Haber
2015-07-14 07:56:11
Türkiye'de öğrenim gören yabancı öğrencilerle iftarda bir araya geldik

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “İnsanlık tarihinin hazin hikâyelerine, mazlum ağıtlarına, mağdur yakarışlarına yenilerinin eklendiği bir sürecin içinden geçiyoruz. Böyle bir süreçte, farklı ülkelerden, farklı kültürlerden, farklı renklerden gençlerin Ramazan Ayı’nın bereketiyle bir araya gelmesi yarına, geleceğe dair umut ışığı olarak gönlümüzü aydınlatıyor” dedi.


 

Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu, Türkiye’de okuyan yabancı öğrencilerle iftarda bir araya geldi. Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen iftarın ardından bir konuşma yapan Yalçın, “Ülkemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin farklı din, kültür, inanç, mezhep ve kabilelere mensup olmaları ülkemiz için bir şanstır ve o şansı iyi değerlendirmek zorundayız. Farklı kültürdeki kardeşlerimizin burada olması bizim için zenginliktir ve biz bu zenginliğin farkındayız. Burada okuduktan sonra ülkelerine dönen bu kardeşlerimiz gönüllü elçilerimiz oluyor bizler bunun farkındayız. Bunun için konfederasyonumuz, Genç Memur-Sen’imiz yaptığı faaliyetlerle, çalışmalarla kardeşlerimize ulaşmak için gerekli çalışmaları yapıyor” diye konuştu.



 

Ülkemizde 80 bine yakın yabancı öğrencinin okuduğunu, bu sayının daha da artması gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Ülkemizde okuyan bu öğrenciler misafir bizler ise ev sahibiyiz. Ev sahibi olmanın bize yüklediği sorumluluklar var bizler sorumluluğumuzun farkındayız. Öğrencilerimizin adaptasyon sürecini çabuk atlatmaları için bu tür faaliyetleri daha sık yapmalıyız. Bu arkadaşlarımızın ülkelerine geri döndüklerinde gönüllü olarak bizim elçilerimiz olacaktır bu unutulmamalıdır. Ülkemizde 80 bine yakın öğrenci okumaktadır; ancak bu sayı yeterli değildir. Gerekli çalışmalarla bu sayıyı artırmalıyız. Onun için karşılaştıkları sorunları bürokratik işlemlere tabi tutmadan çözmeliyiz. Burada Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na, YÖK’e ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor. Bu öğrencilerin bizlere emanet olduğunu unutmadan bu emanetlere sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

 

Memur-Sen’in, paylaşma ve kardeşlik ayında “Mazlumlar İçin İnfak Vakti” sloganıyla yardım kampanyası başlattığını hatırlatan Ali Yalçın, şu şekilde konuştu: “Kampanya kapsamında Filistinlilere 1000 koli gıda yardımı, ihtiyaç sahibi bin kişi ile iftar ve 100 Filistinli çocuğa bayramlık giyim yardımını terör devleti İsrail’in baskı ve zulmüne karşı gerçekleştirdik. Şanlıurfa’daki mülteci kampına 1000 koli gıda yardımı, Gaziantep’e 500 koli yardımı ulaştırdık.  Tel Abyad’dan Türkiye’ye sığınan Türkmen kardeşlerimize yönelik bir TIR’lık gıda yardımı, Kosova’nın güneyinde bulunan Mamuşa’da 200 kişilik bir iftar programı ve Budist zulmü altındaki Arakanlı mazlumlara 20 bin TL’lik gıda yardımını gerçekleştirmenin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz.”



 

Programa Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen