Haber
2009-01-12 06:18:38
Türkiye Ortadogu’da Tarihi Misyonuna Dönmelidir

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Subemizin öncülügünde Van Hak ve Özgürlükler Platformu’nun organize ettigi ‘Israil’i Tel’in Mitingi’ne katilarak, bir konusma yapti.

 

Gündogdu, Israil’in Gazze’ye havadan ve karadan saldirarak bir katliam yaptigini söyledi. Israil’in bu katliami karsisinda uygar dünya devletlerinde buna dur diyecek bir sesin çikmadigini kaydeden Gündogdu, “Dünya susuyor, AB susuyor, Birlesmis Milletler seyrediyor. Herkes susuyor ama biz susmayacagiz. Vanlilar bugün bu meydani doldurarak burada oldugunu gösterdi” dedi.

 

Sihke Caddesi üzerinde bulunan Altayli Parki önünde, aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu 10 binlerce kisinin katildigi mitingde konusan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, “Herkes susuyor ama biz susmayacagiz. Orada ayakta kalan insanlarin yardima ihtiyaçlari var” diye konustu.

 

Rosa Parks’in 1955 yilinda, siyahîlerin otobüslerin ön koltuklarina oturma yasagini, büyük bir mücadeleyi göze alarak deldigine dikkat çeken Gündogdu, “O’nun baslattigi bu mücadele, Barack Obama’yi ABD Baskani yapti. Barak Obama’yi Rosa Parks kadar onurlu davranmaya çagiriyorum. Rachel’i hatirliyor musunuz degerli dostlar. Müslüman degildi, Arap degildi, Filistinli degildi; Israil’in müttefiki ABD’nin vatandasi genç bir kizdi. Kim oldugu önemli degildi, kimin yaninda oldugu önemliydi. O Filistinli çocuklarin yanindaydi. Bunun bedelini Rachel Israil tanklarinin altinda can vererek ödedi.  Obama’yi buradan vatandasi Rachel kadar onurlu bir durus sergilemeye çagiriyorum” seklinde konustu.

 

Gazze halkina uygulanan katliama dur demenin vicdan sahibi herkes için bir insanlik görevi oldugunu vurgulayan Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bu nedenle Gazze’deki vahsetin bir an önce durdurulmasi için sesimizi yükseltmeliyiz. Iste dün Çaglayan’dan sesimizi yükselttik,  bugün buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Insanlik onurunu yüreklerinde tasiyanlar burada. Filistin dostlari burada. Gelemeyen milyonlar dualariyla burada. Ortadogu’da baris olmazsa dünyada baris olmaz. Türkiye’nin Filistin’e karsi tarihi sorumlugu var. Vahseti durdurma görevi Türkiye’nindir. Bu topraklar 1517 yilinda Yavuz Sultan Selim’in fethi ile Osmanli idaresine katilarak 401 yil Osmanli idaresinde kalmistir. Bu dönemde bölgeye, huzur, baris, istikrar ve bolluk gelmistir. Her üç dinin kutsal mekani ve merkezi Kudüs, tarih boyunca en uzun istikrar ve barisi Osmanli döneminde yasamistir. Bölgenin 1918’de Ingilizlere geçmesi, 1948’de Israil Devleti’nin kurulmasiyla birlikte bölge kan gölüne dönmüs, gözyasi dinmek bilmemis ve istikrar kaybolmustur. Petrol kavgasi veren büyük güçler böl, parçala ve hükmet politikalariyla bölgede gözyasi ve kan akitmislardir. Bölge Hazreti Ömer’le baslayan Selahaddin Eyyübi’yle devam eden ve Yavuz Sultan Selim’le zirveye ulasan baris ve huzuru arar olmustur. Bu nedenle biz diyoruz ki; Türkiye tarihi misyonuna geri dönmeli, daha çok rol üstlenmelidir.”

 

“Bölgede akan kani durdurmak, çocuklarin gözyaslarini dindirmek, annelerin aglamalarini bitirmek için bölgeye Mehmetçik gitmeli diyoruz. Tarihte oldugu gibi üç dininin de baris içinde yasamasinin yegane garantisi budur” diyen Gündogdu, yapilmasi gerekenleri söyle siraladi:

“Hükümetin uluslararasi diplomatik girisimlerini olumlu buluyoruz. Ancak, bunlari yeterli görmüyoruz. Israil’le bütün iliskilerin kesilmesini istiyoruz. Buna karsilik Filistin’le bütün kanallarin açik tutulmasini istiyoruz. Bu kapsamda; Türkiye Israil’le imzalanan anlasmalari feshetmelidir. Israil pilotlarina Türkiye’de egitim yaptirmamalidir. Hava sahasini Israil uçaklarina kapatmalidir. Türkiye-Israil Dostluk Grubu’ndan bireysel istifalar yetmez, Dostluk Grubu kapatilmalidir. Türkiye katillere ihale vermemelidir. Türkiye Büyükelçisi’ni geri çekmeli, Israil Büyükelçisi istenmeyen adam ilan edilmelidir. Türkiye, Islam Konferansi Teskilatini hemen toplamalidir. Israil mallari boykot edilmelidir.”

 

Artik Islam dünyasinin kendi teknolojisini, kendi silahini gelistirmesi ve üretmesi gerektiginin altini çizen Gündogdu, “Bugün bir ders çikararak tüm Islam dünyasinin yeniden uyanisa ve dirilise geçme zamanidir. Daginikliktan kurtulup güçlü olmaliyiz, meydani Islam dünyasinin ortasina gecekondu olarak kurulan terör devleti Israil’e birakmamaliyiz. Buradan El- Fetih ve Hamas’i da uyarmak istiyorum. Gulbettin Hikmetyar ve Burhaneddin Rabbani el ele vererek dönemin süper gücü Sovyetler Birligi’ne karsi mücadele etmis ve zafer elde etmislerdi. Sonra nefislerine uyup kavga ettiler, bugün Afganistan’in durumu ortada. Öyleyse birlik olun, Israil’in oyun ve tezgahlarini bozun diyorum.  Emperyalizme karsi mücadele veren Ömer Muhtar olun, Ömer Muhtarlar olun” degerlendirmesinde bulundu.

 

Van Hak ve Özgürlükler Platformu adina konusan Memur-Sen Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Yrd. Doç. Dr. Davut Okçu ise, sahipsiz kalmasi durumunda Filistin’in yok olacagina dikkat çekerek, söyle devam etti:

“16 gündür gece gündüz demeden Gazze’ye agladiniz, Gazze’yi haykirdiniz. Eminim ki dünya duymustur sesinizi. Ol Namert duymasa da. Bu mitinge katilarak zulmü tel’in ettiginizi, zalimi asla sevmediginizi haykiriyorsunuz. Böylece Gazzeli Müslümanlarin yalniz olmadigini dünyaya ilan ediyorsunuz. Sahipsiz kalirsa Filistin yok olacaktir. Sen sahip olursan ebedi yasayacaktir.”

 

ABD’nin, Nagazaki ve Hirosima’ya attigi nükleer silahlarla çoluk çocuk demeden yüz binlerce masum insani katletmesinin ardindan “Nükleer silah üretiyor” yalaniyla da Irak’ta binlerce insani katlettigini söyleyen Okçu, “ABD, Afganistan’da, Pakistan’da döktügü kanlarla yeryüzünün en büyük seytani oldugunu ispatlamistir. Simdi de ileri karakolu Israil eliyle cinayet ve vahsetini Ortadogu’ya tasimistir” seklinde sözlerini tamamladi.

 

Mitinge katilanlar hep bir agizdan Israil’i kinarken, Filistin’e destek verdiler. Kadinlar ve çocuklarin yogun ilgi gösterdigi mitingde çok sayida ABD ve Israil bayraklari yakilarak ayaklar altinda ezildi. Üzerinde “Bir lanet de sen oku” yazili ve Israil bayraklarina sarili tabutlar katilimcilar tarafindan bir süre tasindiktan sonra omuzlardan alinarak atese verildi.

 

Soguk havaya ragmen alani dolduran 10 binlerce kisi, 2.5 saat süren mitingin sonuna kadar bekledi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen