çekilmektedir. Eger Egitim-Bir-Sen bu konuda yazi yazmis olsaydi; Ögretmen Atama ve Yer Degistirme Yönetmeliklerini ve Kilavuzlarini hazirlayanlarin hatalarindan dolayi ögretmenlerin magduriyet yasadiklarini, ama kilavuzu hazirlayanlarin içerisinde bir kisinin bile Egitim-Bir-Sen üyesi olmadigini, hazirlayanlarin tamamina yakininin Türk Egitim Sen’in Bakanliktaki teskilatindan oldugunu özellikle belirtirdi. Bu durum tabii ki Bakanlikta sorumluluk makaminda bulunanlarin sorumluluklarini hafifletmez ve o makamlarda bulunanlari masumlastirmaz. Eger, bir magduriyet varsa Egitim-Bir-Sen’in her zaman çözüm önerileri vardir. Yanlisa asla dogru demeyiz. Sendika olarak kilavuz ilk yayimlandiginda yayinladigimiz degerlendirmemizde çarpikliklara dikkat çekip bir nevi yetkilileri uyardik.

 Egitim-Bir-Sen olarak sorunlari köpürten, insanlarin öfke duygularini kabartan ve sorundan beslenen sendikacilikla yolumuz asla kesismedi. Hep çözüm önerilerimizle ve yapici sendikal anlayisimizla var olduk. Tenkit degil teklif esasli yaklasimi önceledik ve öncelemeye de devam edecegiz.

Sendika olarak, Türk Egitim Sen tarzi sendikaciliktan özellikle uzak durdugumuzun bilinmesini istiyoruz. Türk Egitim Sen’e de aliskanliklarini degistirmesini ve sirretligi bir an önce birakmasini öneriyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen