Haber
2011-04-06 06:48:38
Türkiye’nin Dört Bir Yanindayiz

Türkiye’nin en büyük sendikasi olma yolunda ortaya konulan hedefi yakalamak ve teskilat çalismalari çerçevesinde baslattigimiz ‘Sube ve Ilçe temsilcilik yönetimleriyle bulusma’ toplantilari, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizin, hafta sonu yapilan il divan toplantilarina katilmalariyla devam etti.

 

Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, Türkiye’nin dört bir yanindaki teskilatlarimizla biraraya gelerek, gelecege yönelik hedefler konusunda istisarelerde bulundu.

 

Vesayetin ve Statükonun Muhalifiyiz

Tüm Sube ve Ilçe Temsilcilik yönetimleriyle bir araya gelinen toplantilarin son haftasinda Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Sanliurfa, Mardin ve Diyarbakir’da teskilatimizla bulustu.  Toplantilarda konusan Özer, sendika olarak bagimsiz olduklarini ifade ederek, “Memur-Sen ailesi olarak kimsenin isine karismayiz, kimsenin de isimize karismasini istemeyiz. Biz ekmegin, emegin, özgürlügün, hakkin, adaletin tarafiyiz” dedi.

 

Memur-Sen’in ayni zamanda muhalif bir örgüt oldugunun altini çizen Ahmet Özer, “Memur-Sen, vesayetin, statükonun muhalifidir. Darbelerin ve darbecilerin muhalifidir. Evet, 500 bin üye hedefi ile yola çiktik. Buna ulasir ulasmaz hedefimiz bir milyon olmalidir” seklinde konustu.

 

 

Kamu çalisanlarinin Memur-Sen’e ihtiyaci olduguna inanarak yola çiktiklarini kaydeden Özer, sunlari söyledi:

“Ülkemize ve insanimiza hizmet verme sorumlulugumuzu hep aklimizda tuttuk ve asla unutmadik. Insanligin huzuru, refahi, saadet ve selameti için emek vermeyi, zahmet çekmeyi, ter dökmeyi, kafa yormayi görev bildik.”

 

Sendikaciligin Nasil Yapilmasi Gerektigini Hakkiyla Ispat Ettik

Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, Yozgat, Sivas, Malatya ve Elazig’da gerçeklestirilen Il Divan toplantilarina katildi.

 

Basta üyeleri olmak üzere tüm kamu çalisanlarinin sosyal, ekonomik, mesleki ve demokratik haklarini korumak ve gelistirmek için muhataplariyla görüsmeler gerçeklestirdiklerini, sürekli baski olusturduklari belirten Esat Tektas, “Kurum Idari Kurulu’nda çok önemli kararlarin alinmasini sagladik. Yetkili oldugumuz hizmet kollarinda ve Memur-Sen olarak oturdugumuz toplu görüsme masalarinda kamu çalisanlarinin hakkini koruyarak, adimiza yakisir sonuçlara ulastik ve sendikaciligin nasil yapilmasi gerektigini hakkiyla ispat ettik” diye konustu.

 

Üyelerinin mutlulugunu ve sikintilarini paylasmak adina birçok sosyal etkinligin içerisinde bulunduklarini vurgulayan Tektas, SBN Sigorta, Grup Marmara ve Sekerbank ile Grup Ferdi Kaza Sigortasi anlasmasi yaparak üyelerine ayricalikli bir hizmet sunduklarini ifade etti.

 

Türkiye’nin en etkili sivil toplum örgütü olarak magdurlarin ve mazlumlarin kimi-kimsesi, demokrasi ve insan haklari adina ülkemizin en gür sesi olduklarini kaydeden Esat Tektas, “Memur-Sen’in kamu çalisanlarina armagani olan Toplu Sözlesme Masasi’na, tüm hizmet kollarimizda yetkili sendika olarak oturmak istiyoruz. Bu vesileyle her birinizin ‘yarim milyon üye’ soylu mücadelesine katkilarinizi bekliyorum” ifadelerini kullandi.

 

Haklinin Yaninda Oldugumuz Için En Büyük Sivil Toplum Örgütü Olduk

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, Artvin, Ardahan, Agri, Kars ve Igdir’da üyelerimizle biraraya geldi.

 

Yüregi açik, ufku zengin bir camiada olmanin mutlulugunu yasadigina dikkat çeken Bilgin, “Su anda 430 bin kisilik bir aileden söz ediyoruz, ancak su anki hedefimiz 500 bin çalisanin Memur-Sen çatisi altinda toplanmasini saglamaktir” dedi.

 

Mazlumdan ve haksizliga ugrayanlardan yana bir sivil toplum örgütü olduklarini ifade eden Murat Bilgin, söyle konustu:

“Biz haklinin yanindayiz. Iste bunun için Memur-Sen en büyük sivil toplum örgütü olmustur. Bu sendika, Allah’in izni ve sizlerin gayreti ile sadece bugün degil, gelecekte de en büyük sendika olacaktir. Bunun için gün, birlik ve beraberlik olma günüdür.”

 

Sivil Anayasa Bir Zorunluluktur

Siirt, Sirnak ve Batman subelerimizin düzenledikleri toplantilara katilan Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, sivil anayasanin bir zorunluluk oldugunu belirterek, 28 Subat veya e-muhtira gibi karanlik dönemlerin bir daha yasanmamasi için yürütülecek mücadelenin önemli oldugunu söyledi.

 

Memur-Sen’in Türkiye için bir sans oldugunu vurgulayan Yalçin, Memur-Sen ailesi olarak ülkenin sivillesmesinde ve demokratiklesmesinde verilen mücadeleye dikkat çekti. Sendikaciligin, yasal durum ve mesru haklar arasindaki makasi daraltmak için yapildigini dile getiren Yalçin, sunlari kaydetti:

 

 

“Mesru haklarin mücadelesi için ter döküyoruz. Hizmet odakli bir bakis açisi ile mevcut ezberleri bozuyoruz. Özlük ve özgürlük ayrimi yapmadan mücadelemizi sürdürüyoruz. Özlük haklarimizin ve mali kazanimlarimizin kaliciligi ve sürdürülebilirligi için en önemli sart, özgürlük ortaminin genislemesi ve demokrasinin korku tünelinden çikmasidir. Referandum önemli bir esikti. Biz kurus degil, dogru durus sendikaciligi refleksiyle kendimize yakisani yaptik ve ‘evet’ dedik. Bunun olumlu sonuçlanmasi için de bütün teskilatimizla sürece müdahil olduk.”

 

Sendikaciliga basladiklari günden bugüne kamu çalisanlari adina birçok önemli kazanim sagladiklarina dikkat çeken Yalçin, Mayis 2011’e kadar 500 bin üye hedefini yakalamak zorunda olduklarini vurguladi.

 

Herseye Ragmen Ayakta Durmayi Basardik

Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Van ve Hakkari’de teskilatlarimizin toplantilarina istirak etti.

 

Ramazan Çakirci, adil olmayan sartlarda devlet gücüne ragmen ayakta durmayi basardiklarini ifade ederek, sözlerini söyle sürdürdü: “Bugün, baski ve zulüm üzerine insa edilen 28 Subat düzeni önemli oranda zayiflamis, buna paralel olarak gücümüz ve mücadele azmimiz her geçen gün artmistir. Demokrasinin güçlenmesiyle birlikte Memur-Sen Türkiye’nin en büyük konfederasyonu ve sivil toplum örgütü olmanin hakli gururunu yasamaktadir.”

 

Bu basariyi hep beraber elde ettiklerini dile getiren Çakirci, “5-6 Mart 2011 tarihinde Ankara Kizilcahamam’da yapilan Büyük Türkiye Bulusmasi’nda en az 500 bin üyeyle yetkili konfederasyon olma sözünü verdik. Bu sayiya ulasmak için herkesin üzerine düseni yapacagindan süphem yoktur” diye konustu.

 

Çakirci, Van’in Baskale Ilçesi’nde temsilcilik yönetimi ve üyelerimizle de bir toplanti yaparak, çalismalar hakkinda bilgi alisverisinde bulundu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen