Haber
2012-07-10 07:31:25
Ülkemiz ve Milletimiz Için Sorumluluk Almada Zorunluluk Hissiyle Hareket Ettik

Sivas 2.No’lu Üniversite Subemizin 1. Olagan Kongresi, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreteri Teyfik Yagci’nin katilimiyla gerçeklestirildi. Açilis konusmasini Sivas 2 No’lu Sube Baskani Pof. Dr. Seref Poyraz’in yaptigi kongrede Teyfik Yagci da katilimcilara hitaben bir konusma yapti. Yagci, “Ülkesi ve milleti için sorumluluk almada zorunluluk hissiyle hareket eden Egitim-Bir Sen,  büyük hak, hukuk ve alin teri mücadelesinde üzerine düseninde ötesinde gayretler göstermektedir.” ifadelerini kullandi.

Sivas Kongre Halk Egitim Merkezi’nde yapilan toplantinin açis konusmasini Sube Baskani Pof. Dr. Seref Poyraz yapti. Katilimcilara Sube olma sürecini anlatan Poyraz, bu süreçte kendilerine destek verenlere tesekkür etti.

Kongrede yaptigi konusmada ideolojik saplantilardan uzak durduklarini kaydeden Teyfik Yagci, “Egitim-Bir-Sen ücret sendikaciliginin yaninda akademik ve hizmet sendikaciligini ön plana çikaran, ilmin aydinligindaki faaliyetleriyle sendikaciliga yeni bir bakis açisi kazandirmistir” diye konustu.

Teyfik Yagci, vesayeti simgeleyen EMASYA uygulamalarinin kaldirilmasinin, kesintisiz egitimine son verilmesinin, katsayi ve basörtüsü zulmünün son bulmasinin, Milli güvenlik dersinin kaldirilmasinin da Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in ortaya koydugu iradenin karsiligi oldugunun altini çizdi.

Yagci, egitim camiasinin sorunlarini bir bir tespit ederek öneri, teklif, raporlarla çözüm aradiklarinin altini çizerek; milletin ve ülkenin topyekun gelismesine, kalkinmasina, tüm özverisiyle yaptigi panel, konferans, sempozyum, çalistay, yayinlar, platformlar ve eylemlerle destek vermis ve hak mücadelesinin öncüsü olduklarini söyledi. Yagci ayrica medeniyetimizi yeniden ihya ve insa etme, yeniden hayata geçirme gibi bir idealleri oldugunu dile getirerek, “Bunun en önemli, vazgeçilmez ve istikamet tayin edici unsuru ise ilim yuvalari üniversiteler olacaktir. Çünkü mahiyet itibariyle her sey ilme baglidir. Eskiden kiliçla, topla-tüfekle yapilan fetihlerin yerini artik günümüzde ilim-fen ve sanatla gönülleri ve akillari ikna ederek fethetme almistir” dedi.

Sendikal faaliyetlerde hiçbir zaman kavgaci ve ayrimci olmadiklarini ifade eden Yagci, “Bu sendika asla kirici olmadi, gücendirici olmadi tam tersine milletimizin menfaatleri dogrultusunda insanimizin gücünü bir araya getirmeye çalisti, birlestirme gayretinde oldu. Ve bunu gelecek adina çok ciddi bir sermaye olarak görerek bütün çalismalarini bu yönde yogunlastirdi” seklinde konustu.

Divan Baskanligini Teyfik Yagci’nin yaptigi ve üç ayri listenin yaristigi seçimde Baskan adaylarina söz verildi. Konusmalarin ardindan yapilan seçimler sonucunda mevcut Baskan Prof. Dr. Seref Poyraz’in listesi tekrar yönetime seçildi.

Kongrede, Egitim-Bir-Ben 1. No’lu Sube Baskani Ilhan Karakoç ve Memur-Sen Sivas Il Temsilcisi Ömer Anli da birer konusma yapti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen