Haber
2023-10-14 09:51:19
Türkiye Gazze’ye selam, direnişe devam diye haykırdı

Memur-Sen, HAK-İŞ, İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Cihannüma ve Önder İmam Hatipliler Derneği, “Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizme Lanet” mitingi düzenledi. Yoğun katılımın olduğu mitingde işgalci İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılar bir kez daha lanetlendi.

Ankara Anıtpark’ta yapılan mitingde konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, tarihin en büyük yıkım ve soykırımlarından birine şahit olduklarını belirterek, “Gazze gözlerimizin önünde katlediliyor. Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor. Aslında sadece bugün değil, 75 yıldır bitmeyen bir katliam yaşanıyor. Mescid-i Aksa’nın mahremiyeti 1948’den beri çiğneniyor. Barış şehri olan Kudüs 75 yıldır mahzun. Yerleşimci çeteler her gün Filistinlilerin evlerini, mallarını gasbediyor. 16 yıldır boykot altındaki Gazze’de iki buçuk milyon insan zindan hayatı yaşıyor ama Filistin’de sarsılmayan, yıkılmayan bir iman, bir direniş var, o iman 75 yıldır tarihin en şanlı, en uzun kahramanlık destanını yazıyor, Aksa Tufanı bu destanın yeni bir sayfasıdır. Birileri bu destana kara çalmak için terör yaftası vuruyor. Vursun! Hakikati görmek isteyen için gerçekler ortada” dedi.

Filistinlilerin direnişi meşru müdafaadır

Son günlerde yaşanan olaylardan Filistinlileri sorumlu tutmaya çalışanların asıl sorumluları 1898 yılında toplanan Siyonist Kongre’de araması gerektiğini ifade eden Yalçın, “Eğer dünya terörist arıyorsa İsrail’e, suçlu arıyorsa işgalcilere, suç ortağı arıyorsa emperyalistlere baksın! Katil de orada, terörist de, terörizm de. Bu katil sürüsü, 8 milyon Filistinliyi yurtlarından çıkarmış, evlerine, topraklarına el koymuş, namuslarını, haysiyetlerini hedef almıştır. Filistinlilerin direnişi suç değil, onurlu bir duruş ve meşru müdafaadır. Onlar emperyalizme, siyonizme çıplak elleriyle direnen kahramanlardır” şeklinde konuştu.

Sabra ve Şatilla, El Halil, Deyr Yasin katliamlarında, Gazze’de iki buçuk milyon kişi açlığa mahkûm edildiğinde, Gazze’de her gün siviller savaş uçaklarıyla katledildiğinde, camileri, okulları, hastaneleri bombalandığında kimsenin Filistinlilerin yanında olmadığını, uluslararası sularda Mavi Marmara’ya saldırdıklarında, Rachel Corrie buldozerle öldürüldüğünde kimsenin İsrail’i terörizmle suçlamadığını hatırlatan Yalçın, “Andolsun! Bu vahşi savaşı başlatanlar döktükleri kanda boğulmadıkça bu hesap kapanmayacak. Barış ve huzurun tek yolu, işgalin sona ermesi, işgalcilerin defolup gitmesidir. Filistin halkının soykırıma karşı kendisini savunma hakkı meşrudur ve sorgulanamaz. Bu mücadele, evini, yurdunu, namusunu, ailesini, kutsalını koruma mücadelesidir. Bugün, Kur’an’ın ifadesiyle Furkan Günü’dür. Filistin direnişini amasız, fakatsız desteklemek insan olmanın gereğidir. Filistin direnişini savunmak bir haysiyet meselesidir, adamlık meselesidir. Zaman Kudüs zamanı, gün direniş günüdür. Kudüs için, Aksa için ayaktayız! Her ilden, her meydandan haykıracağız. Barış için, siyonizmin yenilmesi için inancı büyüteceğiz, duayı yükselteceğiz. Gün, bugündür. Gücümüz neye yetiyorsa onu yapacağız. İsrail muhiplerinin kirli propaganda ağı çalışıyor. Yalan haberlerle, dezenformasyonla, algı operasyonlarıyla direnişi karalıyor, soykırımı meşrulaştırıyorlar. Biz de hakikatin sesi olmak için çalışacağız. Kardeşlerimizin sesini duyuracak, soykırımı haykıracak, dünyayı ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

İslam ülkeleri uyku modundan çıkmalı

Ülkemiz genelinde meydanlara çıkarak seslerini yükselten, haysiyetli davranan ve sorumluluk alan vatandaşlara teşekkür eden Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Söylenecek çok şey var ama artık sözün tükendiği yerdeyiz. Birleşmiş Milletler, İsrail’e yönelik kararları uygulamalı, bebek katili siyonistler Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalı, uluslararası toplum ve İslam ülkeleri uyku modundan çıkmalı, İslam İşbirliği Teşkilatı kuruluş gerekçesi gereği hareket etmeli ve bir an önce toplanıp adam tepki koymalı, işgal bitmeli, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulmalıdır. Kardeş Filistin halkının işgale karşı direnişini selamlıyor, dünyanın farklı ülkelerinde Filistin’e destek veren milyonları selamlıyoruz. Suriye’de teröre aman vermeyerek siyonist projeyi bozan, bölgede huzur ve güveni temin için canını ortaya koyan kahramanlarımızı, Mehmetçiklerimizi de buradan selamlıyoruz.”

FilistinMitingi (7)

Faed Mustafa: Önemli bir mücadele veriyoruz

Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Siyonist İsrail’in yıllardır süren saldırılarının dozajının iyice arttığına dikkat çekerek, Filistin halkının saldırılara karşı var gücüyle önemli bir mücadele verdiğini söyledi. İsrail’in gerçekleştirdiği soykırıma karşı dünyanın sessiz kaldığını dile getiren Faed Mustafa, “Burada önemli bir adım atılıyor. Zulme karşı dur demek için, Filistin’deki kardeşlerine destek olmak için meydanlara inen, desteklerini gösteren herkese teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

FilistinMitingi (8)

Arslan:  Bize düşen destek olmaktır

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Siyonist İsrail’in bir insanlık suçu işlediğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Gazze’de insanlık onuru katlediliyor. Uluslararası hukuk hiçe sayılıyor. Aslında İsrail bunu yıllardır sistematik şekilde devam ettiriyor. Bütün dünyanın gözü önünde başladığı soykırıma devam ediyor. Böyle bir vahşet ortamında bize düşen Filistinlilerin onurlu ve haysiyetli mücadelesine destek olmaktır.”

FilistinMitingi-(15)_1

Tezcan: Biz ayağa kalkmazsak kimse kalkmaz

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Demet Tezcan, Filistin’de 70 yılı aşkın süredir bir işgalin sürdüğünü kaydederek, “Bu işgale karşı Filistinli kardeşlerimiz vatanlarını savunmak için direniş gösterdiği için tüm dünya sessiz kalıyor. Biz ayağa kalkmazsak kimse kalkmaz, biz ses vermezsek kimse vermez, biz yardım etmezsek kimse yardım etmez. Bu nedenle siyonistlerin yaptığı bu katliama dur demek de bize düşer” dedi.

FilistinMitingi (9)

Oruç: Filistin’deki zulmün karşısındayız

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Hüseyin Oruç, İsrail’in yanında duran ülkelerin vatandaşlarının Filistin’deki saldırılara duyarsız kalmadığının altını çizerek, “Londra’da yüz binler yürüyor, New York’ta on binler yürüyor. Bizler de bugün burada bulunarak zulmün karşısında olduğumuzu en güçlü şekilde haykırıyoruz” şeklinde konuştu.

FilistinMitingi (4)

Turhan: Her türlü kanı döken Siyonist İsrail’dir

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Filistin’in işgale, soykırıma karşı bir direniş gösterdiğini ve bu direnişi sonuna kadar desteklediklerini belirterek, “Terörün bütün ağırlıklı cümlelerini kullanan, her türlü kanı döken Siyonist İsrail’in kendisidir. Oradaki kardeşlerimiz bırakın masum bir insanın öldürülmesini, bir karıncayı ezmemenin hassasiyeti içerisindeler” diye konuştu.

FilistinMitingi (5)

Yeğin: Önemli bir adım atıldı

TÜGVA Ankara İl Başkanı İsmail Yeğin, mazlumları yok etmeye çalışan zalimlere karşı birlik ve beraberliğe ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, “Bugün birlik ve beraberlik adına önemli bir adım atmış bulunuyoruz. İnşallah bu adımların devamı daha güçlü şekilde gelecek” ifadelerini kullandı.

FilistinMitingi (6)

Akça: Her zaman zulmün karşısında olduk

Cihannüma Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akça, Filistin’deki gayrimeşru terör devleti tarafından yapılan zulme karşı seslerini yükseltmek amacıyla toplandıklarını belirterek, şunları söyledi: “Zalimler bilmelidir ki; nerede bir zulüm varsa karşısında milletimiz durdu. İsrail’in bu zulmüne ülkemizdeki tüm kesimlerin karşı çıkması bizler için oldukça değerlidir.”

FilistinMitingi (10)

Uslu: Gazze ancak biz susarsak ölür

Tertip Komitesi adına programın açılış konuşmasını yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu ise, Siyonist İsrail’in hastaneleri, okulları, kadın ve çocukları, bebekleri bombalayarak katlettiği, milyonları yerinden yurdundan ederek sürgün etmeye çalıştığı bu vahşi soykırımın karşısında dimdik ayakta durduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Mescid-i Aksa ve Gazze sadece Filistinlilerin değil, hepimizin davasıdır. Bunu bilin, hepimiz Allah yolunda Kudüs için Gazze için canımızı, kanımızı vermeye hazırız. Gazze ölmez, Filistin ölmez, şehitler ölmez, şehitlik zaferdir. Gazilik zaferdir, zalime ve zulme karşı durmak zaferdir. Gazze ancak biz susarsak, bu zulme sessiz kalırsak ölür fakat tüm insanlık bilsin ki biz bu zulüm karşısında susmayacağız, mücadelemize durmadan devam edeceğiz.”

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak “Kahrolsun Siyonist İsrail, Yaşasın Filistin Direnişi” eylemi yapıldı

Ankara’nın yanı sıra, Memur-Sen teşkilatları Türkiye genelinde eş zamanlı olarak “Kahrolsun Siyonist İsrail, Yaşasın Filistin Direnişi” eylemi gerçekleştirdi.

Memur-Sen il temsilcileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı soykırım ve tecride karşı ses yükseltmek, zulme dur demek ve Filistinli kardeşlerimize destek olmak amacıyla şehir meydanlarında eş zamanlı kitlesel basın açıklamaları yaparak İsrail’i protesto etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen