Haber
2011-03-07 06:22:43
Türkiye Bulusmamizin Sonuç Bildirgesi

Konfederasyonumuz Memur-Sen’in Kizilcahamam’da ger- çeklestirdigi Türkiye Bulus- masi ve Egitim-Bir-Sen Bas- kanlar Kurulu Toplantisi’ndan ‘Tam Demokratik Anayasa’ talebi çikti.

 

Hazirlanan Sonuç Bildirge- si’nde, demokratik ve sivil anayasa, kamu çalisanlarinin referandumla elde ettigi toplu sözlesme hakkini kullanma imkani verecek uyum yasalarinin bir an önce tamamlanmasi, istihdama yönelik projeler gelistirilmesi, basörtüsü yasaginin kalkmasi, basörtülü seçme hakkina sahip kisilerin seçilebilme hakkina kavusmasinin önemine vurgu yapildi.

 

-Toplanti sonrasi yapilan açiklamada, kamu görevlilerinin toplu sözlesme hakkini fiilen kullanmalarina ve ilk toplu sözlesme masasinin 2011 yilinda kurulmasina imkan saglayacak toplu sözlesmeye yönelik yasal düzenlemelerin mutlaka seçimden önce yürürlüge konulmasi gerektigi ifade edildi.

 

-Milletvekili seçimlerine de atifta bulunulan bildirgede, siyasi partilerin, kadin milletvekilinin görev almasini saglayacak sekilde aday listelerinde kadin adaylara yer vermesi istendi. Bununla ilgili olarak da, TBMM Içtüzügü’ndeki tayyör dayatmasinin kaldirilmasi, seçme hakkina sahip olan basörtülü kadinlarin seçilme hakkini kullanmalarinin önündeki engellerin kaldirilmasi çagrisi yapildi.

 

-“12 Haziran seçimleriyle yenilenecek TBMM’nin ilk hedefinin, milletimizi ‘askeri darbe ürünü’ Anayasayla yönetmek ve yönetilmek ayibindan bütünüyle kurtaracak yeni bir Anayasa yapmak olmalidir” denilen sonuç bildirgesinde, 28 Subat sürecinde dayatilan kesintisiz zorunlu egitim uygulamasina son verilmesi istendi.

 

-Istihdama yönelik görüslerin de yer aldigi Türkiye Bulusmasi Sonuç Bildirgesi’nde, yeni istihdam alanlari olusturmak kapsaminda, GAP, DAP, KOP ve benzeri büyük ölçekli projelerin hizlandirilmasi gerektigi ifade edildi. Ayrica, istihdam ve ekonomi alanindaki kayit disilikla mücadelenin kararlilikla devam edilmesi gerektigi kaydedildi.

 

-12 Eylül’de gerçeklestirilen Anayasa degisikligiyle birlikte anayasal bir kurum haline getirilen Ekonomik ve Sosyal Konsey’e iliskin yasal düzenlemenin ivedililikle yürürlüge konulmasinin istendigi bildirgede, bu çerçevede, en çok üyeye sahip üç kamu görevlileri sendikalari konfederasyonunun Konsey üyesi olmasina, bunlar tarafindan belirlenecek bir temsilcinin Konsey Baskan Yardimcisi sifatiyla Baskanlik Divani’nda yer almasina ve Konsey toplantilari sonunda gündemdeki konulari kapsayan sonuç bildirisi yayimlanmasina yönelik düzenleme yapilmasi önerildi.

 

-Sözlesmeli personel istihdaminin temel istihdam sekli haline getirmeye yönelik uygulamalardan vazgeçilerek mevcut sözlesmeli personelin kadrolu statüye geçirilmesinin vurgulandigi bildirgede, bu kapsamda, 657 sayili Kanun’un 4/B, 4/C maddeleri ile 4924 sayili Kanun ve diger ilgili mevzuat kapsaminda çalistirilan sözlesmeli personelin mali haklar yönüyle kayba ugramaksizin kadrolu statüde istihdam edilmesi çagrisi yapildi.

 

-Memur-Sen’in 2010 Yili Toplu Görüsme Tutanagi’nda yer almasini sagladigi hüküm çerçevesinde Torba Kanun olarak isimlendirilen 6111 sayili Kanun’la sözlesmeli personelin aile yardimindan yararlandirilmasinin olumlu bulundugunun belirtildigi sonuç bildirgesinde, “Ancak, istihdam türü farkli olsa da sonuç itibariyla kamu görevlisi olan 657 sayili Kanun’un 4/C maddesi kapsaminda istihdam edilen kamu görevlileri de aile yardimindan yararlandirilmalidir. Aile yardimi, damga vergisi istisnasi, dogum sonrasi ayliksiz izin, süt izni, kayin hisimlarin vefatina dayali mazeret izni haklari olmak üzere kadrolu statüde ve sözlesmeli personel statüsünde görev yapan kamu görevlilerine saglanan özlük haklari ile sosyal yardimlar, 657 sayili Kanunun 4/C maddesi ile diger mevzuat kapsaminda istihdam edilen geçici personele de saglanmalidir” denildi.

 

-Sonuç bildirgesinde, dis politikaya yönelik adimlarin basarili oldugu, faili meçhullerin aydinlatilmasi, kayiplarin bulunmasi, gençlerin zararli aliskanliklardan korunmasina yönelik çalismalarin artarak sürdürülmesi, vergi dagiliminin gelire göre dengelenmesi hususlarina dikkat çekildi.

 

 Sonuç Bildirgesi

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen