Haber
2013-06-03 07:40:04
Türkçenin Çocukları Dünya Barışına Olan Ümitlerimizi Artırıyor

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen öğrencilerden oluşan heyet, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu ziyaret etti.

Gündoğdu, Mehmet Akif İnan Salonu’ndaki törende, Türkiye’ye gelen öğrencileri, “Türkçenin ses bayrağının büyükelçileri” olarak nitelendirdi.

Gündoğdu, “Bu ülkede barış istedikleri için yeni dünyaya gelen çocuklarına Barış ismini koyanların büyük çoğunluğunun bile barıştan vazgeçtiği bir ortamda, evrensel ahlak değerlerini bezenen ve Türkçemizle bu değerlere öncülük edenlerin istikrarını önemsiyorum” dedi.

Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen öğrencilerin yetiştirilmesinin dünya barışına olan inançlarını artırdığını belirten Gündoğdu, Türkiye’de zaman zaman yaşanan ırkçılık hastalığına dünyada artık yer verilmeyeceğine inandığını kaydetti.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Bu barış projesinin fikri mimarı Fethullah Gülen Hocaefendi başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hazreti Ali Efendimizin dediği gibi, ‘İnsanlar ya sizin dinde kardeşiniz ya da yaratılışta eşinizdir.’ Bu anlayıştan yola çıkarak ırkı, cinsi, ülkesi, ideolojisi, dini ne olursa olsun çözüm ortaklığında biraraya gelen paydaşlarımıza dair inancımız artırıyor” şeklinde konuştu.

Büyük Türkiye’nin büyük kurumlarına güven duyarak çocuklarını emanet eden anne babalara teşekkür eden Gündoğdu, “Bizim dilimizle dünyaya yayılacak bu güzelliğe nice 11 yıllar diliyorum” diye konuştu.

Türkçe şarkı söyleyerek performanslarını sergileyen çocuklara diz üstü bilgisayar hediye eden Gündoğdu, misafir öğrenciler de ülkelerinden getirdikleri bazı hediyeleri takdim etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen