Haber
2008-11-14 06:18:22
Türkiyenin En Önemli Sorunu Egitim

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Türkiye’nin en önemli sorununun egitim oldugunu, bu sorunun çözüme kavusturul- mamasi durumunda ileri seviyelere hiçbir zaman ulasilamayacagini söyledi.

 

Gündogdu, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer ve Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim’dan olusan bir heyetle Bartin Üniversitesi Rektörlügü’ne atanan Prof. Dr. Ramazan Kaplan’i ve Vali Isa Küçük’ü makamlarinda ziyaret etti.

 

Memur-Sen Bartin Il Temsilcisi Naci Durmus, Il Temsilcimiz Muhammet Akça ile Yönetim Kurulu üyelerinin de eslik ettigi heyetimiz, ilk olarak Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’i ziyaret ederek, karsilikli görüs alisverisinde bulundu.

 

Ziyarette bir konusma yapan Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Türkiyemiz’in en büyük sendikalarindan birinin temsilcilerini burada görmekten büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Kendilerine ‘hos geldiniz’ diyorum. Bu ziyaretlerinden anlasilacagi gibi sendika temsilcilerimizin sadece ortaögretime degil, yüksek ögretime de önem verdigini bizlere bir kez daha göstermistir” dedi.

 

Prof. Dr. Kaplan, “Bir zamanlar birlikte oldugum ve gönül bagimin devam ettigi arkadaslarimin ziyaretinden büyük bir memnuniyet duydum” diyerek sözlerini tamamladi. 

 

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak Rektör Kaplan’a yeni görevinde basarilar dileyerek konusmasina baslayan Genel Baskan Ahmet Gündogdu, “Bartin’in ufkunu açacak üniversitenin basina rektör olarak Ramazan Kaplan’in atanmasini Bartin için büyük bir sans olarak degerlendiriyorum. Egitim sistemimizin sinava hazirlayan yönünden ve ortaögretim ile yüksekögretimin birbirinden kopuk olusundan rahatsiziz. Insallah bundan sonra ögrencilerin sinava degil de, hayata hazirlandigini görürüz. Son kurulan üniversitelere atanan rektörler Türkiye için büyük bir sanstir. Degerli insanlarimiz bu üniversitelere atanmistir. Bizler sendika olarak egitim alaninda yapacagimiz çalismalarla ülkemize katki saglamaya devam edecegiz” seklinde konustu.

 

Prof. Dr. Kaplan’in egitim sistemimizin kök sorunlarinin çözümüne iliskin ortaya koydugu çaba ve üretime dikkat çeken Gündogdu, sunlari kaydetti:

“Yakindan tanidigimiz ve Türkiye’nin yol haritasinin olusmasinda katkilarini bildigimiz, Kurucu Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan’in yakin arkadasi olan rektörümüzün bugüne kadar ortaya koydugu ‘üniversitelerin bilimin ve özgürlüklerin merkezi olmasi’ görüsü dogrultusunda bilim ve özgürlük sampiyonu bir üniversite olusturacagina inancimiz tamdir.”  

 

Gündogdu, Ramazan Kaplan’in Bartin Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasindan memnuniyet duydugunu sözlerine ekledi.

 

Heyetimiz, daha sonra Vali Isa Küçük’ü makaminda ziyaret ederek, karsilikli görüs alisverisinde bulundu.

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, yaptigi açiklamada, Türkiye’nin en önemli sorununun egitim oldugunu dile getirerek, “Eger bu sorunu çözemezsek hiçbir zaman ileri seviyelere ulasacagimiza inanmiyorum. Burada valililerimize büyük görevler düsmektedir. Özellikle kirsal kesimdeki vatandaslarin egitim-ögretiminin gerekli düzeye çikabilmesi için hepimiz el birligi ile çalismaliyiz” diye konustu.

 

Vali Küçük ise, konusmasinda, kamu görevlileri olarak her zaman sivil toplum örgütlerinin de yanlarinda olmalarini istediklerini belirterek, “Bu kapsamda üniversiteyi en iyi seviyelere çikartabilmek için Bartin halki ile el ele vererek çalisacagimiza inaniyorum” görüsünü dile getirdi.

 

Il Saglik Müdürü Dr. Osman Nacaroglu ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ibrahim Kayis’i da ziyaret eden heyetimiz, buradan sendika binamiza geçerek, Bartin’da örgütlü bulunan Memur-Sen’e bagli sube ve temsilciliklerin Baskan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir teskilat toplantisi gerçeklestirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen