Haber
2009-06-02 07:19:18
Türkiye’yi Dünyaya, Dünyayi da Türkiye’ye Tasiyorlar

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, 7. Uluslararasi Türkçe Olimpiyatlari’nin eleme turlarinin yapildigi Kizilcahamam Asya Termal’de olimpiyat heyetini ziyaret etti.

 

Burada eleme turlarini da izleyen Gündogdu, ögrencileri olimpiyat- lara hazirlayan ögretmenleri, Ögretmenlik Hatiralari Yarisma- si’nin kitaplariyla ödüllendirdi.

 

Yapilan bu hizmetlerin karsiligini ölçmenin, takdir etmenin mümkün olmadigini ifade eden Gündogdu, “Bu kardeslerimiz, karsiligini sadece Allah’tan umarak fedakârlik yapip degerlerimizi dünyaya yayiyorlar. Sevgi ve baris dili Türkçe, küresel barisa yol gösteriyor. Türkiye’yi dünyaya, dünyayi da Türkiye’ye tasiyorsunuz. Türkçe Olimpiyatlari, Türkiye’nin tanitiminda bir devrimdir. Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen olarak bu muhtesem eserinizle gurur duyuyoruz. Nobel ödülü bile bu eserin büyüklügünü anlatmaya yetmez” dedi.

 

Egitim sevdalilarinin sevgi ve baris dili Türkçe’yi dünyaya yayarken, Mevlana’nin pergel örneginden de taviz vermediklerini kaydeden Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Siz gurbetteki ögretmenlerimiz, Türkçe bayragini dünyanin tüm ülkelerinde dalgalandirmak hedefiyle Kasgarli Mahmut’un, Yunus Emre’nin, Ali Sir Nevai’nin, Ismail Gaspirali ve Karamanoglu Mehmet Bey’in mirasçisi oldugunuzu gösterdiniz. Türkçe’yi dünyaya tasirken, bir ayaginiz manevi degerlerimize sabitlenmis haldeyken, diger ayaginizla dünyayi dolasiyor, kucakliyorsunuz. Bu yapilanlar, Türkiye’nin tanitiminda bir devrimdir.”

 

Bu ugurda hayatini feda edenlerin de oldugunu hatirlatan Ahmet Gündogdu, simdiye kadar gurbette vefat eden egitim gönüllülerinden Adem Tatli, Ismail Salli, Erkan Çagil ve Hakan Duran’a Allah’tan rahmet dileyerek, hayatini kaybedenlerin isimlerinin altin harflerle yazilacagini vurguladi.

 

Gerçeklestirilen hizmeti yürekten alkisladiklarini dile getiren Gündogdu, Türkiye’deki ögretmenlerimizin hatiralarini, bu kahraman ögretmenlerimizle bulusturmak istediklerini belirterek, “Egitim-Bir-Sen olarak, her yil Türkiye’deki ögretmenlerimizin hatiralarini kitaplastiriyoruz. Istedik ki, bu kahraman ögretmenlerimizi, kendilerini yetistiren ögretmenlerinin hatiralariyla bulusturalim. Burada bir istegimizi de belirtiyorum: Bu hizmeti yaparken, sizler de hatiralarinizi yazin ve kitaplastirin” seklinde konustu.

 

Organizasyonda emegi geçenleri de tebrik eden Gündogdu, “Dünyanin çesitli yerlerinde bu sekilde Türkçemizin ögretiliyor olmasi gurur vericidir. Egitim gönüllülerini yürekten kutluyorum” diyerek konusmasini tamamladi.

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, daha sonra, olimpiyatlar için Türkiye’ye gelen 300 ögretmene, geçen yil dördüncüsünü düzenledigimiz Ögretmenlik Hatiralari Yarismasi’nin il birincilerinin yer aldigi Üsüyen Hayatlar ve Ögretmenlik Hatiralari Yarismasi Ödüllü Eserleri’nden olusan Kelebegin Rüyasi kitaplarini hediye etti.

 

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas ile Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci da programa katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen