Haber
2013-05-09 07:39:12
Ülkemiz ve Ekmeğimiz İçin Mücadelemiz Hiç Bitmeyecek

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Gündüzümüzü-gecemizi, gücümüzü-enerjimizi millet adına sarf ediyoruz. Biz, asil bir medeniyetin akil örgütü olarak yol alıyoruz. Hakka, hakikate, huzura ve kardeşliğe giden yolları buluyoruz. Bu idrakle, milletin birliğine, kardeşliğine ve huzuruna kast eden terör belasının sona ermesi için dün olduğu gibi bugün de sorumluluk alıyoruz. Hem ülkemiz hem ekmeğimiz için mücadelemiz hiç bitmeyecek” dedi.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Trabzon, Bayburt ve Gümüşhane il merkezlerindeki çalışmalarının ardından Kelkit’e geçerek, Memur-Sen’e bağlı sendika yöneticileri ve üyeleriyle ‘Çözüm Süreci’ni konuştu.

Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğinin altını çizen Gündoğdu, 30 yıldır terör belasından kurtulmak için uğraş verildiğini, büyük ve dünyanın güçlü ülkesi Türkiye’nin, terör sorununu çözmek için çok ciddi adımlar attığını kaydederek, “Memur-Sen olarak bu sürece destek veriyoruz. Bu, Türkiye’nin hayrına bir süreçtir” ifadelerini kullandı.

Terör Belasının Sona Ermesi İçin Sorumluluk Alıyoruz

Hem sendikacılık hem de ‘Çözüm Süreci’yle ilgili olarak “Kırmızı çizgimizin, kamu görevlileri için iş güvencesi, ülkemiz ve milletimiz için şehitlerimiz, gazilerimiz ve bölünmez bütünlüğümüz olduğunu bir kez daha haykırıyorum. Türkiye’nin en büyük Konfederasyonu olarak, iş güvencesini tartışmayız, tartıştırmayız” diyen Gündoğdu, şöyle devam etti:

“Terörle mücadele etmek, terör bataklığını kurutmak milli bir görevdir, milletin görevidir. Biz, bu görevi kurulduğumuz günden beri yürütüyoruz. Terörün kendisine mesken tutmaya çalıştığı illerde yaşayan vatandaşlarımızın mahrumiyetinin, mağduriyetinin sona ermesi için çaba sarf ediyoruz. Sadece üyelerimizin değil, bütün kamu görevlilerinin can güvenliği sorunu yaşamadan kamu hizmeti sunabilmesi, bütün bireylerin eşit vatandaşlık temelinde kamu hizmetlerinden yararlanabilmesi hedefiyle sendikacılık yapıyoruz. Milletin temsilcisi olarak, sözümüzü-sesimizi, gündüzümüzü-gecemizi, gücümüzü-enerjimizi millet adına sarf ediyoruz. Biz, asil bir medeniyetin akil örgütü olarak yol alıyoruz. Hakka, hakikate, huzura ve kardeşliğe giden yolları buluyoruz. Bu idrakle, milletin birliğine, kardeşliğine ve huzuruna kast eden terör belasının sona ermesi için dün olduğu gibi bugün de sorumluluk alıyoruz.”

 

Çifte Bayram Yaşatacak Bir Anlayışla Masaya Gelmelerini Bekliyoruz

Bu yılki toplu sözleşme görüşmelerinin Ramazan Bayramı’na denk geldiğini dile getiren Ahmet Gündoğdu, “Bu yılki toplu sözleşmelerde kamu işvereninin bize bayramı zehir etmeyecek ve çifte bayram yaşatacak bir anlayışla masaya gelmesini bekliyoruz. Biz hükümete isteklerimizi sunduk. Bazı maddelerde anlaşmaya varıldı. Hem ülkemiz için hem ekmeğimiz için mücadelemiz hiç bitmeyecek” şeklinde konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen