Haber
2013-06-14 07:40:31
Türkiye’yi Geri Vitese Almak İsteyenler Var Buna İzin Vermeyeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “haberler.com” a Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Röportajda gezi olaylarına değinen Gündoğdu, Türkiye'yi geri vitese almak isteyenlere karşı duracakların, Türkiye’yi faiz lobisine teslim etmeyeceklerini belirtirken siyasi partilerin yeni anayasa konusunda ipe un sermemesi konusunda uyarıda bulundu.

Çözüm sürecine “Doğuda bayram, batıda endişeli umut var" diyen Gündoğdu,  çözüm sürecine yönelik yeni bir rapor hazırladıklarını ifade etti.  28 Şubat karanlığı aydınlatılması gerektiğini söyleyen Gündoğdu, ucu kime dokunursa dokunsun yargılama sürecinin mutlaka tamamlanması gerektiğini anlattı. Röportajda alkol tartışmaları ile ilgili görüşlerini açıklayan Gündoğdu, “Alkol yasağı yok, gençlerin korunması sorumluğu var" dedi.

4/b ve 4/c'liler acilen kadroya alınması, kariyer uzmanlık sistemi, kamu görevlilerinin ülke genelinde adil dağılımı- yer değiştirme mevzuatı,  disiplin hukukuna ilişkin hükümler ve disiplin cezaları, kamu görevlilerine bir derece verilmesi, fazla çalışma ve mesai ücretleri,  devlet memurluğundan çıkarma cezaları (1999 ve 2005 yıllarında affedilenlerin) alanların SGK ile ilgili mağduriyetleri ve yeni düzenleme ihtiyacı ile ilgili konular kapsayan ve Başbakana sunulan rapor hakkında bilgi veren Gündoğdu, söz konusu düzenlemelerin TBMM tatile girmeden çıkarılmasını istedi.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen