Haber
2016-11-30 09:48:08
Ülkemizde öğrenim gören öğrencilerden ziyaret

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, “Adaletin, barışın ve huzurun hâkim olduğu bir dünya için, emperyalist güçlere karşı sesimizi daha da yükseltmemiz, biz varız dememiz lazım. Onun için, adaleti hayatının merkezine alan, istişareye önem veren, başkalarının hakkını koruyan, özgürlük alanlarının genişlemesine katkıda bulunan, haksızlıkların karşısında, mazlumun yanında yer alan gençlere ihtiyacımız var” dedi.

Genç Memur-Sen’in Kamu Diplomasisi Akademisi projesi kapsamında uluslararası misafir öğrenciler Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ramazan Çakırcı,  öğrencilere Türkiye’deki eğitim sistemi ve sivil toplum hakkında bilgi verdi.

Emperyalist güçlerin bu coğrafyaya yönelik oyunlarına karşı sürekli tetikte olunması gerektiğini belirten Çakırcı, “Sadece dış tehditlere değil işbirlikçilere karşı da teyakkuzda olmalıyız. Feraset, basiret sahibi, adaleti hayatının merkezine alan, istişareye önem veren, başkalarının hakkını koruyan, özgürlük alanlarının genişlemesine katkıda bulunan, haksızlıkların karşısında, mazlumun yanında yer alan, ahlaki değerlerin rehberliğinde yol alan, dününü unutmayan ama yüzü hep ileriye dönük gençlerin olduğu bir toplumun geleceği güvence altındadır” diye konuştu.


Misafir öğrenciler birer kültür elçisidir

Üniversitelerimizden mezun olan misafir öğrencilerin, bir iş ve konum sahibi olarak ülkelerine döndüklerinde birer kültür elçisi olarak görev alacaklarını kaydeden Çakırcı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ülkemizde öğrenim gören öğrenciler, ülkemize ilişkin olumlu görüş ve duygular, bize karşı büyük bir sempatinin oluşmasını sağlayacaktır, sağlamaya başlamıştır bunu yurtdışına çıktığımızda görüyoruz. Bu yönüyle kamu diplomasisinin önemli bir öğesi olan kültür ve eğitim hizmetlerini yumuşak bir güç olarak kullanabiliriz. Kültür ve gönül coğrafyamızda bu ortak bağlarla süren canlılık hâlâ korunmaktadır. İnsanımızın yapay sınırları, sınırlamaları aşan muhabbetini içimizde hissederek, o diyarlarda yaşayan insanlarımızın yüksek potansiyele sahip öğrencilerine Türkiye’de verilecek eğitim ve öğrenim imkânı çeşitlendirilmeli, çoğaltılmalıdır. Bu tarzda ve nitelikte bir ilişki, kısa vadeli yararlarının çok ötesinde derin, köklü, içten ve çok boyutlu yakınlaşmalar sağlar. Toplumlar, ilgiler, bilgiler, kültürler kaynaşır. Bu da gelecek adına çok önemlidir.”
 

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ise, Genç Memur-Sen’in bu yüzyılın siyasal gereklerini iyi analiz eden, bölgesel ve küresel dinamiklerin geleceğe nasıl bir yön vereceğinin anlaşılması için Kamu Diplomasisi Akademisi projesini hayata geçirdiklerini kaydetti.
 

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen