Haber
2008-11-28 06:18:26
Uluslararasi Egitim Felsefesi Kongresi Düzenliyoruz

Küresellesme-felsefe baglaminda egitim sorunlarinin ele alinacagi bir ‘Uluslararasi Egitim Felsefesi Kongresi’ gerçeklestirecegiz.

 

Yerli ve yabanci birçok bilim adami ve egitim uzmaninin katilimiyla 6-7-8 Mart 2009 tarihleri arasinda Ankara’da düzenleyecegimiz kongre ile egitim sisteminin ciddi bir sorgulama ve elestirisinin uzmanlarca saglanmasini, elestirel tartismalar sonucunda ulasilacak saglikli önerilerin, dogru kararlar ve uygulamalar isiginda egitim alanina ve ülkemizdeki egitimle ilgili tartismalara bir katki yapmayi hedefliyoruz.

 

Küresel elektronik iletisim çaginda ögretim sistemimiz; okul öncesinden üniversiteye kadar açik uçlu ve hayat boyu ögrenmeyi ögreterek insanimiza birey olarak haklarini, sorumluluklarini, görevlerini bagimsiz bir kafayla anlamalarini kazandirtmalidir.

 

Millî Egitim Bakanligi’nin Türkiye’nin Avrupa Birligi vizyonu baglaminda, Avrupa Birligi müktesebatina uyum çalismalari ve uluslararasi yükümlülükler çerçevesinde yürüttügü ve uygulamaya koydugu müspet gelistirici girisimlerle birlikte, küresel gelismeler için gerekli olacak yeni tutum ve degerlerle donanmis bireyler; egitim yoluyla saglanacagindan egitim politikalarimizin ve pratiklerimizin yasadigimiz çagin ihtiyaçlarina göre yeniden düzenlenmesi ve düzeltilmesi, saglikli birey, toplum ve devlet açisindan kazanimlari köklü felsefi irdelemeleri gerektirmektedir.

 

Bu gerekçeler dogrultusunda küresellesme-felsefe baglaminda egitim sorunlarinin ele alinacagi kongreyle; egitim sisteminin öncüllerinin, program mantiginin ve uygulamalarinin ciddi bir sorgulama ve elestirisinin uzmanlar tarafindan yapilmasini, elestirel tartismalar sonucunda ulasilacak saglikli önerilerin, dogru kararlar ve uygulamalar isiginda egitim alanina ve ülkemizdeki egitimle ilgili tartismalara bir katki sunmayi hedefliyoruz.

 

Kongre Düzenleme Kurulu, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas ile Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’dan olusuyor.

 

Bilim Kurulu’nda ise su isimler yer aliyor:

Prof. Dr. Ahmet Inam, Prof. Dr. Ahmet Arslan, Prof. Dr. Alparslan Açikgenç, Prof. Dr. Gürol Irzik, Prof. Dr. Hakan Poyraz, Prof. Dr. Harun Tepe, Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, Prof. Dr. Ibrahim Emiroglu, Prof. Dr. Ibrahim Özdemir, Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Prof. Dr. Kurtulus Dinçer, Prof. Dr. Necati Öner, Prof. Dr. Ömer Naci Soykan, Prof. Dr. Sabri Büyükdüvenci, Prof. Dr. Safak Ural, Prof. Dr. Teoman Durali, Prof. Dr. Yasin Ceylan, Doç. Dr. Hasan Ünder, Doç. Dr. Neset Toku, Doç. Dr. Sait Reçber, Doç. Dr. Selahattin Turan, Doç. Dr. Veli Urhan, Doç. Dr. Yasar Aydemir, Yrd. Doç. Dr. Bekir Demirkol, Yrd. Doç. Dr. Halil Rahman Açar, Yrd. Doç. Dr. Refik Balay.

 

Kongre takvimi söyle:

-Bildiri özetlerinin gönderilmesi için son tarih:     29 Aralik 2008

-Kabul edilen bildiri özetlerinin ilan tarihi:          12 Ocak  2009

-Kongre programinin duyurulmasi tarihi:            20 Subat 2009

-Bildiri tam metinlerinin gönderilme tarihi:          27 Subat 2009

-Kongre günü:                                             6-8 Mart 2009

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen