Haber
2013-09-07 07:42:50
Türkiye’nin Demokrasi Yolculuğundan Rahatsız Olanlar Üniversiteleri Karıştırabilir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin ileri demokrasi yolundaki ilerleyişinden rahatsız olan kimi çevrelerin üniversiteleri karıştırmak isteyebileceğini söyledi. Gündoğdu, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik  provokatif eylemlerin benzerlerinin geçmişte yaşandığının ve lise öğrencilerinin sokağa dökülmek istendiğinin altını çizdi.

Kanal A Televizyonu’nun ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik çirkin saldırıyla ilgili sorularını cevaplayan Gündoğdu, olaya sert tepki göstererek, Gezi Parkı olaylarıyla Türkiye’nin demokrasi yolculuğunu kesintiye uğratmak isteyenlerin üniversiteleri karıştıracak yeni bir oyun içinde olduğunu kaydetti. Gündoğdu, şöyle devam etti: “Süreç, kirli bir süreçtir. Bugün 28 Şubat aktörleri yargılanıyor ama ODTÜ’de süreç hortlatılmaya çalışılıyor. Burada bir yönetim zafiyeti var. Bilimin, özgürlüklerin merkezi olması gereken üniversitelerde elbette gezi zekâlılar ve çapulcular da olacak. Dışarıdan birileri de oraya girebilir. Bu üniversitenin rektörü, rektör yardımcısı, yönetimleri ne yapar. Neden ODTÜ hep çapulculuklarla anılır.”

Türkiye’nin demokrasisinin gelişmeye başlamasıyla birlikte bundan rahatsız olan bazı toplum mühendislerinin harekete geçtiğini ifade eden Ahmet Gündoğdu, “Bu ülkede demokrasi geliştikçe, ileri demokrasiye doğru adım atıldıkça; bilhassa referandumla derin devletin milletinden, milletin devletine geçişle birlikte sanki toplum mühendisleri  rahatsız oluyor.  Üniversitelerde, devlet dairelerinde başörtüsü serbest oldukça, başı açık olanlara baskı yapılır diye bir  paranoya vardı. Şimdi başörtüsü serbest oldukça görüldü ki, toplumda böyle bir kaygı yok. Bu sefer de ‘ya siz başörtülülere baskı yapmıyorsunuz. Hâlbuki yapmanız lazımdı’ diye bir oyun sergilenmek isteniyor. Bu provokatörlerin oyunlarına karşı uyanık olmak lazım” dedi.

Üniversiteleri de karıştırmak isteyen birilerinin mutlaka çıkabileceğine dikkat çeken Gündoğdu, Taksim projesini  hatırlattı. Gezi Parkı olaylarının ilk başta masum karşılandığını ancak sonradan meselenin ağaç kesilmesi olmadığının ortaya çıktığını belirten Gündoğdu,  “Gezi parkı olaylarının ilk bir kaç gününde belediye başkanına ‘neden ağaçlara el atmadın’ derken, sonra meselenin aslında ağaç meselesi olmadığı anlaşıldı. Gelişen Türkiye’de eski alışkanlıklarını devam ettiremeyenler, 28 Şubat’tan, Balyoz’dan, Islak İmza’dan, 12 Eylül’den, Ayışığı ve Yakamoz darbe planlarından medet umanların iştahı devam ediyor. Bunlar ülkeyi eski kirli hayatına döndürmek istiyorlar. Zaten kızlarımızın, kadınlarımızın arasında başı açık, kapalı sorunu yok. Sarmaş dolaş birlikte okuyorlar. Taksim’de düğmesine basılan projenin okullar açılınca üniversitelerde yeni bir ayağının deneneceği kesin. Başörtülü ya da başı açık arasında sorun yok. Kafaların içinde takıntı olan saplantılı insanlar var” ifadelerini kullandı.

Gelecek sene sınava girecek öğrencilere de çağrıda bulunan Ahmet Gündoğdu, “ODTÜ gibi üniversitelere özgürlükçük gençlerimiz hazırlansınlar ki, bu tür basiretsiz, eğitim-öğretim hakkını gasp ettirme hakkını kendinde görenlere yer kalmasın. Bu üniversiteleri, demokrasiyi benimseyen, özgürlükçü gençler doldursunlar. Bu tür eylemlerin içinde olanlara da bir çağrımız var. Kuklası olduğunuz oyun size de zarar verecek” diye konuştu. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen