Haber
2011-06-08 07:23:35
Türkiye Yeni Bir Anayasa Yapmaya Mecburdur

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, yeni anayasa sürecine sonuna kadar destek vereceklerini söyledi. Gündogdu, “Bundan sonra 74 milyonu kapsayacak, inanç ve ifade hürriyetini, özgürlükleri teminat altina alacak yeni anayasayi yapma mecburiyetimiz var. Evet, bundan sonra da tasin altina elimizi degil, tüm vücudumuzu koyacagiz” dedi.

 

Ahmet Gündogdu, Izmir Hasan Saglam Ögretmenevi’nde üyelerimizin katildigi dayanisma yemegine katildi. Burada bir konusma yapan Gündogdu, Türkiye’de demokrasi, bireysel hak ve özgürlüklerin genisletilmesi sürecinin sürdürülmesi gerektigini kaydetti.

 

Referandum sürecinin bu yoldaki en önemli adimlardan biri oldugunu vurgulayan Gündogdu, Memur-Sen’e bagli sendikalarin bu süreci sonuna kadar destekleyecegini ifade ederek, “Memur-Sen, referandum öncesi ‘Evet’ demek için yola çikmamistir. Zaten ‘Evet’ dememe sansi yoktu. Varligi bunun içindi. Türkiye, bas darbecisini anayasa maddesi ile koruyan ülke ayibindan kurtulmak zorundaydi. Bundan sonra 74 milyonun anayasasini, inanç ve ifade hürriyetini, özgürlükleri teminat altina alacak yeni anayasayi yapma mecburiyetimiz var. Yeni Meclis’ten de bunu bekliyoruz” seklinde konustu.

 

Demokrasi ve özgürlükler için atilan adimlari desteklemeyen sendika ve sivil toplum kuruluslarini da elestiren Gündogdu, söyle konustu:

“Onlarca yildir devletin milleti adi altinda milleti dövmeyi kendinde hak görenlerin, bu milleti göbegini kasiyan adam ilan ederek degersizlestirenlerin, islak imzalari, darbe planlari, 12 Eylül, 28 Subat, 60 darbeleriyle bu ülkenin gelecegini karartanlara gerekli cevabin verilmesi gerekiyordu. Bu ülkede siyaset ve sendikacilik yapanlar, milleti ve ülkesinin degerleri, bu ülkenin gelecegi için durus sergileyemiyorsa, yaptiklariyla, Imrali ve Silivri ile ayni potada yer aliyorsa, bunun hesabini bu millet soracaktir.”

 

Memur-Sen Izmir Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Abdurrahim Senocak ise, 4/B’lilerin kadroya geçirilmesini Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in sagladigini dile getirdi.

 

Senocak, konfederasyon olarak 500 binden fazla bir üyeye ulastiklarini, 7 hizmet kolunda yetkili sendika olduklarini belirterek, “Memur-Sen kazandiriyor, temsil ediyor, üyesini düsünüyor. Yetkiye böyle mazhar oluyor. Promosyonlarin tamaminin çalisanlara ödenmesini sagladigimiz gibi, 4/B’lilerin kadroya geçirilmesinde de Egitim-Bir-Sen ve Memur Sen’in emegi var. Bu kazanimimizin üzerine gecekondu insa etmek isteyenlere firsat vermemeliyiz” diye konustu.

 

Ulastirma eski Bakani ve AK Parti Izmir Milletvekili Adayi Binali Yildirim, Türkiye’nin demokrasisini ve özgürlükler alanini genisletme misyonlarini kararlilikla sürdüreceklerini ifade ederek, yeni anayasanin yapilabilmesi için 12 Haziran seçimlerinin sonucunun önemine dikkat çekti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen