Haber
2010-09-06 07:21:43
Türkiye ‘Evet’le Demokrasinin Süper Ligine Çikacak

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, Eskisehir Subemizin Gar Dügün Salonu’nda verdigi iftar yemeginde yaptigi konusmada, Türkiye’nin hare- ketli ve hararetli günlerden geçtigini söyledi.

 

12 Eylül’de halkin oylamasina sunulacak anayasa degi- sikliginin bazi yenilikler getirecegini ifade eden Ahmet Gündogdu, “Yargiya bakiyoruz, neresinden tutsaniz dökülüyor. HSYK üyelerinden birisinin ‘Abdullah Öcalan’a ihtiyacimiz var’ seklindeki konusmasi internet sayfalarina düsüyor. Bu ülkenin yargiçlarinin Türk milleti adina karar vermesi gerektiginin sart oldugunu biliyorum. Yargiçlarin terörist basi adina degil, millet adina karar vermeye ihtiyaci var. Milletin devletini olusturmak istiyoruz. Bu paket milletin devletine geçiste bu meclisin son 60 yilinin en önemli çalismasidir. Pakette tabii ki eksiklikler var. Ancak, bu maddelerin degismesiyle bu paket olmaz, bütün anayasa degisikligi olur ki, o da insallah bu paketle mümkün olacak” dedi.

 

Türkiye’nin, bugün demokrasinin ikinci liginde bulundugunu kaydeden Gündogdu, Türkiye’nin bu paketle birinci lige çikacagini belirtti.

 

“Bu paketin kolaylastiriciliginda 72 milyonu kucaklayan anayasa ile süper lige çikacagiz” diyen Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Kamu-Sen ‘hayir’ kampanyasi baslatmis. Onlara çagrida bulunuyorum. Bu ‘hayir’da hayir yok. ‘Hayir’ diyenlerin mantikli davrandigina taniklik edemiyorum. 12 Eylül milli maç günüdür, Milli Takim ruhuyla hareket etme günüdür, darbecilerin kirlettigi 12 Eylül’ü millet iradesiyle yikama günüdür.”

 

Konusmasinda, toplu görüsmelerde, son 9 yilin en iyi sonucunu elde ettiklerine dikkat çeken Gündogdu, Memur-Sen’in kamu çalisanlarinin hakkini kazanma konusunda hiç bir mücadeleden çekinmedigini vurgulayarak, bazi sendikalarin tutarsiz politikalari nedeniyle geçmiste bir kazanim saglayamadiklarini ifade etti.

 

Bazi sendikalarin sürekli çeliski içinde oldugunu söyleyen Gündogdu, elde edilen kazanimlarin son 9 yilin en büyük kazanimlari oldugunu, kamu çalisanlarinin hakkini en iyi sekilde savunmak için toplu sözlesme talep ve israrini ortaya koyduklarini hatirlatarak, “Bu yil fiili toplu sözlesme yaptik. Gelecek yil insallah resmi olarak toplu sözlesme yapacagiz” seklinde konustu.

 

Memur-Sen Eskisehir Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Ismail Altinkaynak’in açilis konusmasini yaptigi iftar yemegine, Ahmet Gündogdu’nun yanisira, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, AK Parti Eskisehir Milletvekili ve TBMM Disisleri Komisyonu Baskani Murat Mercan, AK Parti Il Baskani Salih Koca, Odunpazari Belediye Baskani Burhan Sakalli, Il Milli Egitim Müdürü Ibrahim Ceylan, birçok kurum müdürü, Memur-Sen’e bagli sendikalarin genel merkez yönetim kurulu üyeleri ve basin mensuplari katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen