Haber
2013-01-28 06:36:03
Türkiye, Ucube Yasaklarından Kurtulmalı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin ucube yasaklarından kurtulması gerektiğini, bunların başında da kamuda uygulanan kılık-kıyafet dayatması geldiğini söyledi. Kamu çalışanlarına kılık-kıyafet özgürlüğü verilmesi için, ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası başlattıklarını hatırlatan Gündoğdu, hükümetin beklentileri karşılaması ve halkın isteklerine kulak vermesi gerektiğini vurguladı.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Türkiye genelinde yürütülen kampanya kapsamında, Bolu’daki imza standını ziyaret ederek, kampanya hakkında bilgi verdi. Kadınların başörtüsü ile cumhurbaşkanı eşi, başbakan eşi hatta bürokrat eşi olabildiğine dikkat çeken Gündoğdu, 1930 yılında seçme hakkı verilen kadınlara halen ne giyeceğini seçme hakkının verilmediğini ifade etti. Bu yasağın bir cinsiyet ayrımcılığı olduğunu dile getiren Gündoğdu, “Başörtülü kadına ayrımcılık yapmak, kadın-kadına eşitsizliktir. Çalışma hakkının, seçilme hakkının varlığından söz ediyorsak, artık bu ucube yönetmeliğin kaldırılmasını istiyoruz. Bu ülkede kadını, erkeği, başörtülüsü, başı açığı ile insanların ne ürettiğine bakılmasını istiyoruz” dedi.

Memur-Sen olarak, kamu çalışanlarının istediği kıyafetle işe gidebilmesi ve kılık-kıyafet yönetmeliğinin değişmesi için bu imza kampanyasını başlattıkları belirten Gündoğdu, yasak kalkıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

Ahmet Gündoğdu, daha sonra Memur-Sen Bolu İl Temsilciliği’ne geçerek şube başkanları ile görüştü. Basın açıklaması ve görüşmeye Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi ve Şube Başkanımız Ahmet Koçak’ın yanı sıra Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş, Genel Başkan Vekilimiz Ahmet Özer, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şanver ve Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman da katıldı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen