Haber
2015-12-12 06:59:33
Üç ülkenin beş eğitim sendikasıyla eğitim ve iş birliği anlaşması yaptık

 

Genel Başkan Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Senegal, Moritanya ve Fas’ın eğitim sendikalarıyla eğitim ve iş birliği protokolü imzaladı.

Ali Yalçın, Ramazan Çakırcı ile birlikte, Moritanya Bağımsız Öğretmenler Sendikası (SİPES) Genel Sekreteri Muhammed Rabbani, Moritanya Özgür Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Muhammed İbn-i Esnib, Fas Milli Eğitim Çalışanları Sendikası (FNFE) Genel Yönetim Kurulu Üyesi Khalid Essatte, Senegal Demokratik Eğitim Çalışanları Sendikası (SUDES) Genel Sekreteri Dr. Amadou Dıaoune ve Senegal Bağımsız Yüksek Öğretim Çalışanları Sendikası (SAES) Genel Sekreteri Prof. Dr. Seydi Ababacar Ndıaye ile bir araya gelerek, eğitim ve iş birliği protokolü imzaladı. Eğitim-Bir-Sen’in Moritanya, Senegal ve Fas’ın eğitim sendikalarıyla iş birliği anlaşması yapmasının önemine dikkat çeken Ali Yalçın, Türkiye’nin eğitim hizmet kolunda genel yetkili ve en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, uluslararası sendikal dayanışmaya önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Afrika’daki ülkelerin sendikalarıyla ilişkiler kurmak için eğitim sendikalarıyla iş birliği ve eğitim protokolü imzaladık. Kongremizde, işimize, içimize ve dışımıza yolculuk başlatacağız demiştik. Bunun ilk adımını Balkanlarda yaptığımız Başkanlar Kurulu ve o ülkelerin sendikalarıyla yaptığımız protokol anlaşmaları ile başlatmıştık. Bugün de Afrika’daki ülkelerin sendikalarıyla iş birliği yapmak ve ilişkilerimizi daha üst seviyeye çıkarmak için buradayız. Mesafeler uzak olsa da, insanları yakınlaştıran, aralarındaki dayanışma ve iletişimdir. Dillerimiz ve renklerimiz farklı olsa da, insanlık ortak paydasında ve sendikal mücadele çerçevesinde birlikte hareket edebiliriz. Bizler sendikalarla ilişkilere uzun vadeli iş birliği olarak bakıyoruz. Bu çerçevede sizlerle gelecek adına güzel çalışmalar yapmak için eğitim ve iş birliği anlaşması yapacağız.”

 

 

Eğitim-Bir-Sen’in, ‘sendikacılığı sınıf ve zümre için yapılacak bir uğraş’ olarak görmeyen Mehmet Akif İnan’ın, “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası” dizelerindeki kuşatıcılıkla sendikacılığa bambaşka bir ufuk, bambaşka bir heyecan kattığını ifade eden Ali Yalçın, “Dünyanın bütün emek hareketlerine ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Emperyalist düzene karşı bütün emek hareketleri ortak mücadele ederse, bu düzen değişir. Çalışanların hak ettiği emeklerinin karşılığını alabilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Onun için bu ikili görüşmeler önem arz etmektedir. Diğer ülkelerin sendikalarıyla da buna benzer iş birliği anlaşmaları yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Danışmanı Tarkan Zengin’in de katıldığı ikili görüşmelerin ardından, üç ülkenin beş eğitim sendikasıyla Eğitim-Bir-Sen arasında sendikal dayanışma sağlamak, sektörel sorunlara ortak çözümler üretmek, ekonomik ve sosyal kazanımları artırmak amacıyla yapılan eğitim ve iş birliği anlaşmalarını Genel Başkan Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı imzaladı. 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen