Haber
2010-01-12 06:20:24
Türkiye Demokratiklesme Sancisi Çekiyor

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, Türkiye’nin bir eko- nomik krizden geçtigini, bir de demokratiklesme sancilari çek- tigini söyledi.

 

Ahmet Gündogdu, toplanti ve ziyaretlerini Adiyaman’da sür- dürdü. Adiyaman Ögretmenevi Toplanti Salonu’nda basina kapali olarak gerçeklesen Il Divan Toplantisi’na katilan Gündogdu, burada sendikal faaliyetler hakkinda bilgi aldi.

 

Memur-Sen Adiyaman Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Gaffari Izci, Memur-Sen Malatya Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Sahin Kayaduman, konfederasyona bagli sendikalarin baskanlari ve yöneticileri, Ilçe temsilcilerinin katildigi toplantida, toplu görüsme, Memur-Sen’in Adiyaman’daki faaliyetleri, memurlarin yasadiklari sikintilar ve sendikal çalisma konularinin görüsüldügü bildirildi.

 

Vali Ramazan Sodan Ziyaret Edildi

Ahmet Gündogdu, Vali Ramazan Sodan’i makaminda ziyaret etti. Memur-Sen Malatya Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Sahin Kayaduman, Bem-Bir-Sen Malatya Sube Baskani Hanifi Acar, Bem-Bir-Sen Adiyaman Sube Baskani Mahmut Inan, Memur-Sen Adiyaman Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Gaffari Izci, Saglik-Sen Adiyaman Sube Baskani Abdulkadir Bozan ve Milli Egitim Müdürü Hasan Alaköse ile birlikte Vali Ramazan Sodan’i makaminda ziyaret eden Gündogdu, valilik seref defterini imzaladi. Vali Ramazan Sodan, Gündogdu’ya Nemrut heykelciklerinden hediye etti.

 

Vali Ramazan Sodan’i, Erzurum’da yaptigi güzel hizmetlerden dolayi tanidigini ve Adiyaman Valisi olmasindan duydugu memnuniyeti dile getiren Gündogdu, “Türkiye’nin demokratiklesme adina attigi olumlu adimlar içerisinde bir parça da bizim katkimizin olmasi amaciyla konferans vermek üzere Adiyaman’dayim” dedi.

 

Gündogdu ve beraberindeki heyetin ziyaretinden memnuniyet duydugunu belirten Vali Ramazan Sodan, toplumsal gelisimde sivil toplum kuruluslarinin etkilerinin gözardi edilemeyecegini söyledi.

 

Milletin Devletini Istiyoruz

Memur-Sen Adiyaman Il Temsilciligi tarafindan düzenlenen “Kusatilmis Demokrasi ve Sivil Toplum” adli konferansa katilan Ahmet Gündogdu, demokratiklesmenin önemine dikkat çekti. Gündogdu, sivil toplum kuruluslarinin demokratiklesme yönünde tarafsiz bir tavir sergilemesi gerektigini belirtti. Türkiye’de devleti kutsal sayarak, devletin milletini dövmesinin sözcülügünü yapanlarin sivil toplum örgütü olmadigini kaydeden Gündogdu, “Devlet, ‘sosyal devlet’ tanimina büründügünde, bu devlete ‘Kahrolsun’ deme hakki kimsenin olamaz ama bu devleti kutsal görerek, devletin vatandasi dövmesinin sözcülügünü yapanlara da sivil toplum örgütü üyesi denemez” seklinde konustu.

 

Türkiye’de çesitli dönemlerde darbeler yapilarak, demokrasi ve millet iradesinin yok sayildigini vurgulayan Gündogdu, söyle konustu:

“Eger devlet; demokratik, hukuk devleti ise, adil ve sosyal devlet ise, insan haklarina saygili, seffaf bir devlet ise, kallesleri ve çetecileri içerisinde barindirmayan bir devlet ise, devlet etigi diye bir sorun olmaz. Kamu Görevlileri Etik Kurulu var. Ancak, Cumhurbaskani, TBMM üyeleri, Bakanlar Kurulu üyeleri, TSK üyeleri, yargi mensuplari ve üniversitelerin kurul üyeleri, Etik Kurulu’nun görev ve ilgi alanlari disinda yer aliyor. Darbe dönemlerinde en büyük günahlari bu makamda oturan insanlar islemedi. Burada hangi etikten bahsedeceksiniz? Devletin milleti mi, milletin devleti mi? Bugün devletin milleti esas. Biz milletin devletini istiyoruz. Devlet bizim devletimiz ama devleti kötü niyetle idare edenlerin uygulamasiyla bugün devlet bir kutsallik tanimini kapsar hale gelmistir.”

 

Türkiye’de güvenlik ve özgürlük terimleri arasinda tercih yapilmak istendigini anlatan Gündogdu, özgürlükleri güvenli sekilde devam ettirmenin, güvenligi de özgürce yasamanin araci olarak görmek gerektiginin sorunlulugunu dile getirdi.

 

Bir taraftan memurun ekmeginin büyütülmesinin mücadelesini verirken, diger taraftan da ülkenin ekmeginin büyümesini önemsediklerini söyleyen Gündogdu, “Ülke bir ekonomik krizden geçiyor, bir de demokratiklesme sancilari çekiyor” diye konustu.

 

Terörü ve terörden beslenmeyi is edinenlerin Türkiye için büyük sorun oldugunu belirten Gündogdu, sözlerini söyle tamamladi:

“Bunu is edinenler; siyasetçi, sendikaci, terörist olmus, fark etmez. Bu ülkenin sorunlarinin çözüm yeri Meclis, çözüm tarafi millettir. Batakligi kurutmak için ülkenin kirlerinden arinmasi lazim. JITEM, faili meçhul cinayetler, sir odalari, kozmik odalar, islak imzalar gibi ne idügü belirsiz kirliliklerden kurtulup, seffaf ülkeyi tesis etmemiz gerekir. Bu ülkenin enerjisi bosa harcanmamalidir.”

 

Memur-Sen Adiyaman Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Gaffari Izci ise, sadece sendikal faaliyetleri yürüten bir sendika olmadiklarini, toplumsal sorunlara da duyarli bir sendika olduklarini anlatti.

 

Konferansa, Vali Ramazan Sodan, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Alaköse, Belediye Baskan yardimcilari Haci Yusuf Bilgin, Mehmet Durmus, AK Parti Il Baskani Yasar Güles, Memur-Sen’e bagli sendikalarin baskanlari ile üyelerimiz katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen