Haber
2015-11-18 06:59:00
Uluslararası Filistin Meslek Örgütleri temsilcilerinden sendikamıza ziyaret

Uluslararası Filistin Meslek Örgütleri Forumu Başkan Yardımcısı Ahmad Abou Jamıh ve Türkiye Temsilcisi Moin N. Naim, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret etti.

Filistin dışında yaşayan Filistinlilerin mesleki örgütlemesini sağlamak için ‘Uluslararası Filistin Meslek Örgütleri’ gibi bir sivil toplum kuruluşuna ihtiyaç olduğunu ifade eden Jamıh, “Memur-Sen’in Türkiye en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu biliyorum ve faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Böyle bir kuruluşun tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Filistinlilerin yoğun yaşadığı ülkelerde temsilcilik açmak gibi bir niyetimiz var. Bunun için Lübnan’da ‘Mesleki Çalışmalar Kongresi’ düzenleyeceğiz. Tecrübelerinizi paylaşmak için bu kongrede sizleri aramızda görmek bizi onurlandıracaktır” dedi.

Genel Başkan Ali Yalçın, ziyaretin kendilerini memnun ettiğini belirterek, “Dünyada yaşanan zorluklara ve sorunlara karşı örgütlenerek mücadele verilmelidir. Sorunları örgütlü zemine taşıyarak tartışmalı ve çözüm için ortak hareket edilmelidir. Emek hareketlerinin sorunları bölgesel veya ülke bazlı değildir, hepimizi ilgilendirir. Bu bağlamda Uluslararası Filistin Meslek Örgütleri Forumu’nu önemsiyorum. 1992’de kurulan sendikamız, 1995’de kurulan konfederasyonumuz, Türkiye’nin en büyük emek hareketi. Kurulduğumuz günden bu yana kamu görevlilerinin birçok sorununu çözdük ve çözmeye de devam ediyoruz. Gücümüzü üyelerimizden, örgütlü yapımızdan alıyoruz. Tecrübelerimizi paylaşmak için Mesleki Çalışmalar Kongresi’ne katılacağız” şeklinde konuştu.  

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’nın da hazır bulunduğu ziyarette, Yalçın, heyete, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın kitap setini takdim etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen