Haber
2011-08-16 07:24:14
Türkiye’nin Yardim Seferberliginde Öncü Olduk

Kuraklik ve kitlikla mücadele eden Afrika için Türkiye yardimda seferber oldu. Konfederasyonumuz Memur-Sen, iftar programlarini iptal ederek parasini açlikla mücadele eden Afrika’ya bagisladigini açikladi. Insanlik Ölmedi, Yardimlar Afrika’ya sloganiyla baslatilan kampanya, diger sivil toplum kuruluslarina da örnek oldu ve yardim çig gibi büyüdü.

 

Ramazan ayindaki iftar programlarini iptal ederek, parasini Afrika’ya gönderme karari alan Memur-Sen, ilk bagisini Kimse Yok Mu ve IHH’ya yapti; akabinde, Türkiye Kizilay Dernegi Genel Baskani Tekin Küçükali’nin de katildigi bir programla yardima devam etti. Daha sonra, Memur-Sen’in yardimlari, Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine ulastirilmasi için Cansuyu, Deniz Feneri ve Yardimeli dernekleri’ne verildi.

 

Iftarlarin iptal edilerek, parasinin Afrika’ya yardim olarak gönderilmesine yönelik Konfederasyon genel merkezinde yapilan ilk toplanti, kamuoyundan büyük takdir ve destek gördü. 

 

Kampanyamizdan bir hafta sonra TBMM Baskani Cemil Çiçek, katildigi bir iftar programinda ‘Allahinizi severseniz su iftarlari bu zamanda iptal edelim. Egitim bursuna, ekmege ihtiyaci olan insanlar var. Somali’deki kardeslerimiz için bu Ramazan daha farkli davranmamiz lazim’ diyerek, Memur-Sen’in örnek davranisinin diger kurum ve kuruluslarca da gerçeklestirilmesi çagrisinda bulundu.

 

Kimse Yok Mu, Kizilay, IHH, Deniz Feneri, Cansuyu, Yardimeli gibi yardim kuruluslarinin kampanyalarina, Memur-Sen’le birlikte Diyanet Isleri Baskanligi, TIKA, Sabah Gazetesi gibi birçok kurum ve kurulus destek verdi.

 

Kanaltürk Televizyonu ve Samanyolu Yayin Grubu da, yardim toplamak için özel gece düzenledi. Yayinlara katilarak Memur-Sen’in çalismalari hakkinda bilgi veren Genel Baskan Ahmet Gündogdu, yapilan yardimlara ek olarak Kanaltürk’ün gecesine 20 bin TL, Samanyolu Yayin Grubu’nun gecesine 20 bin TL’lik Memur-Sen’in yardiminin yani sira kendi maasini da bagislayarak katildi.

 

Samanyolu Yayin Grubu’nun programindaki konusmasinda, Memur-Sen’in ‘Insanlik Ölmedi’ sloganinin kullanilmasinin kendilerini mutlu ettigini ifade eden Gündogdu, Afrika’ya yardimin hem insanlik görevi hem tarihi bir borç oldugunu söyledi.

 

Bütün Türkiye ve Memur-Sen ailesini yardim seferberligine çagiran Gündogdu, ‘komsusu açken, tok yatan bizden degildir’ inancinin gereginin yerine getirilecegine inandigini kaydetti.

 

MEMUR-SEN GENEL BASKANI AHMET GÜNDOGDU’NUN KANALTÜRK TELEVIZYONU’NDAKI KONUSMASI

 

 

MEMUR-SEN GENEL BASKANI AHMET GÜNDOGDU’NUN SAMANYOLU YAYIN GRUBU’NUN YAYININDAKI KONUSMASI

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen