Haber
2010-02-03 06:20:00
Türkiye Balyozlardan Kurtulmalidir

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, Türkiye’nin Balyoz planlarindan kurtulmasi gerek- tigini ifade ederek, toplum mühendislerinin ellerini millet iradesinden çekmesini istedi.

 

Burdur’da Vali Ibrahim Öz- çimen’i ziyaret eden Gündogdu, daha sonra, Memur-Sen Burdur Il Temsilciligi’nde basin men- suplarinin sorularini cevapladi. Türkiye’nin en çok üyeye sahip konfederasyonu olduklarini belirten Gündogdu, devletin memur ve isçiler arasinda ayrimcilik yaptigini, devletin kamu isçisiyle toplu sözlesme imzaladigini, memuruyla ise toplu görüstügünü kaydetti.

 

Yanlis Yapanlar Cezalandirilmalidir

‘Balyoz Eylem Plani’ iddiasiyla ilgili olarak da degerlendirmelerde bulunan Gündogdu, “Balyozu milletin iradesine indirerek, gazetecilerden sivil toplum örgütlerine, egitimcilerden siyasilere kadar sevdiklerini ya da döveceklerini ilan ediyorlar. Artik Türkiye bundan kurtulmalidir. Ceza verilmesi gereken varsa, bunu yapacak olan yargi ve hukuk ilkeleridir” dedi.

 

Gündogdu, Genelkurmay Baskani Ilker Basbug’un darbe plani ile ilgili yaptigi açiklamada, muhatabi belli olmayan, altini çizdigi birkaç nokta oldugunu söyledi. Gündogdu, söyle devam etti: “Ben bu soruyu tekrarlamak istiyorum. Evet, nasil bu insanlar bomba atabilirler ve neden atabilirler? Neden atmak için plan yapabilirler? Genelkurmay Baskani’ndan istegimiz, içlerinde yanlis yapanlari barindirmayacaklarini belirtmislerdi. Yanlis yapanlari içlerinde barindirmasinlar ve hukukun önüne çikarsinlar. Diger istegimiz de ‘Allah Allah’ ve ‘Allahuekber’ diyerek cepheye gönderilen askerlerin yemin törenine anneleri ve bacilari basörtülü oldugu için neden alinmazlar? Bu çeliskiler son bulmalidir. Her seye ragmen bu konusmalarin demokratiklesmenin bir firsati oldugunu düsünüyorum.

 

Egitimde Firsat Esitligini Yargi Bozuyor

Egitimdeki firsat esitliginin bazen yargi kararlariyla bazen de kurum kararlariyla engellendigini dile getiren Gündogdu,, ögrencilerden kendi olma bilincini engelleyen her türlü konunun uzak tutulmasi gerektigini vurguladi. Gündogdu, “Katsayi engeli, Danistay’in YÖK’ün yeni düzenlemesini iptal etmesi de maalesef yarginin, yürütmenin yerini almasi gibi bir garabeti beraberinde getiriyor. 1974 yilindan 97 yilina kadar her ögrenci çözebildigi soru oraninda üniversiteye girebiliyorken, 97’de 28 Subat sürecini yasatanlarin dayatmasiyla bu karar getirilmistir. Bugün Endüstri Meslek Lisesi’nde okuyan bir ögrenci bile elektrik mühendisligine gidemiyorsa, yarginin, Danistay’in nasil karar verdigini de görmüs oluyoruz” seklinde konustu.

 

Bir diger sikintili konunun da din ve düsünce hürriyeti oldugunu söyleyen Gündogdu, sözlerini söyle tamamladi:

“Din ve düsünce hürriyetinde inanin ama yasamayin, düsünün ama hayata yansitmayin gibi bir garip çeliski var. 411 milletvekilinin iradesi Anayasa Mahkemesi tarafindan engelleniyorsa, yasama-yürütme-yargi kuvvetler ayriligi ilkesinde yarginin Anayasa’yi çigneyerek, yasamaya müdahale etmesi gibi sikintili bir alan önümüze çikiyor.”  

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen