Haber
2016-05-14 08:01:28
Ülkemizin en büyük zenginliği gençliğidir

 

Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Akademisi Topluluğu (ULAK), Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ile görüştü.

Genç ULAK mensuplarına sendikal çalışmalar hakkında bilgi veren Ramazan Çakırcı, Eğitim- Bir-Sen’in, 400 bin üyesiyle eğitim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de meydana gelen değişim ve dönüşümün öznesi olarak, önemli çalışmalar gerçekleştirdik, birçok sorunun çözümüne öncülük ettik. Başta başörtüsü yasağı ve katsayı adaletsizliğinin kaldırılması olmak üzere, eğitim alanında yaşanan insanlık dışı uygulamalarının, hak ihlallerinin sona erdirilmesinde mücadelemizin etkisi, eylemlerimiz, girişimlerimiz ve katkımız büyüktür” dedi.


YÖK kanununa ilişkin önerilerinin yer aldığı bir rapor hazırladıklarını hatırlatan Çakırcı, “Çalışmalarımız, mücadelemiz; eğitim çalışanlarının, üniversite personelinin mali ve özlük haklarının geliştirilmesiyle sınırlı değildir. Öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, daha iyi bir eğitim almaları için de çalışıyoruz. Gençlerimiz daha özgür olabilsin diye uğraşıyoruz. Bizim en büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Bu zenginlik emperyalist güçleri ürkütüyor. Onun için en büyük zenginliğimiz üzerinden ülkemize operasyonlar yapmaya kalkışıyorlar. Bir ülkenin en büyük zenginliği, petrolü, doğal gazı veya uranyumu değil, çok iyi yetişen bir nesildir. Sendika olarak gençliği çok önemsiyoruz ve yönetmeye talip, kendi medeniyet değerleri ışında geleceğe yol alan, evrensel değerlerden haberdar, araştıran, soran, sorgulayan erdemli bir gençlik için çaba harcıyoruz. Buraya, bizleri ziyarete gelen sizlerin yönetimlere talip gençler olacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
 


“Genç kardeşlerim, sizler uluslararası ilişkiler okuyarak doğru bir tercih yaptınız. Ülkemizi uluslararası arenada sizler temsil edeceksiniz, stratejik kararlar alacaksınız” diyen Çakırcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Sizlerin sadece bir yabancı dili çok iyi bilmeniz yetmez, en az iki dil fazladan bilmeniz çok önem arz ediyor. Sizlerin, bilgili ve bilge gençler olacağınıza inanıyorum. Selçuk Üniversitesi uluslararası ilişkiler öğrencileri olarak bizleri ziyaret etmenizden dolayı çok memnun oldum. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum.”
 


ULAK Başkanı Mehmet Alp ise, Türkiye’deki gençler, özellikle uluslararası ilişkiler okuyan gençler olarak, dünyada olup bitenlerin pek farkında olmadıklarını belirterek, “Biz de bu yüzden önce genç ULAK dergisiyle, Büyük Selçuklu’nun Başkenti Konya’dan genç kardeşlerimize emaneti ulaştırmak için çıktık yola ve sonradan da hocalarımızın desteği ile karanlığa ışık tutmak için Uluslararası İlişkiler Akademisi Topluluğu’nu kurduk. İlk etkinliğimizi de bugün gerçekleştiriyoruz. Bizleri misafir ettiğiniz için topluluğumuz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen