Haber
2010-05-28 07:21:11
Türkiye’nin Normallesme Sürecine Katki Sunuyoruz

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskan Ahmet Gün- dogdu, Bolu’da Memur-Sen ve bagli sendikalarin Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, sendikal çalismalar ve ülke gündemiyle ilgili deger- lendirmelerde bulundu.

 

Memur-Sen olarak, Türkiye’nin normallesme sürecine büyük katki sunduklarini ifade eden Gündogdu, anayasa degisikligi paketine deginerek, toplu sözlesme hakkinin pakette yer almasinin Memur-Sen’in basarisi oldugunu kaydetti.

 

Yetkili konfederasyon olur olmaz, mevcut yasa ile masaya tekrar oturmayacaklarini söylediklerini hatirlatan Gündogdu, “Biz masaya oturmayacagimizi söyledik, gerekçelerimizi ortaya koyduk. Toplu Sözlesme Çalistayi yapilmasi kararini aldirdik. Çalistay’da da kamu çalisanlarinin is güvencesini tartismaya açmadan, toplu sözlesme verilmesi yönünde karar alinmasini sagladik. Anayasa degisikligi paketinde önce yer alip, sonra çikarilan toplu sözlesme için tavrimizi koyduk ve yeniden pakete girmesini sagladik” dedi.

 

Pakette yer alan kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakki verilmesiyle, darbecilerin yargilanmasini engelleyen geçici 15. maddenin kaldirilmasinin öneminin büyük oldugunu vurgulayan Gündogdu, “Toplu sözlesme hakkinin elde edilmesini sendikal mücadelemizin bir kazanimi olarak görüyor, geçici 15. maddenin kaldirilmasini ve yargi reformunu ülkenin demokratiklesmesine giden yolda anlamli ve önemli buluyoruz” seklinde konustu.

 

Türkiye’de kamu çalisanlari için 2010 referandumu ile yeni bir dönemin baslayacagini belirten Gündogdu, yillardir sivil ve katilimci bir demokrasi için mücadele veren ve bu yolda büyük bedeller ödeyen kamu çalisanlarinin nihayet mücadelelerinin karsiligini, bu referandumda degisikliklere ‘evet’ diyerek alacaklarini dile getirdi.

 

“Türkiye’de kamu çalisanlarini uzun yillardir adam yerine koymayanlar, zulümlere maruz birakanlar karsisinda bugün hak ettigimiz yere gelebilmek için artik aramizda bir ‘evet’lik mesafe bulunmaktadir” diyen Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Türkiye’de kamu çalisanlarina toplu sözlesme yapma hakkini veren yeni anayasa degisikligi eger referandumda yeterli destegi alirsa, ki biz alacagindan kusku duymuyoruz, bizler için yeni bir dönemin kapisi aralanacaktir. Türkiye’de nihayet hükümetle kamu çalisanlarinin toplu sözlesme yaptigi döneme ulasabilmenin heyecani içindeyiz.”

 

Ahmet Gündogdu, daha sonra, beraberindeki heyetle birlikte, Abant Izzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coskun ve Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hasan Koçoglu’nu ziyaret etti.

 

Memur-Sen’e bagli sendikalarin Bolu’daki teskilatinin da hazir bulundugu ziyarette,  Rektör Hayri Coskun’a görevinde basari dileyen Gündogdu, Abant Izzet Baysal Üniversitesi’ni her zaman takip ettiklerini ve vakif destekli tek devlet üniversitesi olan bu güzide kurumun büyük basarilara imza atacagina yürekten inandiklarini ifade etti. Ziyaretin kendisini çok mutlu ettigini belirten Rektör Coskun ise, Abant Izzet Baysal Üniversitesi’ni dünyada taninmis bir üniversite haline getirmek için büyük bir gayretle çalismalarini sürdüreceklerini söyledi.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen