Haber
2011-06-23 07:23:46
Türkçe Olimpiyatlarinda Altin Madalya Alan Ögrencileri Ödüllendirdik

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, “Yakin bir tarihte “hizmetleri askiya alin” aymazligini gösterenlere, sadece Türkiye’ye degil, medeniyetimizin bütün damarlarini onurlandiran bu fotografa iyi bakmalarini tavsiye ediyoruz” dedi.

 

Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Genel Merkezi’nde 9. Türkçe Olimpiyatlari için Türkiye’de bulunun ögrencileri kabul etti.

 

Türkçe sevdalilari ve izleyicilere hitaben bir konusma yapan Gündogdu, Karamanoglu Mehmet Bey’in fermaniyla bu cografyanin ortak dili haline gelen Türkçe’nin dünya dili olmaya dogru hizla ilerledigini söyledi. 

 

2003 yilinda 17 ülkeyle baslayan ve bugün 130 ülke ve 1000 ögrencinin katilimiyla devam eden Türkçe Olimpiyatlari’ndan övgüyle söz eden Gündogdu, Türkçe’nin insanligin ortak baris ve sevgi dili olmasi çabalarini hayranlikla ve takdirle izlediklerine dikkat çekti. Ahmet Gündogdu, “Biz inaniyoruz ki, küresel bir vizyon gerektiren bu etkinlik devam ettikçe Türkçe, dünya insanlik ailesi için barisin, kardesligin, sevginin ve adaletin dili olacaktir. Bu tür organizasyonlarin sayisinin artmasi ve kültür, sanat, bilim ve spor gibi farkli alanlari da kapsayan yeni etkinlik alanlari olusmasi halinde Türkiye, dünya barisinin saglanmasinda önemini ve etkinligini her geçen gün daha da artiran bir ülke haline gelecektir” seklinde konustu.

 

 

Türkçe Olimpiyatlari kapsaminda okyanus ötelerinden ve öteki kitalardan Türkiye’ye gelen dünya çocuklarinin hissettirdigi onur ve mutluluga deginen Gündogdu, söz konusu meyvenin, kendi ülkesinde yasaklarla, tertiplerle ve iftiralarla hareketsiz birakilmaya çalisilan tefekkür ve tevekkül erbabinin hizmet askinin eseri oldugunu vurguladi.

 

Ardindan seçim sürecinde bir siyasi parti liderinin ortaya attigi sözü elestiren Gündogdu, söyle konustu:

“Yakin bir tarihte ‘hizmetleri askiya alin’ aymazligini gösterenlere, sadece Türkiye’ye degil, medeniyetimizin bütün damarlarini onurlandiran bu fotografa iyi bakmalarini tavsiye ediyoruz. Durdurun dedikleri hizmetin medeniyetimize, insanliga, insanligin ortak sevgi mirasina yaptigi katkinin farkina varabilselerdi, hatta daha da ileri gidip bu küresel gayretleri destekleselerdi sanirim bugün bilim dili haline gelmis bir Türkçeyi, dünya insanlik ailesinin ortak mirasi haline gelmis bir Anadolu medeniyetini konusuyor ve tartisiyor olurduk.”

 

 

Küçük Gönül Elçilerimiz

130 ülkeden gelen çocuklarin Türkiye’nin kültür ve baris elçisi olduguna isaret eden Gündogdu, “Biz, bugün burada agirladigimiz çocuklarimizi sadece Türkçe Olimpiyatlari’nin katilimcisi ve sampiyonu olarak görmüyoruz. Bizim için her biri, insanligin yillardir aradigi barisin, kardesligin ve insan onurunun yilmaz elçileri ve aktivistleridir. Sayin Cumhurbaskanimiz, Türkiye adina dünyanin farkli ülkelerine büyükelçi atiyor. Ancak, burada görüyoruz ki, büyükelçi atanmazsa dahi dünyanin dört bir yaninda bizim ülkemize ve vatandaslarimiza sahip çikacak ve kucak açacak kocaman yürekli, binlerce küçük gönül elçilerimiz var” degerlendirmesinde bulundu.

 

Hizmetlerin yürütülmesi sirasinda hakkin rahmetine kavusan basta Adem Tatli ve Haci Ata’yi rahmet ve minnetle anan Gündogdu, son yillarda önemli gördügü dört olay arasinda Türkçe Olimpiyatlari bulundugunu, digerlerinin ise toplu sözlesme, sözlesmelilere kadro, referandumda evet çikmasi ve 74 milyonun yeni anayasa yapma istegi oldugunu kaydetti.

 

Altin Madalya Kazanan Ögrenciler ile Egitim Gönüllüleri’ne Hediye

Memur-Sen’e ziyarete gelen ögrencilerin verdigi mini konser katilimcilari duygulandirdi. Nijeryali ögrencinin ‘Su daglarda kar olsaydim’ sarkisi büyük alkis alirken, Romanyali ögrencinin Nihat Dogan, Yildiz Tilbe gibi ünlüleri taklidi salondakileri kahkahaya bogdu. Gösterilerin ardindan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Türkçe Olimpiyatlari bilim yarismasinda altin madalya kazanan ögrencilere birer dizüstü bilgisayar hediye etti. Gündogdu, Egitim Gönüllüleri’ne ise Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adli eseri ile Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen yayinlarindan olusan bir set takdim etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen